tisdag 19 juli 2011

Saker man kan göra när vädret inte vill samarbeta

Gårdagen bjöd på regnskurar mest hela dagen. Speciellt mycket när jag kilade till gymmet på morgonen. Jag hade dessutom lyckats få med mig ett fallfärdigt paraply som blev mindre och mindre ju mer jag gick. Paraplyet liksom slöt sig om mig som en kokong. När jag sen fällde ihop det vid gymmets ingång fick jag inte ihop det ordentligt. En sida stack ut och vägrade fällas in. Paraplyet fick form som en skadeskjuten fågel istället för ett sunt och friskt paraply. Dags att uppdatera?

Sedan gick jag och dottern till biblioteket och läste böcker och lånade hem några. Det är så skönt att kunna låna hem barnböcker. Trots att N har massor med böcker på både svenska och engelska tröttnar man på att läsa dem efter ett tag. Har man läst "Pettson och pannkakstårtan" hundra gånger är man faktiskt inte så sugen att läsa den en gång till. Dottern skulle absolut vilja läsa den två hundra gånger till, men jag vill gärna låta den stå ett tag nu. Vila lite. Det här får ni inte berätta, men det har hänt att jag faktiskt har gömt någon bok ett tag som hon velat läsa miljoners gånger och som jag tröttnat på. Usch, är det bad parenting? Det hon inte ser saknar hon inte. Oftast. Det blir faktiskt svårare och svårare ju äldre hon blir. De har minne som elefanter de där små. 

På kvällen gjorde jag slag i saken och rensade ur en massa av dotterns gamla kläder i källaren. Jag svär. Hälften av vårt fyllda källarförråd bestod av kassar och kartonger med kläder. Dessutom hade vi fått låna 5-6 kassar från vännen Ms bror som vi gett vidare. Annars hade också de kläderna funnits här. Galet! Det blev i alla fall att jag vandrade längs minnenas boulevard när jag gick igenom de allra första plaggen vår dotter bar till de allra senast arkiverade tröjorna och jeansen. Att de har varit så där små! Helt sjukt kan jag tycka. De minsta kläderna ska jag försöka sälja av. Först tänkte jag Tradera. Men orka fixa paket i olika storlekar och fota, beskriva, sälja för struntsumma och sedan gå till posten och skicka. Tar sån himla tid och jag är lat. Jag funderar på loppis och klädmarknad. Vi får se. Har en del vinterkläder till småttingar i alla fall. Det lär ju bli aktuellt ganska snart. Julen närmar sig med stormsteg.

Idag blir det lunch med mamma och broder som är i stan för en gång skull. Det ska bli mysigt. Vi ska äta lunch vid en restaurang vid sjön i utkanten av stan. Supermysigt! Solen skiner dessutom. Det är fantastiskt!


Bild tagen senast vi var vid sjön.

12 kommentarer:

Marina sa...

Julen...det lät väl lite drastiskt, fast det värsta är väl att du har rätt!
När det gäller böcker är det lite kul, vi har ju även här läst många böcker tills vi kunde dom både fram- och baklänges. vi hade en enorm nostalgitripp när vi flyttade och döttrarna var med och rotade i gamla barnböcker, det blev många "Åh, minns du..." och "Åh, den här ääälskade vi..."

Malin-Charlotta sa...

Tack för en fin text och en härlig glimt in i ditt liv. Jag log många gånger, ett leende som varit svårfångat de sista dagarna. När jag var liten önskade jag mig "Svarta Hingsten böckerna". Varje födelsedag och varje jul, näst högst på listan efter en ponny. Jag har hela serien boendes i en kartong numera. Märkligt nog har jag fortfarande inte läst alla böckerna....


Önskar dig en kärleksfull dag med dina nära.

ps/ Måste fråga för alla gör olika. Jag har svarat idag på ditt inlägg "Utan mina färger är jag inte hel" i min blogg. En del svarar i respektivers blogg, hur önskar du att göra? Själv svarar jag under varje kommentar inne hos mig och ibland även i dennes blogg som besökt min, om det är något viktigt jag vill förmedla. hmm..blev det rörigt det här? Haha!

Kramar

Husfrun sa...

Till biblioteket skulle jag också behöva - bland annat för att förnya bland barnens böcker och skapa variation ;)
Samt, inte rensa ut kanske, men väl sortera min garderob. Och i dag är det regnskurar så...

Mariah sa...

Roligt med en ny läsare, otroligt söt dotter du har! :) lägger till dig på min blogglista att läsa :)

ZtorZillen sa...

Hahahah! Klockrent! Tycker inte mamma om att läsa om Findus? ;) Förstår dig så väl, inte för att jag har barn själv, men minns när jag va liten och alltid tjatade på mamma att läsa samma bok hela tiden! så smart att gå till bibblan och låna lite nytt!

Steel City Anna sa...

Haha, gömma böcker :)

Jag blir så glad att du skriver att julen närmar sej med stormsteg eftersom jag är lite nervös att jag ska tappa bloggläsare nu: Jag har nämligen bloggat om det första hösttecknet! Det känns som det är nästan olagligt att göra så i juli. Men nu är sommaren så trist och regnig så det lika gärna kan bli höst tycker jag. Varm choklad, mysiga koftor, höstmode i affärerna, ren och klar luft, vackra höstfärger ...

Malin-Charlotta sa...

Tack för ditt svar! Vi verkar som du sa, göra lika med alla svar i bloggvärlden :-)

Smaljeansen! sa...

Vi läser mest Max boll. "Titta Max! Titta Max boll!" : )

Dorro sa...

Haha, jag känner igen det där med att gömma böcker för att jag inte orkar läsa ännu en gång. Så jag tycker vi bestämmer att det är helt normalt:P

Emma sa...

Hehe, roligt att läsa om hur du gömmer böcker. Jag har ännu inget bokslukarbarn men jag minns mycket väl mina syskonbarn som jag bodde tillsammans med. Ibland kunde det vara skönt med repetitionen -jobbigt att behöva variera sig vareviga kväll-men man blir trött! Haha.Då är ditt knep ett smart ett -och bibblan med.

Martina sa...

Åååh tack för klockrent tips. Att jag aldrig tänkt på att gömma de där jobbiga "läs en gång till och en gång till ochengångtill"-böckerna!

Trillingnöten sa...

Marina: Det där ser jag fram emot :) Att gå tillbaka och tänka på vad man brukade läsa tillsammans :)

Malin: Jag läste också de böckerna!! Faktiskt alla. Passa på lite nu i sommar vet jag :) Ha en underbar dag!

Mariah: Tack och välkommen! :) Vi ses!

Husfrun: Hoppas det blev lite gjort när det regnade :)

Ztorzillen: Ja, de första hundra gångerna VAR det roligt :) hahaha

SteelCity: Oroa dig inte! Här har du en till! hahaha

Smaljeansen: de är i alla fall korta ;p

Dorro: Heeeelt normalt!

Emma: En bra kombination med att gömma och låna :)

Martina: varsegod! den bjuder jag på! haha

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...