fredag 15 juli 2011

Stopp pressarna! Viktiga nyheter!

Det känns faktiskt väldigt skönt så här i sommarvärmen att ens funderingar och oro tas på allvar nu. På riktigt. Äntligen har detta viktiga fått ta i alla fall en liten plats i media. Som jag har väntat! Och att vi, svenska folket, får vara med och bestämma hur det kommer att bli, är ju bara grädde på moset. Demokrati när den är som bäst helt enkelt. Svenska folket ska få rösta. Så underbart rättvist! Det är väl det minsta man kan begära när man lever i ett demokratiskt samhälle kan man tycka. Jag undrar om fler länder kommer att ta efter Sverige i denna fråga. Det återstår att se.
Vad jag pratar om? Herregud! Häng med i svängarna, människor. Jag pratar ju givetvis om ostbågar vs ostkrokar. Vad heter det EGENTLIGEN? Nu har vi alla chansen att avgöra detta en gång för alla. Hur ska vi annars kunna gå vidare här i livet? Ta vara på vår demokrati och rösta på ostbågarnas vara och ostkrokarnas icke-vara. Det får vara nog nu. Ända sedan jag började min bana som ostBÅGSätare för en så där tjugo år sen, har jag rivit mitt hår när folk plötsligt benämner godsakerna med FEL namn (de skulle omöjligt kunna fungera som bra krokar med den konstiga böjningen). Nu får vi ett slut på detta. Gå in och rösta omedelbums! Här är linken.

ps. Jag såg faktiskt en notis om detta i min halvlokala tidning. På riktigt. 

12 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Haha! Ja, det är verkligen bra att de vet vilka nyheter som är viktiga ;)

Ps. Sa "ostkrokar" för typ första gången i mitt LIV igår bara för att jag pratade med pappa, som undrade vad han skulle köpa för snacks. Våra föräldrar är väl de som säger krokar. Har aldrig ens tänkt på detta innan, haha.

Marina sa...

Måste erkänna att jag har väl inte funderat sådär jättemycket över detta, men det kanske är dags nu då!!

my sa...

Först, vilken mysig redogörelse för varför du blev lärare. :) Typexempel på att man som bra lärare kan inspirera till mycket.

Och så då det här med ostbågarna... Haha. Jag hade en period på gymnasiet (ung och dum-tiden vetttu) när jag också gick över till ostkrokar. Men jag försöker bota det och komma tillbaka till vanliga ostbågar i stället. Ska in och rösta nu. Skoj! :)

Husfrun sa...

Nej, inte är det nån krok inte. Fast jag som är gift med en norrlänning har fått lära mig att inte haja till varje gång bågen benämns med "fel" namn ;)

Malin-Charlotta sa...

Haha, vilken underbar text. Den fick mitt lite "mosade & skrapade" ansikte att le stort. Tack :)

Monica sa...

Haha, jag bara hör och ser Montazami framför mig när hon sa ostkrokar med ömhet och längtan i rösten, tycker nog det var lite kul med det namnet, ingen krok att hänga upp nåt på men lite som en fingerkrok ändå, namnet får gärna behållas för mig;-). Men hemskt bra det tas upp seriöst;-)

Johanna Stålros sa...

Så klart det heter ostbågar!!!!Kram Johanna

mintekopp sa...

Ha, ha, ha hysteriskt, jaga bara måste gå in och rösta. Självklart heter det ostbågar, vad är det här för dumheter :-)

Steel City Anna sa...

Det har väl alltid hetat ostbågar på påsarna från företaget? Jag hade aldrig hört nån kalla dem krokar innan Montazami, men det kanske är en dialektal variant. De är inte så goda som de brukade vara hursomhest, dom har mixtrat med smaken. Så nu kan de heta vad de vill :)

Dorro sa...

hahaha, vilken roligt röstning. Det ska jag gå in och göra. Ostbågar heter det såklart.

Trillingnöten sa...

Duktiga: Ja, det är ju skönt att det blir allvar! hahaha

Marina: ja, du ligger lite efter. Det är viktigt det här ;p

My: Ve och fasa! Du får komma på boot camp hos mig!

Husfrun: Ja, man blir ju avtrubbad efter ett tag!

Malin: Vad bra! Man kan behöva ett leende ibland :)

Monica: haha, du ser! ja, jag hade helt glömt Montazami! Herregud! Skulle ju varit med i inlägget....Tack för den :)

Johanna: Ja! Bra! :)

Mintekopp: jag vet inte vad de tänker på ;p

Steelcity: Jo, det har ju hetat det. Numera är dte ju omröstning om det kommer att stå ostbågar eller ostkrokar på paketen eller hälften av varje liksom...har inte ätit på ett tag, de kanske har ändrat smaken?? Fy i så fall!

Dorro: Skönt med en medsyster i det här :) haha

Min plats i solen sa...

Jag hade aldrig hört ostkrokar innan jag hörde Maria Montazami säga det. Men något annat än ostbågar finns ju inte på kartan. ;)

Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...