lördag 2 juli 2011

Trender

Det här med trender är lite intressant tycker jag. Det finns folk som följer dem slaviskt, de som vill följa men som av någon anledning inte kan, de som följer lite eller vissa delar och de som inte följer alls och som verkligen hatar trender. Jag är lite så där mittemellan. Jag hoppar på det som jag tycker verkar snyggt (vad gäller mode t ex) eller bekvämt. Fast då ljuger jag lite kanske. Jag struntar helt i trender faktiskt. Förutom de trender jag tycker är fula. De gillar jag att dissa och snacka skit om. För att det är roligt.
Som häromdagen på gymmet när jag stod på crosstrainern och körde så svetten lackade. Jag fick för mig att kika ut genom fönstret och fick se en ung man (säkert runt 19-20 år var han pojkspolingen) glida nedför gatan i en onepiece.


Killens var dock inte lila utan grönspräcklig.

Jag har ju hört talas om detta plagg tidigare, men faktiskt aldrig sett någon bära det. Till slut trodde jag att det kanske var nåt skämt eller myt av nåt slag, men tydligen finns de att köpa.

Något som jag var helt emot till en början var det där flipflopsen, eller Jesussandaler som några kallade det. Vad jag inte gillade med flipparna var den där saken man ska ha mellan tårna. Det var så obekvämt och inte alls snyggt. Det var en  trend som jag trodde skulle gå över ganska snart, men nu drygt 10 år senare är de nästan lika heta. Jag kan också meddela att jag ett tag faktiskt blev storkonsument av just flipflopsen. Tydligen går det att vänja sig ganska bra med att ha nåt mellan tårna. Idag använder jag dem gärna, men har svårt att hitta några snygga som jag gillar till ett bra pris. Jag har inte lust att betala 300kr eller mer för nåt som bara håller en säsong ungefär.

Vad som är inne just nu vet jag faktiskt inte. Jag har noll koll och gillar bättre sånt som funkar vilket år det än är. Jeans till exempel. Funkar 1975 som 2075. Skulle jag tro. Fast lite nya modeller dyker ju upp då och då. Som slim fit. Vilket jag tyckte var så fult när det kom. Gissa vem som har dem nu? Moi!
Röda byxor på killar är mäkta populärt nu. Det såg jag på TVs väder och några i storstaden. Jag vet inte om jag hissar eller dissar, men det är strunt samma. Folk får ha på sig det de tycker är snyggt för tillfället. Det blir bäst så!

11 kommentarer:

Sara sa...

Onepiece är så fult och jag begriper inte hur någon skulle vilja visa sig utomhus i en. Däremot verkar det ganska bekvämt och innanför hemmets fyra väggar skulle man säkert kunna ha det på sig.
Flipflops har även jag kommit överens med. Tidigare tyckte även jag att de var obekväma, tills jag för tre år sedan köpte ett par adidas-flipflops (lite dyrare, men inte mer än 200kr) som är underbart sköna. Jag har dom kvar fortfarande, så det är riktigt bra kvalitet.

Freedomtravel sa...

Haha, onepiece är verkligen ett fult plagg! Jag följer inte mode medvetet, men jag tror att jag blir ganska påverkad ändå och hänger nog på sånt jag tycker är snyggt. Annat har jag svårt för och det är ju kul att klaga lite över. Just nu har jag ganska svårt för Östermalmsmodet: röda illasittande byxor och seglarskor är INTE jättesnyggt på killar... Sen har jag inte kunnat vänja mig vid det här med svarta halvlånga tights under kjolen, men det verkar alla andra ha gjort, så det är väl jag som är hopplöst ute... ;)

Marina sa...

Erkänner att en sådan där "ful overall" har jag faktiskt ägt! En gång på 80-talet, aprikosfärgad och skitsnygg...eller inte...!!! Den gick sedemera till ungarnas utklädningslåda och fyllde väldigt bra funktion när den stoppades upp med kuddar och barnen lekte "Björnes magasin"! Flipflop har jag för övrigt lärt mig använda efter flytten till Singapore, där finns dom i alla modeller man kan tänka sig, och dom flesta är både billiga och jättesköna.

Kim M. Kimselius sa...

De där onepiece fanns när jag var i tjugoårsåldern. De bar man som mysplagg hemma. Fast de hade inte en huva med dragkedja så man kunde dölja huvudet. Vad ska det vara bra för?
Mycket roligt inlägg!
Och det är nog så med alla att det man tycker ser hemskt ut från början, det vänjer man sig vid till slut och börjar själv använda det...
Börjar faktiskt tycka att leggings är snyggt, på alla utom på mig...
Kram Kim

Husfrun sa...

Såna där onepiece gick flera elever runt i strax innan sommarlovet. Otroligt fula... fast de ser rätt bekväma ut ändå.
Själv följer jag inte tränder utan väljer det som är snyggt och bekvämt.
Kram.

Steel City Anna sa...

Färgglada strumpor på män är en annan trend här i England som jag tycker är uppfriskande! Mycket rött, men till beiga byxor, så lite tvärtom där.

ZtorZillen sa...

Suck..här uppe är det flera ungdomar som har en sådan där..såååå fult, tycker jag personligen..kanske vart mysigt å ha en hemma..men skulle aldrig för mitt liv lämna hemmet och visa mig offentligt i en sådan..!!

Anneli sa...

Man kan tycka vad man vill om enskilda klädesplagg, men det som är härligt just nu är att allt är ok. Det gillar jag!
Flipflops älskar jag. Jag började ha dem på Mallorca och de är supersköna. Jag har fortfarande samma par som är tre år nu :)

mintekopp sa...

Ha, ha ja onepiece är verkligen inte min grej, otroligt o smickrande och fult. Jag följer inte heller trender utan använder sådant som passar min kropp och mitt sinne.

Saltistjejen sa...

Ja du håller helt med! Dessa byxdressar alltså VEM kan bära dem och se snygg ut? Ha kvar sin värdighet? Hm, tror man måste var en två meter lång supermodell för att kunna göra detta.
Kram!

Trillingnöten sa...

Sara: det gäller att hitta ett par riktigt bra flops för att kunna köpa dem. Vilen tur du har! Måste kolla runt lite mer till nästa år...i NY har de massor och de är ganska billiga tycker jag...

Freedom: Jag håller med! Röda brallor och de där skorna. Nej. Och inte onepiece heller....haha

Marina: Hahaha, du ser! Modet kommer tillbaka vare sig man vill eller inte. Numera tror jag dock att de är gjorda i fleecematerial. Kanske inte på 80-talet?? Kreativa barn du har i alla fall!

Kim: Eller hur! Jag fattar heller i nte vitsen med den där dragkedjan...uppmuntrar till rån? Ja, tajts under kjol gillar jag, kanske inte svart, men vitt eller nåt som passar till kjolen...

Husfrun: Så rätt, det gör jag med :)

Steel City: Det var intressant! Det skulle jag hellre tycka om. Kanske för att det är en mer tyst och diskret revolution för män?

Ztorzillen: Inte jag heller! Jösses!

Anneli: Ja, det är uppfriskande! Samtidigt är det många som klär sig exakt lika. Flipsen är så bra när det är varmt tycker jag!

Mintekopp: Helt rätt! Annars blir det så fel och obekvämt!

Saltis: haha, ha kvar sin värdighet! Den var bra! Jo, på en modell sitter ju det mesta som en smäck!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...