fredag 8 juli 2011

Härliga sommar!

De senaste dagarna har varit helt fantastiska, både vädervis och upplevelsevis. Det enkla i vardagen som är så underbart i sig. Bara vara. Vara tillsammans. Skratta.
I onsdags passade vi på att starta dagen med lite bubblor. N älskar bubblor!

Lite senare på eftermiddagen var vi till lekparken i flera timmar. Efter en kort paus med lite jordgubbar på balkongen, gick vi ut på bakgården en stund.


Bakgården är lite rolig. Inte jätte, men roligt. Det finns gungor och en sandlåda, en plan där man kan spela boll. Sedan finns det också nån klättergrej, men den är för äldre barn.

I går skulle jag ha tränat, men fick nåt med axeln som gjorde fruktansvärt ont. Jag fick vila på morgonen och passade på att läsa ut "Flyga Drake" som var en jättebra bok. Jag har velat läsa den länge, men sen blev den så hajpad att jag inte brydde mig. Nu stod den där på biblioteket och väntade på mig. Äntligen fick jag ändan ur och den var helt klart värt att vänta på.
På eftermiddagen åkte vi upp till sjön och gick en promenad runt den. Mysigt!

 Vi plockade blommor och satt en stund på en bänk och titade ut över sjön. Jättefint!

Vädret är ju helt uinderbart! Varmt, skönt, soligt. Och även om det inte är sol är det fortfarande helt okej värme. I år har jag gett mig tusan på att inte klaga på sommarvädret, oavsett om det är regn eller sol, minus 10 eller plus 40. Jo, kanske om det blir minus 10 i juli. Då kan jag tusan klaga lite i alla fall. Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Ofta hörs det att när solen är framme, är det för varmt och kvavt. Regnar det är det för mycket regn och kallt. Det blir liksom aldrig perfekt. Klart man kan bli lite besviken om det skulle regna hela sommaren när man sett fram emot en varm sommar efter den långa kalla, snöiga vintern. MEN vädret blir väl inte bättre av att man klagar på det? Eller är det så att om tillräckligt många börjar sucka och stöna och ge utlopp för sin besvikelse, kommer vädret att ändra sig? Vore ju underbart!
Gör bara det bästa av det och njut!


10 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

HÄRLIGT!

Jag gillade förövrigt oxå Flyga Drake, men ännu mer den andra boken av honom - Tusen Strålande Solar. Har du läst den?

Saltistjejen sa...

Härligt positivt som alltid! :-) Jag kan klaga på vädret, helt klart. Är väldigt väderbereonde som person tror jag. Men har börjat klaga mindre sedan vi flyttade hit eftersom vädret till större delen av året är bättre här (om man m bättre menar lite mer ljus och behagligare temperaturer). Men visst händer det att jag klagar. Särskilt såhär års när det ofta är såååå varmt och fuktigt.
Vad Stor N blivit ser jag på dina senaste foton! Och så långt hår hon har fått! Förra året när vi sågs var det ju rätt kort. Kul att ni har en bakgård som ni kan leka på även om det kanske är ännu roligare/mer spännande att gå till lekparken. Men det är skönt om man ibland "bara" kan springa ner intill sitt hus också. Jag läste "The Kite Runner" för ett par år sedan och älskade den. Även den andra boken av samme författare "A thousand splendid suns" är otroligt bra! Rekommenderar den om du inte läst den. Jag har dock inte velat se filmen till första boken, eftersom det känns som om jag vill bevara mina egna "bilder" och "upplevelser" efter att läst boken.
KRAM!!

Husfrun sa...

Härliga sommar. Det är bara att njuta massvis, vilket ni också gör mycket klokt :)
Fina bilder :)
Kram.

Martina sa...

Ja, läs Tusen strålande solar också. Otroligt fin.

Dessa bubblor alltså, jag har satt ihop ett inlägg från igår när vi blåste bubblor jag och dottern. Specialbubblor minsann :-)

ZtorZillen sa...

Ser att du läser Flyga drake! Berätta sedan vad du tyckte. Personligen är det en stor favorit! Btw, helt underbara sommarbilder. Jag älskar din blogg! Så bra boktips du har också. Lånar du mycket, köper mycket eller är du med i någon bokklubb kanske? Trevlig sommar!

my sa...

Vilka mysiga bilder! :) Och jo, visst borde man låta bli att klaga så mycket över vädret...hehe. Jag försöker! Men när det går från superkvavt till ösregn till superkvavt igen så blir jag lite gramse. :P

Monica sa...

Härligt och skönt att kunna ta vara på några fina sommardagar, de är ju inte så många, men som du säger så kan man förstås vara glad åt alla väder och dagar:-) och nu ska jag blåsa lite såpbubblor, det har jag alltid gillat;-) såg du förresten om den där karlen som blåste in flera hundra i en stor? Hur det gick till vet jag inte men får väl träna:-). Nu nåt mer allvarligt, mannen kommer störtande och i hela huset dras slangar, damen i lägenheten ovan vår har översvämning totalt, vet inte vad som hänt. Alltid är det något/någon som ska toka sig men solen skiner idag med:-). I bostadsrätt så får man stå för kostnader själv, även de oskyldiga grannarna om de drabbas. Nu gnisslar det i hela huset.

Monica sa...

Uppdatering, det var damen över men på andra sidan så de som bor under blev verkligen drabbade och det kunde varit vi.

Marina sa...

Håller med, en jättebra bok, och som flera andra har sagt . Om du inte har läst "tusen strålande solar" - Läs den!

Trillingnöten sa...

Duktiga tjejen: Jag tog Flyga Drake först, trots att jag tänkte på den andra boken också :) Men den ska läsas!

Saltis: Jag håller med om vädret! I NY är det så annorlunda och även om det kanske regnar är det iaf varmt fortfarande. Här kan det ju liksom regna i en vecka och vara riktigt kallt om det vill sig illa. Ja, N har verkligen vuxit så det knakat det senaste året och håret har växt. Kul att se bilder från då och nu :) Och jämföra. Jag har helle rinte lust att se filmatiseringen av boken :) det räcker med att läsa och ha en fantastiskt bild av den! Kram

Husfrun: Tack :) Underbara sommar!

Martina: Ojoj! Specialbubblor minsann! Fancy!

Ztorzillen: Tack!! Vad glad jag blir att du gillar min blogg! Jag lånar jättemycket på biblioteket, av min syster som också älskar böcker, ibland köper jag också...men mest lånar jag!

My: haha, det klart man får klaga och speciellt när man är gravid :)

Monica: Ja, herregud, läste ditt inlägg. Kan inte fatta hur det kan gå!! Helt sjukt. Hoppas det löser sig med försäkringar!

Marina: Nu MÅSTE jag läsa den snarast!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...