måndag 21 november 2011

Åjo, min dotter har lärt sig ett och annat från mig

Min dotter är fantastiskt duktig på att använda alla sina saker på samma gång. Jag vet inte hur hon gör det, men hon lyckas nästan varje dag. I alla fall ser det så ut när jag kommer hem från jobbet. Hela hennes rum är upp- och nedvänt och på grund av alla leksakerna kan man ibland knappt se golvet. Det är nästan som att storstäda varje kväll. För dottern så klart. Hon är inte alltid lika sugen och glad att plocka upp. Det är hon väl aldrig egentligen. Precis som jag.
Igår när jag kom hem var det som om en lokal tromb farit runt i hennes rum enbart. Innan maten sa jag åt henne att plocka undan så hon hade det gjort. Efter några försök att få mig med på tåget att städa gav hon upp och sa med ett stort leende och pekfingret upp i luften:
- Jag har en idé!
- Jaha, sa jag, vad är det för en idé?
- Jag kan städa imorgon!, utbrast hon lyckligt

Jojo, hon har noga observerat mor sin ser jag. Kanske kunde hon observera mina bättre sidor än den som skjuter upp det tråkiga till morgondagen?

15 kommentarer:

min tekopp sa...

Hi, hi vilken liten underbaring. De lär sig fort de små liven :-)

Kram på dig!

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

hahaha, ja det är så det ska göras!!
va kul att du har Frozzypack o rekomenderar den, har lagt in min beställning jag oxå!

Klem Anna

Husfrun sa...

Mor lilla lathund sa ingen gör så bra som jag... sjunger jag alltid när jag städar. Men i stället borde jag ju bara sjunga och aldrig städa ;) Smart dotter! Och att använda alla saker på samma gång tyder bara på att hon klarar av att ha många bollar i luften samtidigt :)

Jojjo sa...

Hahaha ja de snappar upp saker fort, de små liven!

Martina sa...

Jag försökte hitta något positivt med dotterns ständiga "jag kan inte".... Till slut insåg jag att det faktiskt kan få henne att förstå att hon faktiskt kan mer än vad hon tror iom att vi alltid konstaterar efter att hon städat sitt rum (med instruktioner från mig och inte så mycket hjälp) att "Se, du kunde!"

ZtorZillen sa...

Vilken underbar dotter du har!

Duktiga Tjejen sa...

Haha! Du får uppdatera oss i om hon fullföljde sin ide ;)

Marina sa...

Smart tjej!

Saltistjejen sa...

Du så är det alltid när E leker också. Undrar varför de alltid måste dra ut precis varenda liten pinal?!? Bara för att konstatera att DEN vill jag inte leka mer med NU. ;-)
Själv är jag inte superordningsam heller men här måste vi försöka ha åtminstone liiite ordning eftersom vi bor så smått. Annars har vi ingen plats att vara på hahahaa! ;-)
Kram!

Steel City Anna sa...

haha :)

Monica sa...

Hon är inte dum;-) men visst måste man försöka tillsammans plocka ihop och att de små liven då är med när de får hjälp. Att dra fram allt ingår säkert i något projekt som vi vi inte riktigt förstår:-) men som ger framtida utdelning.

Camilla sa...

Klurig tjej!! Jag skulle inte kunna sagt det bättre själv.

Anneli sa...

Det är en smart liten flicka du har :D

Anonym sa...

Grandchild is brilliant! I knew that kid was going places the moment I laid eyes on her. She reminds me of well, me! Lol.

N's Nana

Min plats i solen sa...

Det är en tuff liten tjej ni har. Henne behöver ni oroa er för. :)

Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...