torsdag 17 november 2011

The happiness project

Svärmor skickade paket ända från andra sidan Atlanten med lite överraskningar till oss alla tre. Bland annat en bok som hon rekommenderade som heter "The Happiness-Project" av Gretchen Rubin. Igår kväll började jag läsa den och jag fastnade efter bara ett par sidor. Jag hann inte läsa så långt, men längtar redan efter att läsa mer! Boken handlar om författarens jakt på lycka. Hon spenderade ett år att testa forskningsstudier och idéer från olika håll i världen om hur man blir lycklig. Gretchen hade allt hon önskat i livet. En fantastisk man, underbara barn, roligt jobb, fint hus, modern bil, god mat på bordet. Allt man har som ska göra en lycklig. Ändå märkte hon att hon allt som oftast ar korthuggen mot maken eller personer i närheten, inte uppskattade det hon hade på rätt sätt. Jag skulle nog säga att det är lite av det där ekorrhjulet som är så lätt att hamna i. Man går upp, fixar barn och frukost, kör till jobbet, jobbar, handlar på vägen hem, lagar mat, städar, lägger barn, tränar, tittar på TV, sover, går upp, fixar barn och frukost, kör till jobbet, jobbar, handlar på väg hem, lagar mat, städar, lägger barn, tränar, tittar på TV, sover, går upp....
Ja, ni fattar. Vad mer fanns det i livet? Så kom projektet till och sedemera boken. Dessutom finns det en blogg som ni kan läsa HÄR.
Det ska bli oerhört spännande att läsa hela boken och egentligen hade jag tänkt ge en recension först efter att jag läst ut den, men jag kunde inte hålla mig. Jag var tvungen att ge en liten försmak på den. Kanske en bra julklapp, eller kanske är det någon som behöver den här boken just nu och här...7 kommentarer:

Marina sa...

Spännande - den ska jag ta och kolla upp!

Husfrun sa...

Å, det där ska jag undersöka närmre.
Ha en fin dag. Kram.

Duktiga Tjejen sa...

Bra boktips, tack! Tror att det är lätt att hamna där... Lite av en skräck... Fast samtidgt längtar jag lite efter Svensson-liv, har aldrig upplevt det i hela mitt liv.

ZtorZillen sa...

Den vill jag läsa!

Mariah sa...

låter som en bok jag borde läsa, ska titta efter den nästa gång jag är i en bokaffär :) tack för tipset!

Saltistjejen sa...

Visst är det så. Lätt att fastna i vardagsbestyr utan att man kanske reflekterar över vad man verkligen har. Själv gillar jag vardag rätt mycket faktiskt. och jag tycker jag blivit klart bättre på att värdera det jag har och vad som gör mig glad i livet. Vilket jag tror är väldigt viktigt. Att bara jaga mot nya "mål" hela tiden gör att man snart tappar bort sig själv. tror jag.
Stor kram och ha en fin helg nu!!!

Anneli sa...

Jag behöver, jag måste läsa den :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...