tisdag 15 november 2011

Confessions of a slappare

Jag måste erkänna en sak. I helgen var det slapparmaraton så det heter duga. Det var så slappt, så slappt. Knappt att vi gick upp ur soffan för att laga mat. Det var så skönt. Men faktiskt var det så slappt att vi mitt i allt slappande glömde bort tvättiden vi hade på söndagen. Jag kom ihåg den på morgonen när jag satt vid datorn. Sedan försvann den tanken i slappardimman som infann sig lite senare och vips var klockan halv fem och vi hade missat hela tvättiden. Klantigt! Det är ju inte som om man kan få en tvättid när man själv vill det. Som tur var kunde vi faktiskt få en redan igår måndag. DET är verkligen flyt kan jag tala om. Sedan de gjorde om tvättstugan alldeles i början av sommaren har det varit som en dröm. Tidigare kunde man få vänta två veckor på den större tvättstugan med två-tre maskiner (hade man tur kunde man i alla fall få den lilla med en maskin och en torktumlare. Men då måste man springa upp och ned som en skottspole för att hinna med att tvätta allt). Nuförtiden är det nästan garanterat att få den minst en gång i veckan. 
Nu väntar jag bara på ett nytt bokningssystem. Jag har hört att det finns, i andra delar av Sverige, ett system där man får typ ett chipkort istället för en nyckel med ett tillhörande lås. Men inte nog med det. Tydligen skulle man också kunna logga in via nätet och boka tvättider! Man behöver inte ens ta sig ut och ändra den där jäkla låsplutten, utan kan sitta hemma i soffan och leta tvättider och boka. Vilken dröm!
Sen så klart väntar jag bara på utvecklingen att någon (kanske en robot) kommer och packar tvätten, tar den ned till tvättstugan och tvättar, torkar, manglar (jag själv vet ju inte ens hur man använder det där monstret som kallas mangel) och viker tvätten för att sedan forsla tillbaka den hem. Is that a little too much you think? 


OBS, inte vår tvättstuga!

12 kommentarer:

Marina sa...

Jag kommer ihåg när vi bodde i vår första lägenhet, där fick man en tid var tredje vecka och då var det verkligen allt som skulle tvättas. Idag kan jag fundera på hur i himlens namn de som hade barn klarade av detta. När barnen var små tyckta jag att tvättmaskinen gick mest varje dag.

Husfrun sa...

Det måste väl ha varit perfekt om ni kunde få boka via nätet. Tillräckligt jobbigt att springa ner med tvätten kan jag tro.

Martina sa...

Det skulle vara perfekt med ett rör från lägenheten ner i källaren. Man slår in en kod, trycker på knappen för vittvätt och så kastar man ner kläderna i hålet. När de sedan är rena och torra så kommer de upp genom ett annat rör och landar i en korg.

pim sa...

Jag har fyra slapparhelger i rad där jag mest legat i soffan. gåt tio minuter till affären och lagat nån matlåda. thats it. är man lat eller lat? jag skyller på årstiden och mörkret jag :P

Saltistjejen sa...

Haha javisst skulle man kunna önska att man hade tvättmaskiner som kom up tilllägenheten matade sig själva och körde några tvättar. Samma med tumlarna! DET hade varit ngt det! ;-) Men bra att ni har det hyfsat ok med tvättider ändå Och att kunna boka tid online skulle vara super såklart! :-)
Kram!!

Anonym sa...

Sånt slapparmarathon är helt befogat och behövligt ibland, trots att det då innebär att man missar sin tvätt-tid! Det tyder bara på en bra förmåga att kunna slappna av .. och det är ju viktigt att man kan! :)

Min plats i solen sa...

Här hemma pratar vi oss varma för de där fantastiska trollspöna som de har i Harry Potter och väntar ivrigt på att de ska lanseras så att vi bara kan svinga lite lätt med handen från soffkanten och vips fixas tvätten, städningen, strykningen, disken och den tråkiga ugnsrengöringen. Men eftersom ipads och nya versioner av iphone verkar vara viktigare vad det gäller produktutveckling känns det som vi har en lång väntan framför oss och tills dess får vi väl snällt göra det själv. ;)

Vad skönt att det är lätt att få tider för er nu i den nya tvättstugan och att boka on-line borde ju inte vara så svårt att fixa i dagens digitala samhälle. :)

Ha en fin vecka!

Kram Lotta

Malin-Charlotta sa...

Älskar ordet "slappmaraton"! Låter helt ljuvligt. :)

Duktiga Tjejen sa...

Jag är så tacksam för att vi har tvättmaskin och torktumlare här! Det har jag inte haft innan...

Och jäklar vilken slappishelg, skönt! När jag slappar gör jag oftast alltid hundra saker ändå... Hm...

Västmanländskan sa...

Så skönt med en slapparhelg! Låter härligt :)

Anneli sa...

Att ha en bra tvättstuga hjälper i alla fall till lite :)

Jojjo sa...

Slappa helger är totalt underskattade!! Och vet du, tvätta borde inte vara tillåtet på helger alls. Syrran har ett sång bokningssystem, fantastiskt är det. Själv behöver jag inte ens boka. De två ungkarlarna i de andra lägenheterna tvättar inte så ofta, hehe

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...