söndag 27 november 2011

Det finns tillräckligt med vuxna i världen

Sitter och tittar på "Så mycket bättre" så här på morgonkvisten. Det är bara jag som är uppe än så länge så jag passar på att titta ikapp lite serier jag följer. Tack och lov för att kunna streama via internet! En av de bästa uppfinningarna vill jag påstå.
"Så mycket bättre" är väldigt bra denna vecka. Jag gillar E-Type. Musiken kanske jag har slopat nuförtiden, men vill jag pumpa upp adrenalinet kan jag nog slå på en av hans låtar. Som person verkar han trevlig och intressant och nu har jag också, tack vare de andra artisterna, sett en annan kvalitet i hans låttexter. Vissa är faktiskt väldigt djupa och fina. Det kan man inte tro bakom all technopopmischmasch som omringar texterna när de framförs.
E-Type sa också något om hans mamma när han berättade om att hon stöttat honom och hans musik. Hon hade sagt att "Det finns tillräckligt med vuxna i världen ändå. Det kan dröja lite med en till. Plugga när du blir äldre istället" (eller nåt sånt sa hon). Och hon hade ju rätt. Ibland kan jag bli lite trött på mig själv. Att vara så allvarlig och vuxen och ansvarstyngd hela tiden. Givetvis är det inte alltid på det sättet, men det känns lite så emellanåt. Det är lätt att glömma bort det roliga. Min man är ju så mycket bättre på att vara mindre allvarlig och ta vara på det roliga i vardagen. Busa till det lite. Det beundrar jag honom för. Jag vill göra samma sak och egentligen är det väl upp till mig faktiskt. Det går ju inte att förändra någon annan än sig själv, eller hur?

Status förkylning/ögoninflammation: Bättre men inte great. Fortfarande röda ögon och halsont, men bättre än tidigare. Lite plus för att man ser ut som en zombie i ögonen. Spännande att gå på toa mitt i natten och se fejset i badrumsspegeln.Just det! Första advent! Nu har äntligen världen kommit ikapp min julkänsla som jag haft sedan september! Halleluja!

13 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Tack för påminnelsen om första advent! Hade glömt det igen...

Min pappa brukar se det där programmet och gillar det. Jag har aldrig sett det.

Är lite dålig på bloggläsndet just nu, eller lite sämre än vanligt bara, hinner inte och det funkar bara från telefonen (=tar hundra år att skriva kommentar). Krya på sig den i din familj som är sjuk!

Martina sa...

Lalehs version av Here I come again var ju underbar!!

Anonym sa...

Vilket fint inlägg! Håller med, vi måste komma ihåg att leva också och följa våra hjärtan! E-type är verkligen min favorit i årets program, han verkar så oerhört snäll och jordnära, dessutom bjuder han på ett djup jag inte hade förväntat mej. Jag tänkte ju på honom som den där partykillen tillsammans med storbystade brudar och eurotechno .. Där kommer de där fördomarna igen... :/

min tekopp sa...

Härligt inlägg. Håller helt med dig och Martin måste ha haft en osedvanligt klok mamma. Tänk så mycket lättare världen skulle vara om fler resonerade så :-)

Hoppas att ni får en riktigt mysig första advent!
Kram

Husfrun sa...

Jag gillar det här med allvar och struktur men med en stor portion humor och glädje.

ZtorZillen sa...

God jul!!! Krya på dig!

Amy sa...

Håller med dig fullständigt. Både när det gäller Martin och det där med att jämt vara så vuxen. Det var länge sedan jag spontant gjorde ngt roligt och var lite omogen. ;-)

Min favorit i programmet är förresten Timbuktu (älskar den mannen, men säg inget till min make hihi) men Wiehe var nr1 igår. Hans version tyckte jag väldigt mkt om. =)

Anonym sa...

Get better soon!

Dorro sa...

Jaaa, äntligen får vi fira jul! Ha en härlig advent trots ögoninflammation. Krya på dig.

Monica sa...

Tittat också idag på "så mycket bättre", det är bra helt enkelt och E-type väldigt sympatisk och så får man lite bakgrund till allas musik i programmen, fattar den bättre och ser lite mer mening med det hela:-). Och all vänlighet, det är bara så skönt.

Anneli sa...

Precis en sådan mamma som E-types vill jag vara och försöker så gott jag kan. Eller lite till kan jag nog i alla fall :) Livet går tillräckligt fort ändå utan att vi ska forcera och göra saker som man inte trivs med.

Saltistjejen sa...

Jag är så himla arg på TV4 som gjort att jag inte kan se programmet längre. Kunde se de första avsnitten men nu är det spärrat för oss utlandssvenskar! GRRRR!!!!!
Håller med dig om att man inte ska ta livet allt för allvarligt Bra att kunna ha distans också. Och vara flexibel. Men det tycker jag ändå du verkar vara jättebra på! :-)
Hoppas du kryar på dig snart!
Kramar!

Emma sa...

Jag såg programmet! Och jag blev så rörd den här gången, just för att E-type liksom är den av dem som inte ses som en "riktig" musiker. Han är bara kommersiellt ytligt disco för de flesta finsmakare. Och så lyftes han musik fram av dessa mer pretentiösa musiker -med undantag kanske av Lena Ph som är mer på hans linje- och det blev en slags revanschkänsla. Och herregud, när han berättade om sin fina mamma-som sa dessa visdomsord och som dog när han var 22 innan han hunnit bli kändis så var det tårar och gåshud i soffan. Wow! Jag älskar detdär programmet.

Saltis- jag tror att man kan se de där programmen om man har premium, dvs betalar. Jag betalade ett tag bara för att det var ngt jag verkligen ville se som de så listigt spärrat från utlandet. Morr

Nu är ju jag i Sverige så jag såg det på teven...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...