måndag 28 november 2011

Något kommer över mig

I år hade jag inte tänkt göra samma julstädning jag brukar göra inför varje jul. Då går jag igenom varenda millimeter av lägenheten och städar varje vrå. Det känns inte aktuellt i år. Jag vill fokusera på andra saker som att baka och julshoppa och mysa och sånt. Städa tar en evinnerlig tid och det är bara jag som ser allt damm som INTE finns i hörnen längre. Egentligen är det bättre att städa EFTER julstöket är över. Då mjölet och oset har lagt sig och det är dags att städa undan julen inför det nya året. Låter väl mer logiskt egentligen? Dessutom har jag den senaste månaden verkligen inte haft lust till att ens veckostäda längre. Jag har bara sett det tråkiga i städningen (om det nu finns nåt roligt med städning egentligen? Jag undrar.) Så i helgen, när jag dessutom inte mådde superbra, kom lusten att julstäda över mig. Jag ville slita ut varenda pinnal ur skåpen och torka ur, ställa in fint. Jag ville fram med trasa och spray och gå loss på fönstren och det kliade i fingrarna att få ta fram en sopsäck och slänga allt onödigt skräp som man sparar. Helt galet! Jag vet inte vad som kom över mig. På nåt sätt lyckades jag hejda mig, men mest på grund av att jag tänkte att jag ändå inte skulle hinna städa allt på en dag och att jag nästa helg förmodligen inte skulle vara så sugen på att städa ännu mer. Det ÄR nåt som kommer över mig när julen närmar sig. Det vore trevligt om den städarkänslan infann sig varje söndag istället, när vi har städdag. Kanske att begära för mycket?

9 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Tänk att vilja städa, vilken grej! Vi städar aldrig. Typ. Har varken renoverat klart lgh:en eller packat upp, och M köpte den för drygt 3 år sedan...det är ju så att man skäms.

Saltistjejen sa...

Du sådär är jag också. Kan ibland få ryck och vill städa, rensa fixa. Men däremellan har jag svårt att motivera mig till vardagstädningen. Fast den MÅSTE jag göra (eller vi) för annars blir det riktigt äckligt här. Fort. Tyvärr...
Hoppas du mår bättre nu!
Kram!

Husfrun sa...

Det är sällan lusten att städa faller över mig, men när så händer är det bara att gripa sig an uppgiften ;) Dock blir det aldrig nånsin nån städhysteri för egen del.

Jojjo sa...

Kan tyvärr inte säga att jag känner igen mig, haha. Julstäda har jag nog aldrig gjort på det där klassiska viset, tyvärr. Men logiken i att städa EFTER låter mycket smart!

Monica sa...

Ja lusten kan falla över en helt plötsligt och omotiverat, då är det bäst att passa på:-), andra gånger känns det mer som tvång, tycker att om man då gör en snabbuppfräschning och flyger över hemmet på en kvart gör det också stor skillnad och så får man invänta den riktiga städlusten igen:-).

Västgötskan sa...

Så där har jag också alltid tänkt! Varför ska man städa INNAN kalas? Det är ju mycket sketnare EFTER! :-D

Steel City Anna sa...

Jag tycker faktiskt ganska mycket om att städa, stryka och tvätta och sånt. Det jag hatar är att plocka med grejer, sortera, damma, sånt. Usch. Det är det som tar sån tid.

Dorro sa...

Här är julstädningen klar men det blir ju ett stort svep till den 22:a också. Jag är ett städfreak så ingen idé att ens läsa min kommentar;)

Anneli sa...

Nej, man ska inte gapa efter för mycket! Inte städlust i alla fall :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...