söndag 13 november 2011

Slapparhelg

Det kan man verkligen kalla denna helg. Slappar som tusan. Både igår och nu idag. Dottern är sjuk, feber, hosta och förkyld. Inte så jättekul direkt. Vi har gosat i soffan och sängen mest hela dan igår. Idag blir det ungefär samma, men lite extra mys för maken. Det är ju farsdag idag så lite fira blir det. Tvätten ska göras, men städningen får nog vänta lite. Känns som läge för det.
Just nu är jag lite orolig för den "ryska kylan" som tydligen ska nå Sverige. Jag vet ju inte riktigt vad det betyder och innebär. Dock har jag en känsla av att det kan bli kallt. Vinterdäck kanske borde på? Jag vill inte råka ut för samma sak som förra året då jag var på jobbet och värsta snöstormen drog in. Bilen hade inga vinterdäck och vi fick åka 30 km/h fyra mil hem ungefär. DET var något av det läskigaste jag varit med om. Det är klart att vinterdäcken inte garanterar en säker färd, men en säkrare skulle jag tro. Dessutom är tjugo minus inte lockande.
Nej, här kan jag inte sitta och vara produktiv. Dags att intaga slappläge!

 Är de ryssar? Svårt att urskilja. Bild lånad.

9 kommentarer:

Husfrun sa...

Hoppas N kryar på sig snart.
Här har vinterdäcken varit på länge redan, man vet ju aldrig med vädret så här års. Men rysk kyla alltså... Låter burr :)

Duktiga Tjejen sa...

Ja, vinterdäck på!! Snarast! Kylan är redan här i Sthlm...När jag la mig inatt var det 0.1 grad!

Skönt med slapparhelg. Har en här med...

Monica sa...

Hoppas dottern piggnar till snabbt! Och rysk kyla behöver vi inte här men det har blivit lite kallare tyvärr.

Marina sa...

Här har vi också haft en riktig slapparhelg - utan sjuka barn! Hoppas hon kryar på sig snart!

Malin-Charlotta sa...

Dessa slappardagar. Så välbehövliga de är! Hoppas lilltjejen kryar på sig dock. Inte roligt att vara liten och sjuk.

ps/ vinterdäck?? ja just det.... ;-)

Anonym sa...

haha måste ha varit samma snökaos som expediten på apoteket pratade om idag:P fastnade också i storstan och fick åka 30km/h hem till byn!:P notera att hon också lärt sig en läxa och fixat vinterdäcken redan nu!/cj

Saltistjejen sa...

Härligt! Sådana helger behöver man ibland!!!!!
:-)
Hoppas den ryska kylan hinner mildras lite innan den invaderar Sverige.
Kram!

Min plats i solen sa...

Stackars N! Hoppas hon kyar på sig och snart är på benen igen. Här slog också förkylning till utan förvarning och döttrarna hostar och snorar. Det käns som om vintern är här nu.

Här nere i söder slog kylan till rejält nu under helgen och även vi blev påminda om det där med vinterdäck, vantar och varma kläder. Brr!

Ta på dig varmt, på med vinterdäcken och ha en bra vecka!

Kram Lotta

En bok om dagen sa...

Här, där jag bor, har vi ofta riktigt kallt om vintrarna. Jag minns en vinter för sisådär tio-tolv år sedan, då det en dag var -42 grader kallt. Korkad som man är, så tog jag ungarna i bilen, körde dem till skolan och så hem igen. Väl påbyltade, såklart, så för den delen var det ingen fara. Men bilen hade kunnat ge upp vilken sekund som helst i den kylan... När det är -42 grader kallt får man, om man är förnuftig, stanna hemma. Faktiskt! Jag kan tillägga att jag skulle göra det utan att blinka idag!

(Dagen innan var det -33 grader kallt och då åkte jag buss till "mitt universitet", där jag just då pluggade. Lika korkat!)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...