måndag 7 november 2011

Dr Google och en måndagslista

Jag har lärt mig två mycket viktiga saker denna helg:

1) Man ska inte pilla onödigt mycket på en finne som är nära ögat. Det svullnar upp och man blir monsterlik. Lesson learned. Men som Camilla sa När vet man om man pillar för mycket? Bra fråga. Er egen finn-Jedi Trillingnöten har ännu inget bra svar på frågan. Kanske kan man ha som regel att är finnen fortfarande "underground" ska man inte fortsätta klämma. Är den synlig med "det vita" så kan man klämma. Okej guys?
2) Jag har också lärt mig att man inte ska rådfråga Dr Google om saker som denna. Man får upp de mest galna och hemska saker som kan hända. Bland annat fick jag upp ett skräckexempel från Sverige där en kvinna pillat som jag och halva ansiktet svullnade upp och hon fick ligga på sjukhuset i flera veckor eftersom bakterier spridit sig till hjärnan. Not so kul att läsa om när man sitter där med halvsvullet öga.

Tack och lov är det bättre idag, om än fortfarande lite svullet varstans.
Idag är det måndag och jag är glad för att:

  • jag är ledig. Heja muslimska högtider!
  • jag hade en jättefin ledig halvvecka med superkul besök hos gamla vännen och hennes dotter bland annat. Vi pratade på som om det vore igår vi träffades. Hon bjöd på smaskig tacogratäng och efterrätt och hennes dotter var alldeles bedårande! Jättekul!
  • jag och familjen myste varenda dag tillsammans. Mycket tid tillsammans. Det behöver man!
  • idag kan jag lämna och hämta dottern på förskolan för första gången eftersom jag är ledig. Kul!
  • jag har hunnit läsa en massa spännande böcker under de senaste veckorna och fler blir det.
  • det fortfarande inte är snö!
  • snart är det första advent och då kickar julsäsongen igång på allvar
  • jag har en make och dotter som förgyller mitt liv vareviga dag!

12 kommentarer:

Malin-Charlotta sa...

Godmorgon Trillis! Ja jösses, svårt att låta bli de där finnarna, jag klarar dom inte, måste bort bums vilket ibland leder till stora onda saker. Funderar även på om det inte är dags att bli av med tonårssyndromen? Eller är det meningen kroppen ska producera finnar hela livet?

Hur som, ditt inlägg fick mig att le stort i igenkännnandets tecken och det var precis vad jag behövde denna morgon då energin är lite låg.

Ha en underbar fin ledig dag, min vän.

Jojjo sa...

Det där ordspråket gillade jag!! Snön började jag dock längta lite efter så smått i morse, jag måste ha fått för lite sömn eller nåt, haha. Hoppas du får en riktigt fin måndag!

Camilla sa...

En annan intressant fråga är hur länge man ska ha tonnårsfinnar? Borde dom inte ha försvunnit när man har passerat 40, eller räknas jag som tonåring fortfarande?

Härligt att få fira lite extra helgdagar. Jag har ju jobbat mycket med kollegor från Sri Lanka. De är lediga varje gång det är fullmåne. Vi fick inte samma förmån här i Sverige. Men å andra sidan täckte de upp för oss så att vi kunde ha sommarsemester, så jag ska inte klaga.

Marina sa...

Det är väl det bästa sättet att lära sig - genom att testa, eller...!?
Ha en jättebra vecka!

Katarina sa...

Roligt att kunna hämta och lämna dottern vid förskolan! Aha, så er skola är också ledig idag!

Kram

Saltistjejen sa...

Vad skönt att du är bättre idag. jag tror att alla hudvårdsspecialister skulle säga att ALDRIG pilla på finnar....! ;-) Men vi gör det lite till mans och kvinns tror jag. Dock är nog sådana där underjordare inte så bra eftersom bakterierna då inte kan komma ut... och alltid alltid tvätta noga både runt finnen samt händerna innan du klämmer, OM du klämmer. Alltså den där andra sortens finnne då... ;-)
Härligr med ledig måndag!
Kramar!

Monika Häägg sa...

Kanske bäst att inte pilla alls!:)

Steel City Anna sa...

Usch ja, man ska inte googla symptom om man inte vill bli paranoid :)

Husfrun sa...

Aj då, men nej, man ska aldrig googla sjukdomar eller andra åkommor.
Hoppas du fick en fin måndag.

Anneli sa...

Ännu en underbar måndag hos dig! :)

Johanna sa...

Min bästa kompis som är läkare, och som verkligen inte är rädd för något i hela världen, säger att hon ALDRIG skulle klämma finnar i t-zonen (näsa+ mun + ögon) för att det tydligen är skitfarligt och kan bli jättedumt. Så det finns nog en viss poäng att inte klämma!

MVH, hon som alltid klämmer finnar i t-zonen.

Emma sa...

Inser att jag gått och blivit kräsmagad -även om jag gärna är där och pillar själv vill jag helst inte läsa mer om det: haha!

Och du -Dr. Google har dignostiserat mig med det mesta genom åren. Oftast har jag cancer av olika slag.

SNART första advent? Ja, men det skrev du ju i somras också om jag inte minns fel så jag tar det inte på så stort allvar ;-) IOFS skulle det betyda att vi snart är samlade hela familjen inför förlossningen så OK då...

KRAM

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...