måndag 7 november 2011

Jag glömde nåt under veckan

Under veckan jag var ledig glömde jag nåt. Jag glömde hur jäkla drygt det är att gå upp vid 5-5.30 på morgonen när "alla andra" ligger och drar sig en stund till. Jag har glömt hur extra varm sängen är vid den tidpunkten och hur extra kallt golvet och luften är i lägenheten. Jag har glömt hur mörkt det är när man vaknar och hur lång tid det tar innan solen tittar fram på morgonen. Förresten, sol? Jag har inte sett solen på några veckor. Den döljs av ett envist grått molntäcke...
För två år sen ungefär, satt jag vid fönstret nån gång i november och tittade ut. Jag tyckte det såg så himla skumt ut. Nåt hade förändrats, men vad!? Till sist kom jag på att solen var ute, den hade lyckats bryta genom molnen efter säkerligen en månads kämpande. 
Jag har dessutom glömt hur man jobbar. Jag kommer att bli överväldigad av alla barn som stormar in om några timmar. Bli alldeles paralyserad och perplex. Eller så är allt bara som vanligt.
Just nu längtar jag till första advent. Då kommer ljusstakarna upp och morgonen känns lite lättare och gladare. Ska jag våga vara först och sätta upp ljusstakarna tidigare? Vara lite daring och wild and crazy? Why not? Tanterna på gården kanske tycker att det bor en hädare  i huset, men de glömmer nog ganska fort...

17 kommentarer:

Katarina sa...

Upp med ljusstakarna vet jag! Jag har också dragit några ljusstakar hit till Asien och på Filippinerna kallade grannarna oss för judarnas hus! Visst ska de även upp på våning 20 i år!

Hjem Kära Hjem sa...

Kör på, upp med stakarna så snart du kommer ihåg det vettja!!

Klem Anna

Husfrun sa...

Hellre att ljusstakarna åker upp i fönstren några veckor "för tidigt" än stannar kvar på tok för länge. Så upp med dem!

Marina sa...

JaG tillhör den där fåniga sorten som inte ens tänder ljusstakarna på lördagen innan första advent - ska det tändas på söndag så ska det!! (det brukazr betyda att jag är sist med detta...) har jag riktig tur, så har dottern som bor i lägenheten plockat fram och tänt tills vi kooer hem i december.

Jojjo sa...

Ja men klart du ska! Jag tänkte börja nästa helg eftersom jag är borta första advent och sen ska bort över jul!

Duktiga Tjejen sa...

Alla andra sover inte vid den tiden, jag lovar.. ;) Hoppas du hade en underbar vecka iallafall och att du står ut, snart är det jul!

Jag tycker att vi har haft oförskämt mycket sol i Sverige det här året. Älska. Så skönt att komma hem till solen efter fyra dagar konstant regn i Venedig ;)

Kram på dig!

Steel City Anna sa...

Ljusstake nu! Ljusstake nu! :)

Anonym sa...

"Glömde", det kallas "förtränga" :-) och nej, det är inte kul att gå upp så tidigt men att jobba med barn är ju hur kul som helst så du får det nog bra på jobbet ändå.

Och ja, var först du med ljusstakarna till advent, så får grannarna något att prata om ;-)

Emmas Bokhylla sa...

Fram med den bara! Sitt inte i morkret och lid! Had jag bott i Sverige sa hade jag ocksa plockat fram den snart!

Saltistjejen sa...

Ja det ÄR tungt den här årstiden att gå upp. I Sverige är mörkret sååå kompakt i november Fy! Jag känner med dig. Här är det ju inte lika "illa".
Skickar lite energi HÄR!
Kram!

Saltistjejen sa...

Förresten kom på att en gammal jobbarkompis till mig som var från Australien och tyckte just vintrarna var jättejobbiga i Sverige skaffade en lampa som väckte honom på morgnarna under det mörka halvåret. Det var ngn sort som började lysa svagt men som sedan blev starkare och starkare tills det var som dagsljus i hela rummet. Han satte den på timer och han tyckte det blev jättemycket lättare att gå upp efter det. Kanske kan vara ngt?? Tyvärr minns jag inte märke eller sort eller så, men kanske kan du googla och få fram ngt bra?

Anonym sa...

Konstaterade idag efter en titt i min kalender att det bara är TVÅ veckor tills vi ska till adventskyrkan med barnen, TVÅ veckor, det är ju ingenting. Fram med ljusstakarna bara, man behöver all uppmuntran man kan få i detta mörka, snöfattiga elände!

ZtorZillen sa...

Jag röstar för att de ska upp tidigt iår!

min tekopp sa...

Tänk så fort man vänjer sig vid att ha semester och inte jobba, jag är precis likadan. Men när jag kom tillbaka till jobbet i förgår efter tio dagars ledighet så märkte jag hur trötta alla andra är som har jobbat på som vanligt medan jag har såsat omkring här hemma, så oj så mycket en extra ledighet på hösten ger. Den här årstiden är ju inte direkt uppiggande om man säger så.
Kram på dig!

Monica sa...

Ujujuj, glöm inte adventsljusstakelagen;-) alla tänder exakt samtidigt den 27 november! Men ta fram dem nu och tänd:-), jag har två stjärnor i ett dubbelfönster till allhelgona, ny tradition sen förra året, bytt ut skärmarna mot stjärnor, de är mina höstlampor säger jag;-), imorse kl 6 såg jag en ensam stackare komma nedför långa backen mot centrum, antagligen vårdpersonal som börjar så tidigt, och tittade upp mot våra stjärnor, lite ljus i mörkret eller också undrade hon:-)

Stef sa...

Ischlo för att gå upp så tidigt! Fast ibland kan det vara mysigt! Hoppas att allt är bra med er!kramar

Anneli sa...

Ibland är man bra glömsk :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...