lördag 5 november 2011

The jul feeling is here

Kunde inte låta bli att köpa denna, nu när det såg så  gott ut
på framsidan...Blir man inte lite sugen?
Nu är det julkänsla så det heter duga! Det svarta guldet (det vill säga JULMUST) flödar så det står härligan till. Var och varannan vecka intages en flaska. Bara för att det går. Det är lite som med jordgubbarna på sommaren - en väldigt kort säsong med röda färska läckerheter.
Ni ser kakorna i bakgrunden? Jag äter Skyr med jordgubbar och dricker
julmust. No kakor.
Julpynten har kommit med full kraft. Överallt finns det mysiga julsaker! Dessutom fick en Allers julspecial följa med hem för nån vecka sen. Det är ju inte så att vi kommer att göra egna julpynt eller ha en sån där gammaldagsfeeling, men det är mysigt att läsa om. Och så alla recept! Tänk att de kan komma på nya recept hela tiden och ge ut? Visserligen är det ju många som är liknande eller samma, men en hel del nytt finns alltid. Hur många julrecept finns det i världen måntro?
Da julpynt is here!

Pepparkakor finns ju året runt, men det är vid den här tidpunkten de smakar allra bäst. Med ett glas iskallmjölk och tända ljus. Snart är det första advent och ljusstakarna ska upp. Härliga tider väntar!
Goda juletider på er mina vänner!

12 kommentarer:

my sa...

oooh härliga julkänsla!! Får be morsan köpa hem lite julmust att till oss att dricka när vi kommer hem i januari, eftersom vi inte ska hem över jul...

Hoppas ni får en mysig helg!

Mrs Clapper sa...

Hahaha! Du är ju för rolig!! Mina grannar har hängt upp sin adventsstjärna sedan två veckor, har du hunnit dit än?

Trevlig helg! Kram

Anonym sa...

hihi, underbart att det inte är så länge till Första Advent (aka "Lilla Jul" som vi firar här då)!! Ska till IKEA nästa helg och hoppas innerligt att de hunnit plocka fram julpyntet!! :D

Husfrun sa...

Pepparkakorna har jag faktiskt börjat tugga på så smått. Allt annat får vänta lite till. Första advent är startskottet!

Anonym sa...

Vad roligt att du bjuder oss lite inspiration inför jul och först och främst kanske nu; advent. Redan innan jag läste ditt inlägg har jag faktiskt lite mysig "julfeeling" redan, tror det beror på att jag nyss flyttat och nu får göra lite nytt inför advent och jul. I väntan på första advent och allt mysigt får du nu ha en fin helg (med en hel del julmust)!

Monica sa...

Den mattidningen såg trevlig ut, här står står stjärnor, en i vardera matrumsfönstret, de är på lampfot och lyser fint, började med det förra året, omdöpta till allhelgonastjärnor:-), har nog satt griller i huvudet på damen som såg ljusslingan förut;-)

Steel City Anna sa...

Jag har också jultema idag :) Och mina ljusstakar är uppe :D

Saltistjejen sa...

Ååå julmust....!!!! En av de där sakerna man saknar såååå mycket!
Drick ett glas för mig också!
:-)
KRAM!

Mariah sa...

åh, julmust! Så gott, det är något jag kommer sakna :) Jag blir alldeles salig för alla julsaker de ställt fram i butikerna. Det är så mysigt med jul!

Hanna Lans sa...

DFen där mattidningen har jag också köpt. Jag ville göra allting. Ååh, vad den hade en massa smarriga recept!

Min plats i solen sa...

Här har vi också öppnat dörren på glänt för julförberedelserna och igår bakade döttarna pepparkakor så det doftade jul i hela huset. Och inte kunde vi låta bli att köpa hem skumtomtar sist vi var i affären. Även en påse med åres nyhet "Skmtomtar Polka" fick följa med hem men det var första och sista gången. Ingen hit alls här hemma! :(

Drick lite julmust för mig också och njut av julkänslan. Om tre veckor är det 1:a advent!

Kram Lotta

Emmas Bokhylla sa...

Jag erkanner jag blir saaa aaaaavis nar tematidningar kommer, speciellt julspecialen! Ok, nej, det finns inte hur manga som helst varianter, men bara sjalva grejen, julvrumare som jag ar....
Men, jag kanske skall posta lite bilder pa julpyntet som finns i hyllorna har, for de har faktiskt kommit fram nu! Aven om det inte ar lika mycket som hemma i Sverige, men man skall vara glad for det lilla!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...