lördag 7 januari 2012

Den som spar han har?

Två dagar på jobbet har vi blandat planering och städning. Skolan har inte städats på år och dar. Gamla mappar, pärmar, papper, halvtrasiga saker har sparats sen begynnelsen, sen tidigare lärare har kommit och gått. Visst, det har rensats ganska mycket då och då, men det kommer alltid tillbaka, och vissa saker försvinner aldrig.  "Det kan vara bra att ha". Ni vet hur man tänker. Men jag KOMMER att använda det. NÅN gång. När denna gång ska dyka upp vet man aldrig. Lika bra att spara. Jag har saker kvar som jag skrev ut och skulle använda när jag började på skolan för över tre år sen. Jag har inte ens sett de papperen på tre år. Men NÅN gång.
I torsdags åkte det mesta. Ner i sopsäckar. Bort. Trasiga lampor och spel som man ändå inte kan använda. Det känns dumt att slänga, men används det aldrig? What to do. Jag tror att vi slängde en hel skog i papper. Känns dumt så här, men det går till återvinning. Tack och lov.
Man gör så hemma också. "En gammal trasig lampskärm? Kan vara bra att ha! Den spar vi!"
Nu kan eleverna komma på måndag och det är snyggt, fint, organiserat. Lovely.

Nu ska jag njuta av lördag och söndag. Softa på nu!
 Lördagsinspiration:

11 kommentarer:

Marina sa...

En sån rens skulle troligen behövas på många ställen som fullkomligen badar i gammalt materia som "kan vara bra att ha"...

Mrs Clapper sa...

Det är så skönt att rensa och slänga!!
Trevlig lördag!

Sara sa...

Det är så himla skönt att rensa. Men tyvärr gör man det ju för sällan. Skulle behöva rensa här hemma. Bla vill vi bli av med en bil. Intresserad? ;)

TRÄNINGSLYCKAN sa...

Vilken härlig start ni får på måndag då allt är rensat och i ordning!

Duktiga Tjejen sa...

Vad skönt att det är rensat ändå! Bra start på året.

Saltistjejen sa...

Härligt med rensning! Jag brukar älska att rensa!
Och du angående Luther så är den serien kanon! Såhär skrev jag i min svarskommentar på min blogg:
"Luther" är jättebra! BBC-producerad kriminalare med Idris Elba i huvudrollen. Jag gillar Elba mycket!! Sedan jag såg honom i "The Wire" där han spelade Stringer Bell så har jag verkligen fått upp ögonen för honom. Otroligt skicklig skådis!!!! Och det är roligt ed en brittisk kriminalserie som inte är alltför mycket "Morden i Midsummer" utan lite mer modern och utspelar sig i London (en stad rätt lik NYC på många vis).
Kopierade get hit eftersom jag tine vet om du läser svaret snart. Så vet du mer om serien nu iallafall.
Ha en fin helg!
kramar!!!

Katarina sa...

Jag tycker också att det är skönt att rensa. Jag undrar ofta varför det sparas så mycket på saker man troligen aldrig mer kommer att ha användning av. Bättre om någon annan kan använda det annars får man helt enkelt kasta det på soptippen.

Kram

Sara sa...

Sv: Ja då får vi hoppas bilen håller tills dess. Spännande med flytt! Något att se fram emot, kan jag tänka. Hoppas vi (bloggläsare) får följa med på ett hörn! :)

Monica sa...

Nu har du fint och fräscht, vad skönt och rektorn sätter säkert in en bukett tulpaner på måndag till dig;-). Ett labb jag kom till och skulle ta över som ledare på, där tänkte jag att det går inte att arbeta innan röjning. Mycket skulle förstås dokumenteras, tror i 20 år, även på papper för datorer är inte att lita på, men tog undan allt sådant och så fyllde jag sju stora svarta sopsäckar och ställde ut i korridoren till avfall. Såå otrolig skön känsla och chefen professorn själv satte på kaffe och köpte bullar och var så lättad för han hade inte vetat var han skulle börja sa han:-).

Anneli sa...

Det är så skönt att städa bort och få det riktigt rent. Man tänker liksom bättre utan allt skräp runt omkring sig :)

sophie sa...

Hej, nu är min tävling avslutad. Kolla in om du vill veta om du vann en valfri suit of sweden :)

Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...