torsdag 5 januari 2012

I efterhand var det inte en så bra idé

Jag känner mig ensam. Väldigt ensam. Precis innan jul verkade det vara en bra idé att jobba idag, byta ut denna helgdag mot en vid sommarlovet. Nu är dagen här och det känns inte lika bra. Mest på grund av att "alla andra" ligger hemma och sover idag. Det finns inte en tillstymelse till liv just nu kan jag tala om. Inte en enda bil, inte ett enda tåg, inte en enda människa kan jag höra. Helt galet! Det är bara tomten som är vaken. Det vill säga jag.
Det känns nog bättre när jag sitter i bilen och låtsas att jag har medtrafikanter om en dryg timme. Ska bli spännande att se hur snabbt jag kommer fram idag,
Beror på hur bilen beter sig.

När det har regnat och sen fryst på vet man inte riktigt vad som ska hända när man kliver i bilen. Igår fick jag till exempel krypa in genom dörren vid baksätet. Jag sträckte över mig för att starta bilen och värma upp den i hopp om att den skulle värmt tillräckligt efter att jag skrapat rutorna för att kunna öppna förardörren. Tyvärr startade inte bilen utan att man tryckte på gasen. Och den kan jag omöjligt nå via baksätet och att klättra in i förarsätet, gasa upp och klättra ur igen för att skrapa var inte aktuellt. Så geniknölarna gnuggades och jag fann ett paraply (det enda långa vi äger) som råkade befinna sig i bilen av ren tur. Den tryckte jag med på gaspedalen. Nästan läskigt smart va?
Sedan kunde jag skrapa rutorna. Det var pansaris överallt. När det var klart klättrade jag in på förarsätet och for iväg. Som tur var hade dörren värmts upp lagom till bensinstationen så jag kunde kliva ut den normala vägen igen.
Mina morgnar är alltid spännande!

12 kommentarer:

Monica sa...

Kör försiktigt nu! Och ha en bra dag, kanske någon mer tänker jobba? Snöat har det gjort här, är lite vackert kan jag tycka med stora snöflingor stilla dalande. Räcker så bra, nu får det gärna bli vår:-).

Marina sa...

Bra att jag fick förklaringen på det hela, så jag slapp oroa mig över att du hade fått "stora helgsnurren" ;) Hoppas du får en bra röd dag, trots ensamheten!

Husfrun sa...

Det är då, men bara då man hatar kylan ;)

Sv. nej inte pannacotta på pulver. Det är nåt tetrapack. Och jag är testpilot så nu ska här smakas och utvärderas. Hade nog i och för sig aldrig kommit på tanken att vispa ihop egen... är alldeles för lat när det kommer till efterrätter ;)

Anonym sa...

Please, please, please: GET ANOTHER CAR!!! Man blir livrädd och skräckslagen när man läser något om dig och din "bil" :-)

Emmas Bokhylla sa...

Tja, jag kanner lite likadant, speciellt nar min egen chef igar berattade for mig att han trodde att ajg skulle vara tillbaka pa jobbet 13/1 och inte 5/1 och att han hade blivit superforvanad nar jag smsade om att jag hade landat. Jag skulle ha stannat till 13e och ingen ahde markt ett skit!!

Dorro sa...

Jag kan tänka mig hur det känns. Den känslan när man inser att det där var ju inte så bra idé för idag har jag inte alls någon lust med detta som är så bra och jag kommer vara glad för sen till sommaren men det orkar jag inte tänka på nu för nu är allt trist. Lång mening? Och du det här med din bil låter ju helt galet. Jag hade börjat gråta men det är sådan jag är.

Saltistjejen sa...

Påhittighet har du minsann! Kreativt tänkande! :-) Och själv kan jag faktiskt gilla när jag har gått upp och gått till jobbet då "alla andra sover2. Just för att man känner sig så otroligt duktig och att man ser fram emot att få vara ledig senare då "alla andra jobbar". ;-) Min förra jul- och nyårsledighet (som ju var allt annat än ledig) var ju sådan hela tiden. Gick till jobbet varje dag utom just själva julhelgen. Jobbade ofta från 10 på morgonen till mellan 23 på kvällen eller ofta till 03-tiden på natten. Och så på't igen dagen därpå igen... Hu! DET var INTE skoj, men jädrar vad det ändå gav utdelning i slutänden. Och efteråt kändes det otroligt skönt! Så mycket blev gjort de där dagarna. Till viss del just för att "alla andra" var lediga så det var verkligen lugnt på jobbet och det fanns inte mycket annat att göra än att just jobba.
Så heja dig!!!!
Fast dina morgnar avundas jag dig inte. Just att inte ha pålitligt fordon att ta sig till jobbet med låter rätt jobbigt. Dock kommer du inte ångra detta när du väl är hemma igen ikväll tror jag. Och har säkert haft en superdag med din kollega, fått massor uträttat och sedan kan se fram emot en ledig sommardag! :-)
Kramar!!

Emma sa...

Ja jisses...den där bilen är en spännande följetong ;-) I sommar kommer du att tacka dig själv för idag. Ja...det gör du säkert redan när du läser denna kommentar och dagen är avklarad. Känns skönt, inte sant :-)?

Kram och välkommen tillbaks till vardagen. Nu går vi mot ljusare tider...

Duktiga Tjejen sa...

Hoppas dagen gick fort tillslut!!

Lisa sa...

Såna bilar har jag haft en del genom åren, alltid lika spännande. Hoppas du hade bättre flyt resten av dan.

Malin sa...

Mina föräldrar lade alltid en plywood skiva på rutan och slapp skrapa där. Det funkar faktiskt.

Martina sa...

Det är minsann lite MacGyver över dig och din bil!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...