söndag 8 januari 2012

Vissa människor måste man beundra

Ända sedan  jag och maken flyttade hit till Svärje för över fyra år sen har vi observerat en äldre man. Inte stalkat eller så, men han "råkar" passera vår  byggnad dagligen och det är oundvikligt att se honom. Till en början berättade maken om honom för mig. Han mötte mannen på väg till skolan varje morgon vid åttatiden. En äldre herre som tar sin morgonpromenad exakt samma tid varje morgon. Och så en eftermiddagspromenad vid två. För fyra år sen var han gammal, säkert runt 75. Ganska spänstig ändå. Ute i alla sorters väder.
Nu har jag fått nöjet att observera mannen lite närmare när jag varit ledig och gör frukost ungefär samma tid som mannen passerar huset. Jag kan bara kasta en blick ut genom fönstret för att se honom. Numera har han en rollator han skjuter framför sig. Tro inte att sämre balans stoppar den här mannen! Inte nog med det. I onsdags var det ösregn mest hela dagen, men vad sjutton! Klockan två på eftermiddagen kommer mannen gåendes med hatt, mössa, tjockjacka och rollator. I ösregn!
Såna människor måste man bara beundra! Säkert mer än åttio år gubben och kör på som en ångvält.

Idag är det måndag och jag är glad för att:

  • lovet kändes långt och härligt. Jullovet kan annars kännas väldigt kort, men nu var det riktigt skönt.
  • allt är städat och organiserat på jobbet när vi kommer dit idag
  • det snart är vår (jag vet! pushar lite här. Kanske går snabbare menar jag.)
  • det finns en massa kuliga serier att se på snart (Biggest Loser Sverige bland annat. Aldrig sett, men nu måste jag. Har ni sett Kronjuvelerna förresten? Kolla in SVTplay annars! Missa inte!)
  • sommaren snart är här (you gotta try!)
  • jag har en alldeles underbar make och en alldeles fantastisk dotter!
Vad gungar er båt en måndag som denna?

Här är också en KRUTGUBBE. Fast av en annan sort!

23 kommentarer:

Katarina sa...

Härligt!

Saltistjejen sa...

Visst är det fantastiskt att se personer som trotsar alla krafter på något vis. :-) Att inte ge upp och falla tillbaka på en massa ursäkter utan bara "do it"!
Kram och hoppas första "riktiga" arbetsdagen efter jullovet blir bra!
Kram!!

Stef sa...

Tänk om man själv hade haft det i sig! Beundransvärt! Kramar

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Vi börjar nederst, den krutgubben kommer från MIN stad!!
Min måndag...ja den gungar, eler det blir min tisdag som gungar...ändringar kan komma att ske!
O den gamlingen som går o går, visst är det imponerande, snackar vi energi eller va?! Imponerande iaf.
Minns en blind man som gick efter vägen där jag körde till jobb, för lääänge sen. i alla väder gick han!

Ha en fin dag, klem Anna

Jojjo sa...

Härlig farbror! På Irland fanns det en tant som var närmare 90 som var ute och gick, varje dag i alla väder. Vi passerade henne en dag när det blåste hårt och ösregnade, men hon stretade på i regnjacka och plasthätta över håret... Gulle! Kanske just därför hon var så pigg, pga de dagliga promenaderna? En annan tant, Kitty 90+, satt på puben och drack ren whiskey - ur ölglas samt sjöng gaeliska sånger. Hur söt och pigg som helst hon med!

Min måndagsbåt gungar efter en helt underbar helg med en helt underbar person... Än finns det hopp även för undertecknad, alltså!

Camilla sa...

Härlig krutgubbe!

Min måndag innebär att skicka iväg barnen till skolan, uträtta några ärenden på stan. I övrigt försöker jag njuta av att vara hemma ett tag till i väntan på att jag ska börja nya jobbet. (Mer info om jobbet kommer om ett par veckor)

Husfrun sa...

Vi har en sån farbror längs vår väg också. Inte mer än ca 68 år ännu men ändå. I alla väder... tror nog inte en rullator om si så där tio-femton år stoppar den mannen heller. Sån jag vill bli och vara.

Marina sa...

Det är så jag ska bli när jag blir gammal!

pimsan sa...

den gubbens energi skulle jag behöva :)

min måndag är kall och mycket att göra,men det är bra då går den snabbt:)

Dorro sa...

Vilken härlig gubbe. Han har förstått vikten av frisk luft och motion. Låter som jag ska lära av honom. Just det, måndagslista är det dags för idag nu när allt har börjat på riktigt.

Duktiga Tjejen sa...

GILLA.

Stefan Nilsson sa...

Inspirerande. Brukar få intrycket att människor i den åldern 80+ är av ett helt annat virke än 10 - 70. Något förenklat men det är ytterst sällan jag hör 80+ beklaga sig samtidigt som övriga kan göra det flera gånger om dagen.

Linda sa...

Vilken härlig liten farbror. Blev nyfiken nu var du kan tänkas bo... :)

Västgötskan sa...

Jag måste ju säga (efter att ha sett båda) att Biggest loser (USA) är betyyydligt bättre än den svenska versionen. Men smaken är (kanske) som baken! :-D

Västgötskan sa...

Grym farbror, by the way! Man önskar ju att man själv har sån fart när man blir gammal. :-)

Emma sa...

it ain't over 'til it's over helt enkelt! Det brukar alltid kuta ett gäng krutgummor och gubbar i marathon. Står man vid sidan om och glor -eller blir omsprungen- känner man sig rätt manad att ta tag i träningen. Inspirerande! Men det gäller att se dem också-som du gör!

Malin-Charlotta sa...

Åh, vet du! Vi har en sån underbar liten man som passerar jobbet. Han "småspringerjoggar" i ALLA väder! Han är en bra bit över 80 och för ett tag sedan bröt han något så var borta ett tag. Men, så efter några månader kom han där gåendes med sin käpp. Samma runda varje dag. Och efter ytterligare en tid, jag på jogga han igen!

Så håller med dig, Trillis, det är mer än beundransvärt! Och tänk vilka förebilder !!!

Johanna sa...

Å vilken härlig gubbe. Imponerande! Tycker du ska stanna till och tala om det för honom om det blir tillfälle nån gång, han kanske blir jätteglad.

Linda sa...

Aha. Jag tror att du bor i en liten stad ganska nära min stad där jag dessutom jobbar. ;)

sophie sa...

Hej!
Jag har nu en ny tävling där man kan vinna en mycket fin svart klocka. Värde 1395;- För att delta klicka in på direktlänken : http://sophiecoper.se/2012/january/tavling-vinn-en-klocka-fran-kastellgatanse.html#comment

ZtorZillen sa...

Men vilken go gubbe! Säg till honom nästa gång du ser honom, hur han påverkar dig å hur pepp å härlig han är! Kanske ger du honom orken att fortsätta trots att han tycker det är tungt?

Anneli sa...

Härligt, härligt! I morgon börjar det på riktigt för oss! Verkligheten kallar :)

Fru Fantomen sa...

Härligt med sådana människor! Det finns så många krutgubbar som visar var skåpet skall stå!

Det är måndag och här hemma gläds vi åt:
* Att båda äntligen är friska och får börja jobba igen efter ett skönt jullov.
* Att det faktiskt har kommit lite snö idag.
* Att vi helt enkelt har det så himla bra :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...