måndag 9 januari 2012

På papperet är jag intelligent

Jag fick för mig att beställa hem kursbevis för de senaste fyra årens studieskörd på universitet och högskola. Tänkte att det skulle vara en nätt liten uppgift. Nån högskola här och där, och en 2-3 kurser. Det visade sig vara en bra mycket större uppgift än tänkt från början. Det var 7,5 kurser och lika många universitet och högskolor att kontakta!
Tydligen har jag sedan 2007 läst:
Introduction to the Art of Creative writing in English 7,5 hp
Idéhistoria 30 p
Andraspråksinlärning och flerspråkighet 7,5 hp
Learning Study - lärande i klassrummet 7,5 hp
Specialpedagogik 30 hp
Specialpedagogik 15 hp (ska läsa ytterligare 15 p nu i vår)
Engelska B 30 hp
Indiska religioner grundkurs 15 hp

Följande skolor: Högskolan i Gävle, Högskola på Gotland, Högskolan i Kristianstad, Mittuniversitetet, Mälardalens Högskola, Linnéuniversitetet, Umeås Universitet. Plus Uppsala Universitet när jag gick lärarprogrammet för x antal år sen.

Ni ser. Jag borde vara ganska klok after all. Nånstans hamnar all kunskap. Tror jag. Jag kom ju inte ens ihåg att jag läst hälften av dessa. Fast it is all coming back to me now.
Jag inser att när jag läst sista kursen i vår har jag sammanlagt läst på universitetet "heltid" (om jag hade gjort det i en följd liksom ) 7,5 år.
Jag räknar in mina stjärnor i himlen jag.

Uppdatering: Och ALLT på distans faktiskt. Utom lärarprogrammet av givna anledningar. Och lite Specialpedagogik. Bara nån träff under terminen. Alldeles perfekt. Svenska universitet rock!

18 kommentarer:

Monica sa...

Någonstans hamnar den, kunskapen, det visar sig i olika sammanhang bara, men kan ploppa upp när vi minst anar:-). Alltid bra med studier och roligt tycker jag. Har du kunnat läsa på distans på de olika ställena?

Saltistjejen sa...

Roligt att du läst så många kurser under årens lopp. Och jag tror nog att du har kunskapen någonstans där i bakhuvudet. Inte så som när du läste kurserna, men i form av en högre förståelse och baskunskap i de olika ämnena. :-) Kunskap är aldrig fel.
Hoppas din första dag på jobbet efter jullovet gick bra!
Kram!

Katarina sa...

Bra att du fått fram dina handlingar som du behöver. Roligt att se vilka intresse inriktningar dina kurser varit inom.

Ha en bra dag! Kram

Freedomtravel sa...

Jag som trodde att jag läst på många högskolor (Stockholms Universitet, Södertörns högskola, Hälsohögskolan, Karolinska Institutet och Uppsala Universitet), men du slår ju mig! :)
Intressanta kurser!

Lisa sa...

Oj, grymt jobbat! Jag önskar jag kunde hitta lite motivation till att plugga, framförallt komma fram till vad jag vill plugga..

Husfrun sa...

Aaah, det där liknar mig :) Du och jag - vad kloka vi är! :)

Dorro sa...

j vad klok du är! Tänk vad mycket kunskap du sitter på som du kan gräva fram när det behövs. Det är alltid guld värt. Sen kanske inte den mesta kunskapen du behöver kommer från dina universitetsstudier men tjena vad snyggt det ser ut. Jag har inte tittat på mina papper på länge. Min utbildning är som något som inte hänt och något jag inte har någon som helst användning för. Jag har en magisterexamen som jag inte har någon nytta av. Tänk hur det kan bli. Men kunskapen den har jag i alla fall. Tror jag:P

Västgötskan sa...

Oj oj, ja lite borde ju ha fastnat. Eller? Hihi! ;-)

Duktiga Tjejen sa...

Vad många skolor - ballt! Jag har läst på tre, men inte distans. Sjukt många poäng om man tänker efter... Och vill läsa mer (översättare; har redan första året klart så why not? Kanske i framtiden!).

Duktiga Tjejen sa...

(Har annars examen inom public law). Så boksmarta vi är!! :D

Malin sa...

Sverige är för fantastiskt ibland! Jag funderar på att ta EN masterskurs här i USA på lokalt unviersitet med via nätet. 1500 dollar-plus kurslitteratur!
Skall du plugga mer?

ZtorZillen sa...

men va roligt, får jag fråga hur gammal du är? hur har du hunnit med å jobba å leva i övrigt också? med familj å allt?

Johanna sa...

Å, hämta ut papper från alla distanskurser borde man ju såklart göra ja! Har inte tänkt på det. Shit, jag tror inte ens jag hämtat ut mitt examensbevis på papper från journalistprogrammet. Hmm.

Malin-Charlotta sa...

Och jag ser alla de där stjärnorna i himlen som det står "TRILLIS" på !! Du är väldigt inspirerade, min vän! Och mycket begåvad som tagit dig igenom alla dessa kurser. .

Jo, ang "tysta timmen". Du undrar: Vad gör du under din tystnad? Är du bara tyst? eller har du ett mentalt uppdrag?

Själva tystnaden är ett mentalt uppdrag för mig, men jag förstår vart du vill komma. Än så länge är jag en liten kalv på sitt första grönbete, så irrar mest omkring i mina tankar och tittar på klockan (haha) men med mera övning hoppas jag att jag kan välja fokus. Detta så klart hur situationen ser ut. Är det ett samtal jag är tyst i (vad roligt det lät haha) så ska jag endast fokusera på att lyssna. Men annars vill jag lära mig att bemästra mina tankar och ge mig ut på olika mentala resor som jag själv väljer. Eller ytterligare något underbart som står på önskelistan: Att inte tänka på någonting alls.

Oj vad långt det blev!

Stef sa...

Det var minsann inte illa pinkat! Är nästa kurspå ett nytt universitet? Kramar

Steel City Anna sa...

Många roliga kurser, blir lite sugen på att läsa nåt mer faktiskt. Nåt icke yrkesrelaterat, för sin ja, egen spirituella utvecklings skull :)

Anneli sa...

Imponerande! Det kommer att stråla runt dig med alla de där stjärnorna :)

Emmas Bokhylla sa...

Vad sugen jag blev pa att borja plugga igen!
Skulle garna ha nagon mindre kurs vid sidan av dar amn bara kan fa lasa nagot riktigt roligt!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...