söndag 15 januari 2012

Saker jag aldrig trodde jag skulle göra del 2

Innan jag fick barn var det högst otroligt att jag skulle sitta i en "människogrotta" (för er som inte fattar vad det är, så kan jag tala om att det är en koja) i vardagsrummet och äta frukost en helt vanlig lördag. Det var vad som hände i morse. Jag kom in i dotterns rum igår morse och hon satt redan upp, klarvaken. Inget "God Morgon", utan direkt på bara: " Ska vi leka Grottmänniskor?". Hon stängde snabbt dörren till sitt rum, precis som för att se till att jag inte skulle komma ut och hinna påbörja nåt annat projekt. Sedan tände hon lampan och var i full gång med att leta byggmaterial till Grottan. Jag böjde mig för frökens önskemål och föreslog till och med en mer exklusiv version av grottan i vardagsrummet. Mest för att det inte var så lockande att sitta ihopvecklad under ett tak uppspänt mellan hennes egna minimöbler i hennes rum. Jag börjar som sagt bli gammal och bekväm. Så sagt och gjort. Upp med stolar, lakan, handdukar och filtar i vardagsrummet. Fram med frukost och så in i grottan...En helt vanlig lördag i Familjen Trillingnöts liv.

En annan incident som jag måste rapportera om hände för någon dag sedan. Jag satt i soffan och surfade lite när jag hör ett ynkligt "Hjälp mig". Jag reagerade inte nämnvärt på detta. Dottern har sina fantasilekar hon roar sig med och oftast är det nån björn som råkat illa ut. Återigen hörde jag "Hjälp mig". Svagt och ynkligt. Till slut blev ropet lite högre och jag går för att kolla för säkerhets skull vad dottern sysslar med. Jag finner henne på ståendes bredvid toaletten och ena fingret fast i toalettpappershållaren. Där ser man. Kunde aldrig ana att jag skulle rädda någon från att sitta fast i en toalettpappershållare.

Jag och dottern går givetvis all in när vi leker.

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Haha! ja du man får vara med om mycket. Här hemma är det nästan ständigt "rescue" antingen av något fantasidjur eller fantasiperson, eller av ett gosedjur eller av E själv. :-) Och kojor ÄLSKAR hon! Fast här blir det oftare bara en enkel variant av täcket i sovrummet eller så sitter vi under mat bordet haha!
Men visst är det roligt att de har en sådan fantastisk fantasi!!!! :-)

Madeleine sa...

Härligt att läsa :)
Längtar efter barn, livet kommer att bli så mycket mer intressant. Haha

Husfrun sa...

Men så roligt, vilken underbar fantasi - klart man går all in :)

ZtorZillen sa...

Men vilken underbar dotter du har! Å så underbart att du skriver ner dessa småhistorier, ni kommer skratta gott till detta när hon blir lite äldre!

Marina sa...

Vissa saker ändrar sig drastiskt i och med att de små liven anländer...:)

Malin-Charlotta sa...

Vilka underbara utdrag ur Trillingfamiljens liv! Tack!

Camilla sa...

Men det låter ju jättemysigt! Jag har haft pick-nick på vardagsrumsgolvet. Det är också mysigt.

Västgötskan sa...

Nej, det är mycket man gör som förälder, som man aldrig hade kunnat föreställa sig. he he! ;-D

Anneli sa...

Det låter som om ni har haft riktigt härliga äventyr tillsammans. Underbart! :)

Emmas Bokhylla sa...

Det later supermysigt!
Harlig fantasi hon har!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...