måndag 30 januari 2012

Work is like a box of chocolates...

...you never know what you gonna get. Igår var en oerhört spännande dag på jobbet! Då hände det som jag länge fruktat. Nämligen att alla skulle vara sjuka. Alla utom jag. Så var det. Nu är det ju en väldigt liten skola jag jobbar på som tur är (eller ska jag säga otur?). Vi har två klasser. Men klasserna är åldersblandade. Åk 1-3 går i en klass och åk 4-6 i en annan. Igår visade det sig att den andra läraren blev sjuk, fritidstjejen var sjuk, förskolläraren var sjuk...och vips var det bara jag kvar! Här är vi flexibla, mina vänner. Jag totade ihop båda klasserna i mitt klassrum (totalt 25 elever i åldern 6 år - 13 år, men två var sjuka och fyra bortresta. Lucky me!). Sen var det bara att köra på. Klassrummen är ju inte så väldigt stora på skolan, men finns det hjärterum, finns det stjärterum. De allra flesta eleverna skötte sig exemplariskt (förutom några missöden) och dagen rullade på. Jag fick en liten brejk när chefen tog rastvakten på lunchen. Sist men inte minst var det fritidsdelen efter klockan två som jag skulle ta hand om. Sen var det klappat och klart!
Nu väntar jag bara på att få trippel lön för gårdagen ; p
Så kan det gå minsann. Idag hoppas vi på en bättre dag, eller vad tycker ni?21 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Wow! En hjälte i vardagen!! Det är DU! :-)
Hoppas nu att åtminstone en del av din sjuka kollegor är friska idag!
KRAAAM!

Sara sa...

Oj då vilken dag du måste haft. Hoppas någon frisknat till tills idag, så du slipper dra hela lasset själv idag också.

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Men...jobbar du HÂR, i Bergsfjord??!
Vilken dag du haft, tur att skolan är liten o barnen exemplariska c",)
Så som din dag var ser vardagen ut här, alltså att klasser blir ihop salga. Lite hållbart i längden, men...i mars kommer det en 3 års studen o ska jobba fram till sommaren iaf. How lucky are we?!

Hoppas dagen idag blir bättre, o att inte DU blivit sjuk!

Klem Anna

Marina sa...

Jo det är väl så, läraryrket är inte bara lov och en dans på rosor...det där med vikarier är toligen en lyxvara på de flesta ställen numer.

Anonym sa...

Bra där, du bara fixar och ordnar trots att förutsättningarna inte var på topp. Så kanske det blir idag också, jag menar hur många tillfrisknar efter EN dag? Lycka till på jobbet idag.

Husfrun sa...

Ja, det där blir ledord för mig också snart :)
Duktig du är som roddade i hamn dagen så bra. Hoppas du får det lugnare i dag.
Kram.

Stef sa...

Woho!Låter som att du haft fullt upp minst sagt! Bra jobbat! kramar

ZtorZillen sa...

Vilken crazy dag! Åh, vilken underbar bild på dig längst ner också ;) Me like it! Bra jobbat!

Katarina sa...

Helt enkelt fullt upp! Tur att det går att hjälpa varandra,, att elevantalet ändå inte är ännu större.. Mysigt på sitt sätt att arbeta på en minde skola. Flyttar ni efter terminens slut?

Ha en fin dag. Kram

Anonym sa...

Verkar vara lika överallt det där nu, vår skola drabbades av stor frånvaro förra veckan och veckan innan det men nu börjar både lärare och elever vara tillbaka. Hang in there! :)

Västgötskan sa...

Oj, jösses. All heder åt att du klarade det! :-D

Duktiga Tjejen sa...

Yey, POPUP WINDOW!!! Love, love. Är så glad att jag kan kommentera...

Hoppas du får trippel-lön nu verkligen ;)

Malin sa...

Imponerande! Men 25 barn per klass är tyvärr inte ovanligt i public school härborta. Vad skall du göra med trippellönen? Något speciellt?

min tekopp sa...

Alltså oj, vilken grej! Du måste verkligen ha varit dagen hjälte, inte så lätt att styra upp allt det där. Hoppas att du har någon arbetskamrat i dag på jobbet då.

Krampådig!

Kim M. Kimselius sa...

Du är en riktig vardagshjälte! Hoppas du får någon kompensation för ditt engagemang och hårda arbete!
Kram Kim

Malin-Charlotta sa...

Håller med Saltistjejen! Vilken hjälte du är, Trillis!

Lisa sa...

Wow, grymt jobbat! Och ja, en trippellön är du klart värd! Kan tänka mig att ungarna tyckte att det var rätt spännande också, när allt blev lite upp&ner =)

Anneli sa...

OMG, vilken bedrift! Tur att de har dig :)

Steel City Anna sa...

Trippel-lon, heja heja :)

Jojjo sa...

Oj, bra jobbat!!! Men galet att det inte finns någon vikarie-pool eller liknande att ringa om sånt händer? Tur att du var frisk och kry iaf, hehe

Min plats i solen sa...

Jag säger ju det att du är en superkvinna! Superhjälten nr 1! Och jag hoppas verkligen att din chef uppskattar ditt slit och visar det rejält i lönekuvertet nästa gång. Sådana som du ska verkligen premieras. Heja dig! :) Menjag hoppas innerligt att dina kollegor är tilaka på jobbet idag eller att vikarier har fixats in för superkrafterna varar ju bara så länge.

Kram

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...