onsdag 18 januari 2012

Så himla obehaglig

Jag har alldeles i dagarna avslutat en CD-bok som var fruktansvärt obehaglig. Under halva boken önskade jag mest att den skulle ta slut. Inte för att den var dålig på nåt sätt utan för att själva storyn var väldigt jobbig och hemsk. Jag har läst liknande böcker förut, så jag vet inte varför jag hade den känslan under just den här boken. Kanske för att jag lyssnade på den? Då kan man liksom inte "snabbspola" som när man själv läser. Just ja, bokena namn.
Den heter "Kommer aldrig mer igen" av Hans Koppel.
Lite kort kan jag tala om att den handlar om en kvinna som blir bortrövad när hon är på väg hem efter jobbet. Hennes man och dotter har ingen aning om vart hon tagit vägen. Kvinnan blir inlåst i en källare i ett hus. Själva huset ligger mitt emot hennes eget och en kamera är uppsatt utanför huset så att hon kan se sin man och dotter dagligen på en TV. Hon ser dem gå till bilen, åka iväg, komma tillbaka, prata med grannar... Hon ser deras skuggor i fönstrena i huset. Sakta men säkert försöker förövarna bryta ned henne. Hon blir utsatt för hemska saker i källaren. Allt medan maken sörjer och tror att hon faktiskt redan är död. Under bokens gång får man sedan bit för bit anledningen till att hon rövades bort och behandlas som hon gör.
Fruktansvärt obehaglig. Samtidigt spännande och bra.


12 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj det låter som en bok jag skulle kunna gilla. Trots obehaget. Ska kanske se om den går att låna som ebok?
Kram!

Husfrun sa...

Å, vilken mardröm! Har den ett bra slut? Låter riktigt läsvärd fast samtidigt inte ;)

Camilla sa...

Den boken är nog inget för mig. Genom att läsa ett par skräckböcker de senaste åren (bland annat Ajvide Linquists böcker) har jag insett att jag inte gillar skräckböcker. Jag vill hellre ha en mysbok, men gärna lite spänning också.

Anonym sa...

Den verkar hur spännande och otäck som helst, måste läsa.

Jojjo sa...

Men fy, jag får gåshud.... Obehagligt! Samtidigt måste jag nog läsa. Måste vara nåt fel på mig men jag gillar verkligen obehagliga böcker, haha

Lisa sa...

Den där ska jag nog knappa hem, låter väldigt bra (men hemskt otäck = jag gillar!).

Marina sa...

Tack för tipset - ytterligare en till listan!

my sa...

Usch och fy! Tack för tipset, nu vet jag att jag inte ska läsa den. heh.

Ja, visst är det härligt hur snabbt de små får favoritsånger och favoritgrejer!? Det är otroligt spännande att följa den snabba utvecklingen nu i början av hans liv... :)

Västgötskan sa...

Jag får rysningar bara av din beskrivning. Uscha! :-O

Malin-Charlotta sa...

Håller faktiskt med Camilla här, är inget för mig. Trots det är det just den här typen av noveller jag skrev mycket som ung. Var väl mycket tankar och fantasi som figurerade fritt på min skalle på den tiden, på både gott och ont. Nu tror jag dock att skallen har sansat sig lite, haha!

Martina sa...

Den är verkligen jättebra och verkligen bra att läsa också, men jag kan tänka mig att det blir lite läbbigare när det liksom är en röst som berättar allt.

Jag rekommenderar den också!

Anneli sa...

Hua, den lät läskig men spännande!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...