måndag 2 januari 2012

Groundhog day

Någon som sett "Groundhog Day" (eller "Måndag hela veckan" som den översattes till på svenska) med Bill Murray? Han spelar en bitter reporter som ska rapportera från årets Groundhog day. Egentligen önskar han att det bara ska vara över. Tyvärr vaknar han varje morgon till samma dag. Exakt samma sak händer. Om och om igen. Tills dagen till slut blir rätt.
Just så känns det nu. Fast det handlar mer om att det händer samma sak varje år än att det händer varje dag. Jag sitter och tittar på Nyhetsmorgon, liksom varje morgon, och det slår mig att jag sett det här förut. Flera gånger. Jag läser tidningar och det slår mig igen; jag har läst det här förut. Efter nyåret är över börjas det igen. Tips om HUR man ska klara av att hålla alla sina nyårslöften. Hur ska man kunna sluta röka? Börja träna? Gå ned i vikt? I nyhetssofforna sitter i princip samma experter och ger samma råd år efter år. Vareviga tidning listar tipsen likaså. Sedan kommer tipsen om hur man ska gå ned i vikt efter helgerna. Har du gått upp några kilo julmat? "Bästa sättet att bränna festmaten". "Rasa" i vikt. "Ät vad du vill - rasa i vikt". "Nya metoden att tappa kilon". "Börja det nya året lättare". Blablablabla...
Sist men inte minst. Nu efter helgerna har vi spenderat för mycket pengar - i år igen - på mat, julklappar och rea. Nu är pengarna slut, hur ska man överleva fram till slutet på januari? Hur ska man planera och tänka inför nästa jul så att det inte blir samma sak igen? Ekonomitipsen haglar.

Samma sak varje år. Samma tips. Lär sig aldrig folk eller är det bara media som försöker tjäna på folks tomma löften och dåliga karaktär? 

11 kommentarer:

Marina sa...

Jag håller med dig och förmodligen är det en kompromiss av de båda

Husfrun sa...

Lite både och tror jag. För nyårslöften tex., hur många håller dem? Det går ett tag och så rinner det ut i sanden... men nästa nyår, ja då kör man ingen. Same, same ;)

Dorro sa...

Jag håller med. Jag tänkte på det samma häromdagen att nu kommer alla bantningstips i tidningarna. Samma samma! Det är väl upp till oss att göra livet roligare än så.

Johanna sa...

Ja, håller med dig, ibland blir det sjukt mycket upprepning.

Just nu sitter jag på GP och skriver ett reportage om hur det ser ut med jämställdheten globalt sett. Ett ämne som såklart skrivits om mycket förut, men som ändå förtjänar att tas upp om och om igen (med lite nya infallsvinklar såklart). Men alltså bantningstips i januari känns sådär fräscht. Ganska gjort.

pimsan sa...

vissa känns det som om de aldrig lär sig.gymmen är alltid fulla i januarui för att sen sina när folk inte orkar(som vanligt) och tycker alltid man hör att januari är en så lååång tråkig och fattig månad varje år...

Katarina sa...

Lite både å´tror jag. Fast jag har inga löften, utan tänker bara att jag kan bli bättre på det mesta... Äta mindre, motionera mera osv.

Västgötskan sa...

Bloggade om samma ämne. Jag blir TOKIG varje år, efter nyår! Att människor aldrig lär sig...? :-(

Men god fortsättning, hur som helst. (Mitt i frustrationen). Ha ha!

Duktiga Tjejen sa...

Word!!!

ZtorZillen sa...

Så jäkla sant, så jäkla sant! Håller också med västgötskan som sa att alla bloggar om samma ämnen också! Kanske skulle man hitta något unikt...typ blogga om en myrfarm, eller något? Inte blogga alls, kanske?

Husfrun sa...

Gomorron :)

Beatatjata sa...

"Måndag hela veckan" är min favvo-komedi!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...