måndag 16 januari 2012

Det gäller att ha tålamod

Asså, seriöst. De här "nya" energisnåla lamporna man måste köpa nu för tiden? Hur ska man klara sig på dem? Jag menar, den lampa vi har i badrummet tar en eeeeeeviiiiiiigheeeeeeeeet att bli tillräckligt ljus för att man ska kunna se nåt där inne. Man hinner både pinka och annat innan lampan laddat färdigt. Jag kan till och med slå vad om att man skulle få i sig en trerätters middag där inne, innan lampan är helt tänd. Hur kan man leva så?
Vill man kolla om man har nån fläck i fejjan, då gäller det att planera i tid och knäppa på lampan och göra nåt annat medan lampan laddar klart för att spara tid.
Livet är sannerligen ganska hårt i dessa miljövänliga tider.

17 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahah! Ja jag har t o m hört att just lågenergilampor (eller vad de nu heter) måste vara tända en viss tid för att de verkligen sak vara lysa energisnålt. Men jag vet inte om detta är sant och riktigt. Dock tar det ett bra tag innan de ger ett bra sken. I just badrum eller andra ställen där man fota tänder och sedan släcker är de nog inte sådär himla praktiska...?

min tekopp sa...

Ha, ha ja sannerligen. Du får ha tänt hela tiden så är problemet löst, men det kanske å andra sidan inte ska vara grejen med just lågenergilampor...vad vet jag :-)

Kram

Sara sa...

Ja det där känner jag igen. Just i badrummet är det ju skitdrygt. Men jag tycker även att det varierar, olika lampor tar olika lång tid. Eller så är det min inbillning.

Husfrun sa...

Håller med. De är värdelösa på så sätt.

Monica sa...

Har dem bara i hallen för det var så jobbigt att klättra upp i taket och byta lampor stup i kvarten och de håller länge, men man får vänta på ljuset:-). Och de har inte så varmt sken. Det är ju mycket debatt om alla dessa lampor, ingen vet nog om det verkligen blir en vinst för miljön. Den gamla typen gav lite värme också, kan vara en fördel. Och går en lampa med kvicksilver sönder ska alla rusa ut och lägenheten saneras.

Stef sa...

Åh jag vet!!! På så sätt saknar man dom gamla glödlamporna, dom tändes minsann direkt. Roligt när man står och knäpper fram och tillbaka på ljusknappen och tror att lampan är trasig för att den inte tänds, fast det bara är så att det tar en förbaskad tid för lampan att tändas! kramar

Ulrika sa...

Haha detta stör jag mig också på. Dessutom är det så att jag ofta fryser och i lägenhet har man ju en maxtemp man kan få ut ur elementen. Så jag har verkligen inget emot om jag får värme från lamporna också som man får med vanliga glödlampor. Och miljövänligheten kan man ju diskutera när många av de nya lamporna innehåller kvicksilver. Hur tänkte de nu liksom??? Dessutom undrar man över vad som sparas när inte ens en hel drös lampor av den nya sorten lyser upp lika mycket som en av de gamla. :P

Marina sa...

Jag förstår att det är speciellt jobbigt när det fortfarande är mörkt och ni har kommit till efterrätten där inne i badrummet...;)

Jojjo sa...

Jag tycker aldrig det hinner bli riktigt ljust av dem, tyvärr... Kommer troligen förstöra min syn ännu mer genom att sitta och läsa i halvmörker om kvällarna!

Anonym sa...

Jag vet ... vilket får till följd att jag har tänt där hela dagarna. Det är år 2012 och det känns som om man lever på 1800-talet vid sådana tillfällen. Det har jag INTE tålamod med. Moderniteter ..?!

Västgötskan sa...

Håller med! Dessutom tycker jag inte att de håller mycket längre heller.... :-P

Dorro sa...

Hehe! Då får du köpa lågenergilampor av bättre sort. De billigare varianterna tar längre tid på sig att tändas. Vi har lågenergi i varje rum, överallt i det här hemmet eftersom min man är en miljönisse och dessutom har el som största intresse. Kul eller hur?

Fru Fantomen sa...

Den enda gången jag tycker att det är skönt med en sån lampa i badrummet är på morgonen när jag alltid först masar mig ur sängen och i mörkret famlar mig fram till badrummet och slipper få laserljus direkt. Inte riktigt lika smickrande när jag kommer hem från jobbet och knappt hittar skostället på 5 min för att det är så mörkt :P

Kim M. Kimselius sa...

Blir också galen på dessa lampor som tar lång tid på sig. Har upptäckt att det lönar sig att köpa dyrare lampor, de tänder direkt! Men de nya lamporna har så mycket gift i sig, så jag vet inte om de är speciellt miljövänliga!
Kram Kim

Lisa sa...

Haha ja det där har jag suckat över rätt många gånger. Rätt värdelöst faktiskt..

Johanna sa...

Jag HATAR dem!

Anneli sa...

Att energispara är minsann ingen lek. Tur att man är tjej i alla fall, när man ska kissa i mörker :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...