lördag 21 januari 2012

Konstigt uppvaknande

Jag ligger och snusar härligt i sängen när jag plötsligt hör duns och springande fötter från grannen ovanpå. Det var en rejäl duns också och så lite gapande och skrik på det. Mina tankar for runt. Nu måste ju klockan vara runt sex och deras ungar har precis vaknat, tänkte jag först. Sen följde lite mer skrik och gap från en man och en kvinna. Och nu tjafsar de om vem som ska gå upp med ungarna så här tidigt, tänkte jag vidare. Men så fortsatte skrikandet och till slut var det så högt att jag kunde höra nästan varje ord. Jag kan ju tala om att det inte handlade om barn. Dessutom kollade jag klockan och den var bara fyra. Det verkar som om mannen kom hem efter en svirande på stan och sen blev det tjafs och bråk. Det slutade med att det var mer gråt än skrik och gap. När det gått så långt kunde jag faktiskt somna om. Mycket obehagligt! Det var inte så att jag var rädd att nån blev misshandlad, det var inte det jag hörde alls, men just att det var en massa bråk. Sånt ogillar jag.

Jag hoppas dagen fortsätter bättre än den började. Idag kommer nämligen en "gammal" vän från New York-tiden. Hon bor egentligen i Malmö och kommer upp och hälsar på över dagen. Det ska bli riktigt roligt! Senast vi sågs var i april och gången för det 2009. Galet långt mellan gångerna!

Ha en fin lördag!


13 kommentarer:

Evas Värld sa...

"Dom dansar däruppe fast klockan är tolv
då minns jag plötsligt att taket, mitt tak
är en annans golv",
sa diktaren. Visst är det jobbigt att vakna av andras gräl! Eller försöka somna när granntonåringen är ensam hemma och spelar usel synt hela nätterna, samma melodislinga.

Sara sa...

Inget kul sätt att vakna. Hoppas du får en fin dag med din vän!

Husfrun sa...

Nej fy vad obehagligt. Aldrig roligt att lyssna till någon gräl.
Hoppas du fick vakna pigg trots allt.

Och nu ska jag sätta mig och plugga :)

Monica sa...

Hoppas du får trevligt med ditt besök och en fin dag! Det andra under natten lät inte så bra, man blir orolig.

Lisa sa...

Verkligen ett obehagligt uppvaknande, och jobbigt för dem som bråkade så det hörde i hela trapphuset..

Dorro sa...

Så trist att vakna av att någon annan bråkar. Tur att du kunde somna om. Låter som du ska ha en härlig dag. Träffa gamla vänner är alltid roligt.

Ha en underbar helg!

Duktiga Tjejen sa...

Jag är så himla glad över att ha en kille som aldrig svirar och att vi bor högst upp!!!!

Förresten är det så störigt att jag inte kan kommentera just din blogg från datorn! Vet inte varför. Och 1feb blir jag av med telefonen :S

Emmama sa...

Usch vilket jobbigt sätt att vakna på! Men ändå, kul att vara tillbaka i din blogg. Det har varit lite uppochner med mitt bloggande på sistone av olika anledningen men nu ska jag läsa i fatt hos dig! :)

Kram!

Madeleine sa...

Usch, jag gillar inte bråk och väsen. Mycket obehagligt. Vi upplevde ett likande scenario i New Orelans i somras på vårt hotell och det var också runt 4-tiden på morgonen.
Slutade med att Ken och jag låg och löste deras problem, för väggen var så tunn att vi hörde ALLT.

ZtorZillen sa...

Åh, va mysigt att träffa en gammal vän! Speciellt om det gått så lång tid! Klart att dagen blir bättre då! Trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Usch! Just bråk tycker jag är skitjobbigt att vara tvungen att lyssna på. Mycket värre än om folk har sex faktiskt. Bråk känns mer privat på något vis. Och man kan även ibland bi orolig om det verkar vara aggressivt. För många år sedan hörde vi M's grannar bråka och då handlade det om HELA natten och att killen trodde att hans flickvän varit otrogen. Ojoj! Sedan på morgonen råkade vi hamna med honom i den lilla trånga hissen!!!! Hu! DET var inte kul. Han måste fattat att vi hört allt och ändå säger man "Godmorgon" till varandra. Fy!!!
KUL med din kompis!!!! Förstår att det känns extra roligt med just en sådan träff.
KRAM!

Martina sa...

Men usch, det var ju tur att det inte gick till handgripligheter. Konstigt att möta de där grannarna i trapphuset sen....

Anneli sa...

Sådant är verkligen obehagligt. Hoppas att du fick enhärlig dag, trots det otrevliga uppvaknandet.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...