tisdag 10 januari 2012

Världens längsta bok

Jag har sedan före jul lyssnat på boken "Eldvittne" av Lars Kepler. Jag hade ingen aning om vad den handlade om innan jag började läsa, men jag har läst deras första bok och den gillade jag skarpt. So, why not liksom? Jag har den på mobilen och lyssnar till och från jobbet, vilket är lite över en timme per dag. Över julen har jag inte lyssnat på den kan jag ju tillägga.
Flera gånger har det känts som om det är slutet på boken och så inser jag att det kommer något mer. Och lite till. Och lite till. Och ännu mer. Inte på ett dåligt sätt. Inte alls. Samtidigt har man ju den här förväntan att boken är avslutad och så blir den förväntan aningen krossad. Det är väl det som är nackdelen när man lyssnar på en bok. När man läser en hard copy känner man ju och ser antalet sidor som är kvar på ett annat sätt. Det blir påtagligt.
Hur många sidor har själva boken? Någon som vet? Det måste vara en hel del för när jag lyssnar känns den evighetslång. Nu är det i alla fall snart över. Jag kollade på antalet "spår", och det ser ut som en 7 spår kvar, drygt en halv CD-skiva om man har såna. Fortfarande vill jag poängtera att storyn är jättebra, och boken är välskriven och spännande. Trots det blir  jag lätt otålig när böckerna är så långa. Samtidigt som jag gillar att böcker är långa och vindlande, tar en med i fantasin och ibland är så bra att man inte vill att de ska ta slut, blir jag stressad när det är väldigt många sidor. Jag vet inte varför. Kanske är jag en rastlös person?
När man läst en halvtimme-timme, har man kanske fortfarande bara vänt några sidor ser det ut som. Det är lite enerverande kan jag tycka. Mentala problem? Jag? Moi? Inte alls.

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Har du last ngt mer av Kepler? Det var ju värsta hypen när debutboken kom om VEM eller VILKA som gömde sig bakom pseudonymen. Så visade det sig ju vara ett par Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril. Hypnotisören (hette den väl va?) var det ju många som gillade. Jag har dock inte läst ngt av dem än men ok, de verkar alltså skriva långt... ;-)
Då gissar jag att du inte skulle gilla Game of Thrones serien då? Maken läser den ena nu (han läste de första 2 eller 3 när jag var i Sverige i somras) och de är ju sååå långa....
Tack också för din peppiga kommentar på min blogg nyss! Det behövs. :-) NU ska jag sova och hoppas att en natts sömn ska hjälpa lite. Ofta tycker jag faktiskt att det gör det. Man brukar känna sig bättre nästa dag tycker jag. :-)
Kram!!

Husfrun sa...

Vi är nog lite lika där. Samtidigt som jag gärna läser tegelstenar vill jag att de snabbt ska ta slut så jag kan läsa nästa bok ;)

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Halloj! Jag läste Hypnotisören i somras o har Paganinikontrakten på bordet, ska bara manna mig upp o börja på den.
Så du rekomenderar Eldvittne?
Jag har använt mig mkt av ljudbok, eller iPhone. Simutalträning på högt nivå!

Ha en fin dag, klem Anna

Johanna sa...

Keplerböckerna är onekligen SJUKT spännande. Gav den här senaste till pappa i julklapp, tror jag ska ta och låna den snart :)

Katarina sa...

Jag har inte läst någon av Keplers böcker,, Rastlös,, ja, troligen. Kram

Västgötskan sa...

Är det en riktigt, riktigt bra bok vill jag verkligen inte att den ska ta slut.. Är den mindre bra, räcker det att den är 20 sidor lång. Typ. ;-)

Dorro sa...

Jag skulle aldrig klara av att lyssna på en bok. Jag läser ofantligt fort och skulle jag lyssna skulle det ta väldigt mycket längre tid än om jag läste boken själv.

Duktiga Tjejen sa...

561 boksidor, alltså antagligen många fler i pocket. Vet dock inte hur litet typsnittet är... (kollade upp på Adlibris, hihi).

Stef sa...

Haha ja ibland kan man bli otålig! Hoppas slutet är bra iallafall, det finns inget värre än när slutet är en besvikelse! Kramar

Anneli sa...

Jag känner igen mig, men jag försöker att coola ner och låta det ta den tid det tar att läsa en lång bok :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...