lördag 24 mars 2012

Four eyes

Fredag eftermiddag igår och dags att gå till optikern igen för utvärdering av min ögonträning. Efter sex veckor av flippande mellan två olika styrkor för att träna ögat på nåt sätt kom domen:

Congratulations! You just got FOUR eyes!

Ja, jag sällar mig till den redan stora skara som stoltserar med glasögon helt enkelt. Jag vette tusan vad det är för fel. Nåt med nära håll i alla fall. Det enda jag hörde var glasögon egentligen. Sen får jag väl plugga på helt enkelt...
Jag följde med optikern ut i butiken och överväldigades av det enorma utbud av bågar som fanns. Det kändes liksom som miljontals. Det vore skönt om nån kom och bara "Hörru, de här passar dig perfekt. Köp dem!"
Nu...jag vette tusan. Jag tog hem fyra olika bågar som jag testar. Har redan bestämt mig för att utesluta två. Kanske tre. Men jag måste vara helt säker. Man kan ju inte se ut hur som helst för dyra pengar menar jag. 
Jag kanske beger mig ut i glasögondjungeln igen om jag inte känner att bågarna jag valde passar...Nu är ju inte maken här heller som smakråd. Jag litar helt och fullt på honom när det gäller sånt. Visserligen går det ju bra över Skype, men jag måste jag dra hem lite bågar så han får se. Skypa i affären kan bli svårt. Fast? Why not liksom? There is always a first for everything.

Ja. Min bistra verklighet just nu. Glasögon. Fyra ögon istället för två. Som lärare och mamma är det ju praktiskt. Jag kan behöva alla ögon jag kan få. 


Lite superhjältestuk kanske?
Dotter gillade dessa. Men jag är inte så säker.

 

10 kommentarer:

Sara sa...

Själv har jag haft glasögon sedan 16 års ålder. Har numera linser jämt. Men det är rätt kul med brillor. Med snygga bågar behöver man inte styla sig så mycket i övrigt.

Camilla sa...

Fyra ögon som mamma låter ju perfekt. Kan man få två av dom i nacken?
Jag här inte lyckats placera mina extraögon i .nacken.

Husfrun sa...

Trist att glasögon ska vara så dyra. Sen kan jag tycka att det är riktigt snyggt med glasögon om man hittar ett par som riktigt passar. Lycka till.

Malin sa...

Du är nog jättesöt i glasögon! Tycker det var mer stigma förr, nu är det så otroligt vanligt. Kanske för att vi går till optiker mer? Jag går varje år, men har inte behövt glasögon än. Snart kommer jag nog få läsglasögon iallafall. Visa foto på några bågar så vi får se;)

Fröken M sa...

Kul att du hittat in till mig och vill vara med och tävla ! lycka till och ha en mysig dag :)

Västgötskan sa...

Du får lägga ut bilder på DIG i de olika bågarna fattar du väl. Så kan vi hjälpa dig att välja. ;-)

Kram!

Monica sa...

Lycka till med valet, det blir säkert bra! Själv har jag lyckan att bara behöva glasögon på bio, ja knappt, är ju storbild och jag kan sitta långt fram, men på teater säger jag då, där behövs de om jag vill se detaljer. Och brukar ofta glömma dem. Annars inga vid läsning fast åldern är uppnådd för länge sen, kanske börjar anas behov i framtiden men jag får väl ögonträna:-)

Marina sa...

Ingen lätt uppgift, för som du sa, det är en glasögondjungel out there!

Min plats i solen sa...

Du kommer att bli hur fin som helst i glasögon vännen. En tuff brud i lyxförackning helt enkelt! Dessutom är glasögon hett just nu och det finns ju hur mycket som helst att välja på. Lycka till med valet! :)

Stor kram till dig

Duktiga Tjejen sa...

Välkommen till klubben! Jag fick glajjor på gymnasiet. Ett tag gick jag över till linser, men jag fick en sån läskig infektion pga dem när jag var i Argentina 2007 att jag övergick till glasögon på heltid. Måste köpa nya dock, har haft mina reserv-bågar i typ 2 år nu... Ehum...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...