fredag 16 mars 2012

Sol inne, sol ute!

Det är nåt skumt med våren. För jag fryser nästan mer på våren än på vintern. Kanske för att när man tittar ut så ser det varmare ut än det är? Och när man ser snö på vintern förväntar man sig just minusgrader och massa kyla.
I måndags förmiddag var det riktigt fint ute och faktiskt riktigt varmt. Jag passerade förskoleavdelningen på väg till matsalen och finner tre små tjejer som står utanför toaletten iklädda overaller och mössor. Som vanligt hälsar jag, men den här gången blir jag stoppad av två av tjejerna. De tittar upp på mig med allvarliga ögon och en av dem utbrister:
- Snälla, kan du säga till vår fröken att vi inte vill gå ut!
- Ja, men varför då?, frågar jag.
- Det är såååå kallt ute, svarar den andra tjejen då.

Jag försökte på mig en förklaring att det ju faktiskt var vår nu och att de varit ute under vintern när det var mycket kallare. Och sen insåg jag att jag känner samma sak själv. Det är kallt. Fast solen lyser och det är plusgrader.
Det går i alla fall åt rätt håll. När jag och dottern åker iväg tidigt på morgonen är solen helt uppe. När vi äter middag är solen fortfarande stark. Sol kan göra så mycket!
Jag är dock inte den som kastar min vinterjacka i garderoben i första taget. Jag svettas in våren. Gärna med mössa och halsduk också. Jag ogillar verkligen att frysa. Vårjackan brukar komma fram sent i april nån gång.

Hörrni, det är visst fredag?11 kommentarer:

dianasdrommar sa...

Härligt med en fredag, hoppas du får en härlig sådan kram/Diana

Husfrun sa...

Jag äger inte ens en vårjacka. Jag går från vinterjacka till koftor i flera lager ;)

Marina sa...

Visst är det fredag! Ha en bra dag!

Camilla sa...

Japp vårsolen luras ibland, men ändå är den så härlig. Ha en bra helg!

Jojjo sa...

Haha ja det kan nog bero på just det, att man förväntar sig att det ska vara varmare... Jag har heller inte tagit fram vårjackan riktigt ännu, har dock skippat ett lager under vinterjacka. Älskar våren för övrigt, så underbart med ljuset och solen och allt som händer!

Duktiga Tjejen sa...

Jag har inte ens varit ute sedan snön smälte... :S

Jag är så ledsen för att det är fredan, för Monki åkte bort imorse och är på jobbresa tills på onsdag *snyft*. Jag som inte kan ta mig nånstans har redan lite panik över hur jag ska klara dessa dagar...

Hoppas du får en fin fredag dock!

Mariah sa...

Jag minns att folk tyckte jag var konstig för jag var den som använde vinterjackan längst när jag gick i skolan. Min mamma sa att man ska vänta med att ta på sig vinterjacka tills det riktigt är vinter och sedan svettas in våren. Visst tyckte de att jag var konstig, men jag var nog den som minst var sjuk! :)

Saltistjejen sa...

Jag kan hålla medMen mest för att jag ofta på våren börjar klä mig för tunt lite för snabbt! Alltså fryser jag trots att det är betydligt högre temperaturer än på vinter. Nu pratar jag såklart om "vanliga" vårtemperaturer på runt 5-15 grader som man BÖR ha såhär års. Inte de höga temperaturer som varit här ett tag på över 20!! Fast vi har fått kyligare igen nu. Runt 10 grader igår och idag bara aningen högre. lus regn idag! Men tror och hoppas helgen ska bli något varmare igen. Iallafall upp emot 15 och sol. HOPPAS jag! :-)
Hoppas ni får en fin fredagskväll och en toppenhelg!
Kram!!

Steel City Anna sa...

Tricket är sjalar! Jag har massor, vårjacka plus varm sjal funkar :)

Malin-Charlotta sa...

Haha! Jag kör fortfarande vinterjacka med! Åh långisar på jobbet ;-)

Katarina sa...

Kläder och årstider brukade ge mig skvatt.. Ha en fin helg!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...