torsdag 1 mars 2012

Släpp fångarna loss, det är vår!

Årets första vårmånad! Äntligen! Jag är faktiskt så glad att jag för en stund kan glömma den totala katastrof som ägde rum igår vid besiktningen. Men bara för en kort kort kort kort stund. Jag fick besiktningsmannen med stoneface. Ansiktet avslöjade ingenting under hela tiden. Han var faktiskt så bra att jag till slut var säker på att jag hade en bil i min ägo som gått igenom besiktningen med "flying colours". Ända tills  han var tvungen att åka, inte en, utan TVÅ testrundor med bilen innan han var klar. Då anade jag ugglor i mossen. Han kom in, stenansiktet alltså, och levererade nyheterna. Du får kosta på lite, sa han. Jaja, han sa lite, gjorde han inte? Sen började uppräkningen på det ena och det andra och det tredje...till slut tappade jag räkningen och väntade istället på den där utskriften man får ni vet. Där det står svart på vitt vad skrothögen behöver.
Det visade sig vara inte mindre än ELVA tvåor. Ett nytt personligt rekord för Bättan. Visserligen var det flera punkter som handlade om rost. Men också Lamdbavärden, CO-halter, styrleder och annat mysigt. Erm...Det får bli några vändor till pappa bildoktorn den närmsta månaden tror jag. Och ni som tycker att vi ska köpa ny bil kan räcka upp en hand nu! Bra! Det var en hel del som tyckte det. Jag ska maila mina kontouppgifter till er så kan ni sätta in en donation till en ny bil. Okej?

Idag tänker vi på vår istället! Mars! Som jag längtat efter dig. Mars alltså. Dottern är på sommarhumör. I måndags när vi skulle ute ville hon prompt ha sina alldeles för små gympadojor. Det var fortfarande minusgrader. Fast det är ju ingen snö på marken! utbrast hon. Vinterskorna åkte på. Igår när hon skulle ut ville hon ha sin jeanskjol. Det är ju varmt ute, solen är framme! var hennes förklaring då. Jeansen fick ersätta kjolen. Nog råder det vårfeber i vårt hus!11 kommentarer:

Camilla sa...

Ajajaj, inte kul! Hoppas att pappa bildoktorn kan laga.

Husfrun sa...

Och mina båda äldsta har börjat gå utan jacka i skolan. Bara tunn tröja på - inte ens vårjacka. Bara ta av vinterjackan och ut i tröja joodå!

Synd på bilen. Den ska ju bara hålla fram till flytten antar jag?

Duktiga Tjejen sa...

Attans med bilen! Jag hör till skaran som tycker att du ska köpa ny bil, men jag behöver å andra sidan mitt sparkapital inför mammaledighet skulle jag tro... ;)

Vår, jättehärligt, till och med jag börjar tycka det nu! Jag är dock tacksam över kylan och mörkret när jag mådde illa. Vi har nämligen inga gardiner eller sånt. Kanske dax att köpa inför sommaren...

Sara sa...

Vår bil är ff till salu. Fem tusen vill vi ha för den. Den ska besiktas i maj/juni och då får du ju sommarlov och sen blir det väl flytt för er antar jag. Fundera på saken. :)

Den finns på blocket om du är intresserad: http://www.blocket.se/vastmanland/Ford_Mondeo_kombi_38513718.htm?ca=9&w=1

Saltistjejen sa...

Skit också med bilen!!!!
Men TUR du har en Bildoktor till pappa!!! :-) Hoppas han kan fixa det utan att det blir ALLTför kostsamt. Det ÄR dyrt med bilar! :-(
Och du, våren är på väg! Även om ni fortfarande har minusgrader så är det helt klart på gång!
Härlig N är också!!! :-)
Kram!

Katarina sa...

Nääääääääääee. jag säger som Saltis, Skit med bilen..

Sedan behöver du ju bilen terminen ut.. Aj, ja..

Kram

Marina sa...

Aldrig kul när det blir sådana besiktningsprotokoll, hoppas det går att fixa till en hyfsad kostnad.

Västgötskan sa...

Njae, tyvärr kan jag inte donera idagsläget. ;-)

Men hur mycket pengar kommer du/ni lägga på lagningarna då? Är det inte bättre att köpa en annan bil för ungefär samma summa?

Västgötskan sa...

PS. Om det nu är mycket som ska lagas alltså...?

Joanna Björkqvist sa...

Jag hoppas också att jag ska få lite vårkänslor snart, men än skuggar min stora sorg över solens strålar för mycket...

Tack för fin kommentar hos mig i samband med att min bror omkom - det värmer. Kram!

KaosJenny sa...

Jag tror på pappa bildoktorn och är för det mesta (när jag och WW:n är sams) helt inne på att gamla bilar är bra. Man sliter dom genom besiktningen och så är det bra med det. En ny bil för oss där alla får plats skulle kosta MULTUM!! Roligare kan man ha för pengar... KRAM

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...