måndag 5 mars 2012

Känner mig lite lurad

Det är just vad jag gör. Jag känner mig så in i bomben lurad. Det ligger en hund begraven. Förra veckan var det vår. Visst? Nu är det plötsligt minus 10 på nätterna igen! Det går ju inte ens att begrava en hund just nu, marken är stenhård. Hur gick det till måntro? Det är dessutom inte så väldigt varmt på dagarna heller. Jag gillar inte. Det skulle ju vara vår. Värme, sol. Visserligen är det ju ljusare tider, men jag vill ha värme. Jag vill använda min vårjacka, mina vårskor. Inte mössa, vantar och vinterskor. Det suger fett som man sa för några år sen. Ni vet ju att jag är gammal så jag slänger med uråldriga uttryck. Jag känner för att stampa i marken som en trotsig tvååring och lägga mig på marken och skrika och gapa och gråta. Tills jag får som jag vill. Risken är ju att det blir ett långt utbrott. Kanske ända till april. Det har jag inte tid med.
Jag återgår nog i alla fall till att klaga på bloggen istället. Kanske Gud hör bön? Måste man vara troende året runt för att Gud ska höra bön? Eller räcker det att man är säsongsreligiös? Nån som vet?13 kommentarer:

Anonym sa...

Du är bra rolig du, ett nytt ord för SAOL, "säsongsreligiös" ..?
Jag håller med när det gäller vädret. Fåglarna kvittrar hur som, men jag blev sur när det åter var svinkallt om händerna bara för att jag ville ha vår och gick utan och dessutom fick skrapa bilrutorna igår igen. Sunshine and warmth, come here! :-)

Saltistjejen sa...

Ånej! Men du den kommer våren. Men visst, såhär års brukar det vara otroligt drygt och segt i sverige...
Håll uuuuuut!!
KRAM!

Husfrun sa...

De som vet säger ju att gud är förlåtande så säsongstroende går säkert bra ;)

Stef sa...

Åh jag vet!!!! Blev väldigt besviken när jag vaknade upp och det var riktigt kallt! Det räcker med kyla nu känner jag, min kropp och själ behöver värme och sol! kramar

Katarina sa...

Ja, men upp och nedvända vädret kan ju hålla på till maj månad! segt är det nog..

Duktiga Tjejen sa...

Det är så "roligt" när svenskar alltid tror att det är vår så fort solen börjar skina, haha. Du kanske inte är så gammal trots allt ;) Skämt å sido. April brukar ju också innehålla en del kyla, så lite är det nog kvar innan vårskorna åker fram. Vi får helt enkelt njuta av att det:
1) Faktiskt är ljusare. Det kan inget ändra på.
2) Det blir ännu ljusare och det blir bättre.

Monica sa...

Blir också trött på kylan, behöver väl inte var minus 10 på mornarna igen? Usch vilka dumheter:-). Och jorden som var beredd att ta emot nya fina plantor den har tjälfrusit igen, det som är bättre är att solen skiner lite mer och det är ljusare längre dagar. Sen kan jag som tröst påminna om förra året, när dotter och måg flög hem härifrån i början av maj! så snöade det:-), men sen blev det vår-sommar på en gång, ett litet tag.

ZtorZillen sa...

Hm...bra fråga det där...kanske räcker det med att du tror väldigt hårt, när du väl tror? ;) Eller ber hårdare? Kanske testa med att muta...om jag bara får lite vår nu, så lovar jag att...? Kan ju funka ;)

Dorro sa...

Hahaha du är rolig. Våren kommer i april det är så det är. Mars är en ljugmånad. Mars finns för att reta oss att tro att våren har kommit. En helt onödig månad enligt mig men inte enligt min man som fyller år på fredag.

kram på dig

Freedomtravel sa...

Du är inte ensam om den känslan! ;)

Anneli sa...

Den kommer snart igen! :)

Malin-Charlotta sa...

Min vän, den kommer tillbaka till helgen <3

Johanna sa...

Haha är du säsongsreligiös? Mycket roligt ord.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...