lördag 3 mars 2012

Högfärd går före förfall

Jag förfaller! Det är helt galet. Step by step bryts jag ned. Det började med det gråa håret som började dyka upp när jag var runt 24. Då var det ett enstaka litet strå som vågade sticka upp och vara lite grått. NU är det en heeelt annan femma. Skulle jag inte färga håret skulle jag vara i princip gråhårig, eller åtminstone 85 %. Jag är inte sugen på att kolla upp detta närmare utan färgar på. Jag är fasiken inte ens 30.
Sedan kom rynkorna. Inte såna där snygga fina rynkor i ögonvrån, utan små UNDER ögat som gör att man ser trött ut. I-landsproblem, jag vet, men jag måste få ur mig detta. De syns dessutom mer när man gått ned i vikt som jag gjort. Kul i jul. 
Nu har också synen börjat förfalla. What is up with that? Jag har haft huvudvärk ett tag och tänkte det skulle vara bra att kolla synen. Sist var när jag skulle få mitt övningskörningstillstånd 2003 eller nåt. Då var jag ung och snygg. Och hade bra ögon. I alla fall. För tre veckor sedan steg jag in hos optikern och de konstaterade att jag hade bra syn. MEN. Det där jäkla MEN. Det var nåt med fokuseringen som inte stämde. Jag låg väldigt mycket under. Därför fick jag hem nån slags grej som man ska kolla igenom och läsa en text och sen flippa runt så att en annan styrka hamnar där och så läsa igen. Detta ska göras 3 gånger om dagen 2 minuter varje gång. Snacka om svårt att komma ihåg! Jag är nog dement också till råga på allt. 
Igår var det dags för återbesök och det hade blivit liiiite bättre. Tydligen måste jag öva tre veckor till och risken är stor att jag måste ha glasögon så småningom. Gah! What is happening? Gråhårig, rynkig och halvblind då? Tur att man redan är gift, annars hade jag haft det svårt på marknaden som jag säger så.


10 kommentarer:

Husfrun sa...

Å,så illa är det nog inte ;)
Men så klart är det inte roligt att se synen försämras. Men det kanske ligger nåt i det, att vi som älskar att läsa belastar ögonen så pass att vi får glasögon tidigare? Spånar jag. Tror inte att det dröjer många år tills jag behöver i alla fall läsglasögon. Ser bra på långt håll gör jag inte heller :(

Sara sa...

Usch och fy för att förfalla. :) Vilken tur att ålder bara är en siffra. De gråa håren har inte kommit hit än, men det där med rynkorna och synen känner jag igen. Själv fick jag glasögon när jag skulle börja övningsköra, men nu har jag linser istället. Så mycket skönare.

Ha en fin lördag!

ZtorZillen sa...

Vill jättegärna veta mer om fitnessfighten som du skrev om i min blogg!

Katarina sa...

Välkommen i gänget, förresten ett trevligt gäng där man insett att man aldrig kommer att bli perfekt.. Du är fin vännen,, kram

Kim M. Kimselius sa...

Härligt, personligt inlägg som får mig att skratta trots mina intensiva hostattacker. Blåbär är bra för ögonen. Äter det varje morgon. Vet inte om det hjälper. Har glasögon, men det kanske hade varit värre om jag inte ätit blåbär...
Kram Kim

Marina sa...

Det finns ju faktiskt de som färgar grå slingor i håret, så helt fel kan det ju inte vara...;)

Monica sa...

Intressant med hjälpen du fick av optikern, tror du tränar ögonmusklerna då och det kan göra underverk. Så var flitig med det:-).

Saltistjejen sa...

Haha! Halvblind har jag varit ända sedan jag var tonåring...! Och grått hår har jag också börjat få MYCKET nu! De senaste 3 åren har det formligen exploderat av grå hår på skallen! :-) Och ja rynkor det har man lite det med. Men vad fasen! Jag är frisk i övrigt så I don't care that much. Eller jo, gråhåret gillar jag inte så mycket. Än i varje fall. Så det färgas. Eller plockas med pincett.
;-)
KRAM!

Malin-Charlotta sa...

Jag tycker du är jättevacker. Blir alltid lika glad i hjärtat när jag ser ditt foto. Det är genuint, varmt och återigen: Vackert.

Duktiga Tjejen sa...

Ärsh, lite grå hår och lite rynkor - spelar roll. Kolla på hur din kropp har FÖRYNGRATS senaste åren! Right?

Jag har glajjor och ett och annat grått hårstrå, men rynkor är jag inte det minsta orolig för. Vem bestämmer att rynkor är negativt? De visar att vi har levt, skrattat, solat, gråtit, att vi är äldre och visare och får mer respekt! :)

(Lätt för mig att säga nu kanske, har inte fått rynkor än direkt. Fyller 32 i år)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...