måndag 12 mars 2012

Söndagsäventyr för en fyraåring

Idag börjar de göra om de resterande rummen i vår lägenhet. Förra året var det hallen, vardagsrummet och vårt sovrum som "gick under kniven" och tapetserades om. Nu är det köket och lillans sovrum som ska fixas. Det ska tapetseras och målas och skåpluckorna i köket ska göras om. Därför spenderades en stor del av söndagen åt att pula med möbelflytt och se till att inget står i vägen för målarna. Det resulterade i att dottern inte kan sova i sitt rum på ett par dagar och hon får därför sova i vårt rum. Och vilken lycka! N kunde inte riktigt förstå vilken tur hon hade! Sova i mammas och pappas rum! Ojoj! 10 minuter före ordinarie läggdagstid ville hon gå och sova. För säkerhets skull antar jag. Kanske skulle jag ändra mig?
Först var det tänkt att hon skulle sova i sin egen säng i vårt rum, men så tänkte jag om. Varför inte ha ett riktigt äventyr nu när det finns plats? Vid läggdags la jag mig i vår säng och sa att hon skulle komma dit så vi kunde läsa saga. Hon tittade tveksamt på mig. Skulle hon få ligga i vår säng dessutom? Ännu mera ojoj! Högtidligt klättrade hon ner och under vårt täcke med ett enormt leende på läpparna. När sagan var slut skulle N gå och släcka lampan. Hon trodde att jag skulle lägga mig samma tid som henne vid sju. Då fick jag förklara att hon skulle sova som vanligt och att jag skulle komma senare. N såg nästan lite rädd ut så jag fick tända lampan på nattduksbordet och förklara hur det skulle gå till. Då blev hon lugnare och jag kunde lämna rummet. Efter en stund kikade jag in för att se hur hon hade det. Vad underbart det är att spionera lite grann! Man får se så underbara saker ibland. N kröp runt lite i sängen. Kikade på grejer som stod på borden bredvid sängen och sen viftade hon med händerna. Det tog en stund innan jag fattade att hon gjorde skuggfigurer på väggen! Lampan som lyste är perfekt för sånt.

När jag sedan gick och la mig låg jag en stund och lyssnade på henne. Efter en tio minuter satte hon sig upp, flög ut med handen och buffade till täcket där jag låg flera gånger. När hon kände att jag var där vände hon sig om och fortsatte sova. Sötnos!


Trevlig måndag på er!

13 kommentarer:

Katarina sa...

Sååå mysigt ni haft det! Kram

Emmas Bokhylla sa...

Ah, vad mysigt!
Kommer ihag det dar, nar man helt plotsligt fick gora sadant som man inte vanligtvis fick nar man var liten. Lyckan! ;-)

Husfrun sa...

Å så mysigt. Och vilken trygghet för lilla N.

dianasdrommar sa...

Åh, vad mysigt :) kram/Diana

Marina sa...

tänk vilket äventyr så lite kan bli - och ett sånt mysigt äventyr dessutom!

Anonym sa...

Verkar som att du har en särskilt nöjd och glad liten flicka idag!
:-)

Monica sa...

Låter mysigt för båda när ni kamperar ihop:-)

Mariah sa...

åh, så mysigt det låter :)

Saltistjejen sa...

Å! Vilket mys! HAha E sover ju alltid med oss i vår säng hahaha! Ibland skitjobbigt (de nätter hon sover oroligt och far runt som en väckarklocka) men väldigt ofta tycker jag faktiskt det är riktigt mysigt och jag tror att jag kommer sakna den tiden senare när hon inte längre vill. Även om det OCKSÅ kommer bli himla skönt att få tillbaka sängen igen haha!
Men det låter ju jättemysigt att N kan sova hos dig nu. Kanske kan det vara bra för henne nu också då hennes pappa är borta. Det är ju en rätt stor omställning och barn kan ju ibland känna lite extra av sådant och behöva lite extra närhet för att balansera upp att halva deras trygghet "försvunnit" ur deras vardag. :-)
Kram!!

Duktiga Tjejen sa...

Hihi, hon är så gullig!

Malin sa...

Mysigt!

Anneli sa...

Åh så gulligt! Jag gillar att ha barn i min säng, det är så mysigt. Lillkillen kommer lite då och då och han gillar att kramas, precis som jag.

Emma sa...

Vad mysigt! Och du: vad fint beskrivet! Rörande och känsligt. Jag kände igen mig själv som 4-åring snarare än mig själv som mamma- fast det med. Tack för att du delade med dig.

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...