fredag 22 februari 2013

50+50=200?

Joråsåatt...var det inte 200th day of school? Jo, visst måste det vara så! Eller? Jag vet inte. På grund av ett missöde (inga namn nämnda) blev det så att jag sydde TVÅ tröjor med hundra ballonger. Flera timmars arbete åt skogen alltså. Å andra sidan blev tröja nummer två mycket bättre än den första (som mest såg ut som om en fé hade spytt upp regnbågen på den).


N har sett fram emot detta firande i flera veckor. DET är nåt som amerikanska skolor är bra på, att göra barn förväntansfulla. Det är också mycket klistermärken i omlopp i amerika. Gör barnen nåt bra så är det klistermärken som gäller. Ovsett om det är skola, läger, dansklass eller liknande. Och barnen verkar gilla det.


N fick med sig en T-shirt hem från skolan dessutom, som de ska ha på måndag. En klassförälder hade tagit på sig att samla in en teckning från varje barn som trycktes på framsidan och sedan barnens namnteckningar och klass på baksidan. Jättegulligt!


Inte nog med allt detta. Barnen fick också göra en "hatt" för att ha på sig under dagen. Och så gjorde de halsband av fruit loops. En händelserik dag!

Ps. Och mamma N är också liiite stolt över ballongtröjan som fröken berömde alldeles särskilt när hon hämtade dottern...Bara så att ni vet!

12 kommentarer:

Camilla sa...

Fin ballongtröja, men vilket jobb för att fira 100:e dagen. Å andra sidan varför inte fira allt när man ändå har möjlighet...
Nästa vecka har jag varit ett år på nya jobbet. Jag kanske skulle fira det med en ballongtröja med 365 ballonger? Så fin jag skulle bli.

Monica sa...

Jag tycker den där ballongtröjan blev väldigt häftig, funderar på att göra en själv....;-)))

Marina sa...

Se till att spara dem om det ska firas den 200:ade dagen också - då är ju jobbet gjort ;)

Saltistjejen sa...

Haha! Men du vad bra då har ni ju en extra ballongtröja när den andra är i tvätten!!! ;-)
Och visst är de bra på att uppmuntra och höja förväntningarna här. Och klistermärken ja. Det bästa av det bästa.... :-) Hos läkaren, tandläkaren, födelsedagskalas, påskäggen. you name it.
Det och tatueringar/gnuggisar.
Kram och ha en toppenhelg!

Hanna Lans sa...

Men vilken rolig idé med barnens teckningar! Blev ju jättefint, undrar om det finns något bra ställe här i Gbg där man kan förminska bilder och trycka upp.

Villa Frejas bokblogg sa...

Tröjan blev ju helt otroligt cool. Vad du kan :)

iaz sa...

Åh, så tjusig tröjan blev (nr 2 blev ju ännu bättre). Syns på N att hon blev nöjd =) Kul med beröm till dig med ;) Bra jobbat!! Kram!

Steel City Anna sa...

Blev snygg tycker jag! Och dotterns ser ju verkligen ut att uppskatta den också :)

Västgötskan sa...

Häftigt tröja! Men tråkigt att behöva göra det två gånger. Herregud, vilket tålamod du måste ha...?! Haha! :-D

Kram M

Emma sa...

Vilket jobb! Gillar. Klart mamma fick beröm -det var hon väl förtjänt.

Min plats i solen sa...

Det där med tröjor är helt klart din grej. Tjusig och jag förstår att N var stolt i sin fina tröja. :)

Jag är en ivrig påhejare av att fira vid alla tillfällen som dyker upp så jag tycker att detta låter som ett strålande initiativ. Lite est och glädje och att barnen känner att det de gör varje dag är viktigt. Framförallt för dem själva.

Grattis N till dina 100 dagar!♥

Kram Lotta

Jojjo sa...

Härligt, klart du ska vara stolt över tröjan! Och att du dessutom tog dig tid att göra om det...?! Vilken mamma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...