fredag 2 januari 2015

Välkommen 2015!

Nytt år. Igen! Ibland känns det som om ett år går fruktansvärt långsamt, ända fram till det nya året. Då plötsligt är det som om det gångna året bara flög förbi! Så här i efterhand alltså.

Vi har haft ett fullt jullov detta år också. Vi flög fram och tillbaka till Seattle. Det var sonens första flygtur och jag måste väl säga att det gick ganska bra! Han är helt klart ett livligare och rörligare barn än storasyster i samma ålder. Vill gärna klättra, gå, klänga och stå, hoppa. Ja, allt man kan göra med kroppen. Att sedan försöka hålla honom relativt stilla och lugn i 6 timmar...Ni förstår. Vi hade dessutom mellanlandning i Chicago och därmed också lite tid att "slå ihjäl" på den flygplatsen. Summa summarum, det gick bra! Han grät en skvätt då och då, men vi lyckades hålla det till ett minimum. Han kunde till och med sova ett par timmar. Dottern, hon är ju en van resenär, var duktig som alltid. Det enda som var jobbigt var resan hem då vi flög på natten. Hon kunde inte riktigt sova i sin flygstol och var riktigt fördärvad ett tag. Till sist vaknade hon ordentligt och kunde spela lite spel på sin dator och då lugnade allt ned sig.

Sedan tisdags, då vi kom hem, har vi hunnit sova (lite jetlag fortfarande) och fira nyår med baluns. Visserligen med barnens kusin som enda sällskap, men ändå väldigt roligt. Vi lyckades få till nyårsdans med faster och farbror i Seattle via Skype och ha vårt årliga teparty.

Nyårsdagen är alltid en festlig dag då barnens kusin (samma som ovan) och farbror fyller år. Födelsedagsfest med andra ord.

Idag är det en lugn dag och sedan blir det en fylld helg igen. På måndag är det "back to work"...Det känns i alla fall som om vi har haft ett alldeles strålande lov med mycket äventyr och det känns bra så här inför det nya arbetsåret.

På flygplatsen på väg till Seattle


Vi åkte till en trädfarm för att hugga vår julgran

Dekorera julgranen också så klart. 

Juldagens morgon. Med paket under granen,

Sonen festklädd för julfirande
Det finns många i Seattle med skandinaviska förfäder och därför finns det också ett stort museum; Nordic Heritage Museum

Vi spenderade fler timmar på museumet.

Lucia fanns också där så klart!

Sleepless in Seattle. Space Needle som gjordes för the World Fair 1962. Vi åkte inte upp denna gång. Vi åkte skridskor istället.

Nyårsfirande!

Årliga nyårskortet!

Blinkande glasögon hör ju till!

2015 bjuder på en hel del saker. Projektet "100 dagar av riktig mat" har kickat igång. Gårdagen var en dag av prövningar i och med kalasfestligheter. Att försöka stå emot pizza och tårta, på samma dag är inte så lätt. Dottern är ju också med på detta projekt och ja, när man inte är utsatt för frestelser är det lätt att tycka att det går galant. När man sedan är där, är det svårare. Trots det lyckades dottern nöja sig med den fruktsallad som vi tog med oss. Superbra!

En resa hem till Sverige står också på schemat i sommar. Tänk att vi inte varit hemma på tre år då! Det ska bli så skönt att få komma "hem" och mysa ett tag med alla systrar, brorsor, syskonbarn och vänner. Föräldrar också så klart! Äntligen!

Jobbmässigt får vi se hur det blir. Jag älskar de jobb jag har nu, men i längden vet jag inte om det fungerar tidsmässigt. Hellre skulle jag vilja ha ett jobb med bra lön och inte två jobb. Till hösten kan det bli nytt jobb, men det är inte säkert ännu. Jag ska börja söka i alla fall.

I övrigt ser vi fram emot att lillebror fyller 2 år i september och storasyster börjar trean i höst...Tänk!

7 kommentarer:

iaz sa...

2015 kan nog bli ett speciellt år. Längtar tills du/ni kommer hem. Kommer ni alla 4? Säg till när du vet när ni kommer och åker så vi kan planera in några dagar där uppe så vi hinner ses <3 kram

Steel City Anna sa...

Gott nytt år! Vilket spännande museum, intressant att se sin kultur utifrån liksom.

Camilla sa...

Så mycket äventyr och festligheter under jullovet. Bra sätt att samla energi inför vardagen. Hoppas ni får ett riktigt bra 2015 hela familjen!

Marina sa...

Önskar dig och din familj ett riktigt bra 2015!

Anna Ström Åhlén sa...

Härligt för er att att ni kunde resa bort till Seattle även om det alltid är pyssel med småbarn. Jag minns det så väl. Mina är ju rätt stora nu ... Äldsta tar studenten i vår! Vart tog åren vägen egentligen?

Kul för er att komma till Sverige! Tre år, det är länge sen.

Jag håller tummarna för att det ska lösa sig på jobbfronten så livets pussel gå ihop.

Vi i sommar om du inte är i Sverige när jag är i New York! :)

Kramar

Anna Ström Åhlén sa...

"Vi ses" menar jag förstås. :)

Monica sa...

Ett fint nytt år önskar jag er alla! Roligt att se fotona från er jul och nyår. Kände plötsligt en dragning åt skridskoåkning när du skrev om det, tycker det är en speciell känsla och älskade att åka snabbt, men ska kanske avstå med tanke på ben och ålder, haha.
Så bra om du kunde få heltid på lärarjobbet du har nu, vi får hålla tummarna för det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...