måndag 21 december 2015

Årets barnkalas

Förra året, när dottern fyllde år vid den här tiden) hade vi vårt första riktiga kalas. Kalas med vänner och grejer. Hon har ju liksom inte haft några nära vänner förrän då. Många har bjudit hela klassen på kalas, men vi har varken råd eller lust att betala tusentals kronor för ett sånt kalas. Istället har vi firat med cupcakes i skolan och sen hemma har vi haft firande med den närmaste familjen.
Men förra året kände vi att hon hade ett gäng som hon umgås med. Temat blev Bakning/matlagning. Barnen fick dekorera ett förkläde och sedan baka egen pizza och dekorera cupcakes. Vi körde också några lekar. Det var mycket uppskattat.

I år körde vi agentparty. Jag har givetvis hittat en hel del inspiration från nätet. Vad skulle man göra utan google alltså?
Vi skickade ut en inbjudan med Top Secret-tema.

 Vi dekorerade dörren med Crime scene - tejp.
 Och gjorde fotspår från hissen fram till vår dörr.
 När barnen kom in fick de fylla i agentpapper, ta fingeravtryck och få ett kodnamn angivet. Kodnamnen blev Blue Lizard, Slate Doll, Peach Unicorn och Orange Rider. Det tyckte barnen var roligt! Därefter fick de klä ut sig lite för att "smälta in".
 Sedan började träningen. De fick testa på att gå igenom en laserbana, lösa gåtor, och sist min inte minst desarmera bomber (svarta ballonger).

 Till dricka fick de sanningsserum (aka äppeljuice).
 Och så lite tårta på det så klart!

Här är det också tradition att ge en påse med små presenter innan barnen går (lite som fiskdamm i Sverige). I en lunchpåse lade jag ett förstoringsglas, en anteckningsbok, en penna, lösmustascher och ett paket russin (lite svenskt ;))

Jag tror att de hade roligt, det hade i alla fall jag! Dock var jag helt slut efteråt!

7 kommentarer:

Camilla sa...

Vilket bra tema och så mycket roliga aktiviteter. Klart att dom hade roligt, och att du var trött efteråt.

BMNY sa...

Alltså vilket bra tips! Detta ska vi absolut köra på nästa barnkalas!!

Monica sa...

Vad kul! Och vad duktiga ni är och förstår precis hur trött du blev efteråt, haha. Det verkar friare i USA än här, skulle vi tejpa dörren så ringde nog grannarna polisen och särskilt med fotavtryck på golvet:-). Tänkte bara på inbrotten på landet, en nitisk polis ville tejpa hela stugan och det lyckades jag övertala henne att inte göra dock. För till vilken nytta? Och sedan efter några dagar var alla 14 inbrotten avskrivna, så går det till här. En liten "avstickare" bara för jag kom att tänka på det.
Men som sagt, så kul för dottern och kompisar att ha så fina kalas, det förra verkade vara riktigt fint också. Önskar er alla en riktigt fin julhelg med skoj och vila i bra blandning:-)

Annika sa...

VAD kul!!
Påhittigt och roligt. Mkt roligare än att leja ut kalaset. Kalas kan verkligen bli sjukt dyra.
Grattis till dig som hittade på det!

iaz sa...

Va påhittigt kalastema och va roligt att det blev uppskattat. Du har verkligen lagt ned tid på att få ihop allt =) Kram kram

Malin sa...

Vad duktig du är! För det mesta har vi betalat för kalas på andra ställen än hemma hos oss, men de gånger vi haft kalas hemma har vi kört med fiskdamm som varit mycket uppskattat! Nu när äldste sonen fyllt 13 så inser jag att det kanske inte blir fler kalas för honom. Kompisarna har det mer sällan med. För gamla antar jag. Grattis till N!

Steel City Anna sa...

Tror folk skulle kunna betala dej för att fixa deras kalas :) väldigt fiffigt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...