onsdag 23 december 2015

Dagen före

Julafton imorgon! Vi firar inte jul då, utan vår stora dag är den 25 december, som alla andra amerikaner. Många skolor får inte lov förrän runt den 23e december, likaså jobb. Många jobbar dessutom på julafton. Det kan kännas bakvänt, men man vänjer sig! Förr om åren, i Sverige, brukade vi fira julafton med min familj och sen på juldagen firade jag, maken och dottern ensamma med god mat, lite julklappar, och film. Detta gör vi nu dagen efter juldagen, på annandagen (som inte finns här!)

Imorgon kommer vi att förbereda det sista inför julen. Laga mat, inhandla de sista glömda klapparna och så förstås baka kakor till tomten. För tomten får kakor och mjölk här.

Julgranen kom in i lördags och dekorerades i söndags. Det blev en mycket fin gran till slut! Svenska flaggan och älgen med svenska flaggan är nytillkomna för i år. För några veckor sedan gjorde vi dekorationer av saltdeg (liknande trolldeg). Vi målade dessa och satte upp igår.

Vi har också som tradition att varje år köpa en ny dekoration, vanligtvis från ett ställe där vi besökt eller som representerar något speciellt vi gjort.
I år blev det små inslagna chokladbitar (ska föreställa det!) från Hersheys Nöjespark som vi besökte i juli. Dessutom köpte vi en handgjord ängel, gjord utav en fin glasflaska, som vi köpte när vi var i Västerås i augusti.


Vi önskar er alla en riktigt god jul! Hoppas den blir lugn, god och härlig på alla sätt! 

5 kommentarer:

Marina sa...

Önskar er alla en god jul!

Min plats i solen sa...

Jag önskar er en riktigt god jul och hoppas att ni får njuta av fina juldagar.

Ta hand om dig vännen!♥

Kram Lotta

Anna, Travel on a Cloud sa...

Roligt att höra om era traditioner! Jag önskar dig och familjen en riktigt fin jul! Just hemkommen från midnattsmässan här hemma. Kram!

Steel City Anna sa...

God jul!

iaz sa...

Va fin granen blev =) God fortsättning! Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...