onsdag 27 april 2016

Uppdatering pendling och skola

Man kanske inte kan säga att det är en dans på rosor att pendla långt med en 2.5 åring flera dagar i veckan, jag måste säga att det är mycket roligare än jag hade trott. Sonen är inte en ängel men absolut en riktig trooper på alla sätt. 90% av dagarna går det smärtfritt. Vi leker med leksaker, oftast tåg som vi tar med, läser böcker eller bara pratar om det vi ser. Ytterst sällan har han haft meltdowns eller liknande. Ibland lite småtjafs, men det ska man ju räkna med. Så känner ju jag som vuxen pendlare ibland, jag skulle vilja freaka ut och skrika av frustration emellanåt. Nu vet jag ju oftast bättre (oftast!), medan min tvååring inte riktigt nått den nivån av förståelse ännu.

På skolan går det väldigt bra. Han ser så mycket fram emot att åka dit och han har så roligt. Nu har vi till och med kommit så långt att jag kan passera sonens klassrum eller träffa honom i parken utan att han bryter ihop. Han kramas glatt, leker vidare och sen kramas när jag går förbi. Och det är så roligt att få se vad han  gör mig dagarna ibland! Han leker med sina vänner, äter mellis, sover en stund. Allt det får jag en liten glimt av. Och ska jag vara ärlig saknar jag honom när han inte åker med mig på tåget på morgonen!

3 kommentarer:

iaz sa...

Låter som ni har hittat en skön lunk som funkar för både mamma och son =) Härligt! Han verkar vara en riktig solstråle med stort leende på läpparna för det mesta. Men ingen kan ju vara glad jämt ;) Kram

Monica sa...

Han får mycket erfarenheter som liten, som att pendla till jobbet redan och att det tar tid, så skönt att det går bra och lite kul med sällskap för dig också på långa resor, tur att han får sova lite för dagarna blir väl rätt långa, du skulle kanske behöva en sovstund med:-). Bra att det funkar för säkert är det jobbigt med, men du har planerat bra med sysselsättning och han är införstådd med resan och sitt "jobb" sen. Och varje dag kan man inte vara lika pigg, kanske du ska testa ett utbrott:-), nej förresten för säkerhets skull är det bäst att låta bli:-)

Camilla sa...

Det låter som en ganska skön stund på tu man hand som ni får varje dag. Mysigt att ni tar till vara stunden för att umgås och inte bara sitter med var sin mobil eller platta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...