måndag 3 januari 2011

Award-time

Av fantastiska Anneli har jag faktiskt fått en jättefin award! Tack! Ett fantastiskt fint slut på 2010 och en bra början på 2011. Med följande motivering till och med:

Life is like a box of chocolates för hennes härliga beskrivning av alla vardagliga men också festliga tillfällen i livet. Hon har alltid någon liten klurig fundering på gång. Och så har hon en supergullig dotter.

Awarden går ut på att berätta tre saker om sig själv och sedan skicka den vidare till tre andra fantastiska bloggare. So here goes:

1. När jag var liten, en så där 5-6 år, var jag livrädd att huset vi bodde i skulle börja brinna av t ex ett blixtnedslag. Därför brukade jag varje kväll under en lång tid, packa alla mina favoritsaker och nallar i två kassar som jag förvarade vid fotändan av sängen under natten. I fall att det började brinna kunde jag då grabba tag i påsarna och sedan hoppa ut genom fönstret (eftersom jag bodde på nedervåningen). Jag kommer ihåg allt detta så väl och hur rädd jag var för bränder. 

2. Jag har ett ganska ovanligt förnamn. När jag växte upp var det ytterst få som hette samma som jag (jag träffade faktiskt ingen). Idag är det några fler, men jag är trots det ensam i Sverige med min stavning. Det var så illa att när jag blev uppropad i skolan och på kurser blev jag uppropad med mitt efternamn bara. Lärarna sluddrade lite på förnamnet, gav således upp och tog efternamnet istället. Numera är människor modigare och vågar testa och det blir ju oftast rätt! Inte alls svårt.
Dock måste jag fortfarande upprepa mitt namn ett antal gånger för att folk ska få en uppfattning om vad jag heter och ofta blir det förvirring när de tror att jag heter nåt annat, liknande mitt namn som är mer vanligt. Jag måste alltid stava mitt namn vart jag än ringer eller var jag än är.

3. Jag gillar att studera och därför brukar jag ta några kurser då och då på universiteten. Oftast på distans eftersom jag jobbar. Bland annat har jag läst "Indiska religioner", "Creative writing in English" och "Idéhistoria". I vår skulle jag läst "Tvåspråkighet" men jag glömde att tacka JA till reservplatsen jag fick (jäkla nöt jag är!!) så jag ska se om det finns platser på någon annan kurs. Annars blir det nåt i höst istället.

Då var det avklarat. Nu måste jag bara välja tre andra bloggare som ska få föra detta vidare! Alltid lika svårt.

Steelcityanna för att hon har fantastisk humor och för att hon delar med sig av livets alla känslor. Dessutom bjuder hon alltid på fina bilder från Sheffield och trevliga klipp från olika serier och TV-program som inspirerar och bjuder till skratt.

Sitting in a rainbow för att hon har ett sånt jäklar anamma. Flyttar till ett annat land (Belgien), går på franskkurs för att förbättra sin franska och ger järnet för att hitta ett jobb snabbt. Och hon lyckades! Nu jobbar hon med fantastiska ostar!

Columbus lögn som delar med sig av sin vardag i sitt nya hemland Kanada med allt vad det innebär och en massa resande över världen. Otroligt spännande (och jag är absolut inte avundsjuk på allt resande :p) och inspirerande. Ta steget ut i det okända och ge sig av till ett nytt land och nya människor. Fantastiskt modigt.

9 kommentarer:

Anna sa...

Grattis!! Du är väl värd den awarden. Spännande att du gör oss bekanta med nya bloggare. Ha en bra måndag.
Kram

Carro's Blogg sa...

Så kul att du fick en award, härlig start på det nya året. Kul fakta om dig själv som du delade med dig

Estella sa...

Grattis till din award! Och tack för kommentaren i min blogg! Vad roligt att hitta hit!

Katarina sa...

Grattis till awarden,,Sträck på dig! Jag har glömt bort ditt ovanliga namn :) skäms,,

Anna sa...

Tack så mycket! Januari blev genast en trevligare månad :) Det verkar vara roliga kurser du pluggat, Creative Writing blir jag sugen på! Lärde man sej nåt nyttigt?

Monica sa...

Steelcityanna har en underbar humor, intygas härmed:-) och det är förstås helt annorlunda att höra den i verkligheten så kul att orden går fram så här i cyberrymden med:-) Nu funderar jag lite grann var Anna fått sin humor ifrån, lite från pappa och lite från mamma och lite från morfar och mest från sig själv;-)

Anneli sa...

Kul att läsa mer om dig. Blev lite nyfiken på ditt namn :)

Stef sa...

Du förtjänar verligen ett fint award för din fina blogg! ;) kramar

Min plats i solen sa...

Grattis till awarden vännen! :) Den är du verkligen värd. Du vet hur mycket jag uppskattar dig och din fantastiska blogg. Tack för att du finns och lyser upp vår vardag! :)

Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...