måndag 10 januari 2011

Back to reality + måndagslista

Idag är det härliga måndag. Idag är det jobb efter en lång ledighet.
Jag önskar att jag kunde säga att jag är på topp och laddad. Redo att ta mig an vilken utmaning som helst.
Det kan jag tyvärr inte. Jag gick och la mig tidigt igår för att kunna komma upp ordentligt och ha en riktigt bra dag, utvilad och pigg. Det kändes bra till en början och jag var säker på att jag skulle somna på stört. Något gick fel. John Blund lyste med sin frånvaro väldigt länge efter att jag lagt mig och jag somnade sent. Hela natten sov jag dessutom  oroligt med halvskumma drömmar och uppvaknande vid fyra. Efter fyra var det mer halvdvala som infann sig, än sömn. Sen var det bara att kliva upp och göra det bästa av situationen när klockan ringde runt halv sex.
Vi såg på världens otäckaste film igår kväll. Sömnproblemen kanske beror på den? "Romper Stomper" hette den och handlade om ett gäng nynazister i Australien som var helt galna. Den var så vidrig, otäck och hemsk att jag inte kunde se vissa partier utan tittade bort. Det var misshandel och våld utan dess like filmen igenom.
Det värsta av allt är att detta säkerligen händer runtom i världen, kanske inte dagligen, men tillräckligt ofta för att vara obehagligt.

Trots allt är det måndag och jag är glad för att:

  • Jag fick åtminstone fyra timmars sömn
  • Jag har ett jobb att gå till i dessa tider
  • Jag har haft en fin ledighet med massor av familjemys, roliga stunder och härlig läsning
  • Jag kan börja längta till helg igen.
  • Vi inte lever i ett land härjat av krig och svält.
  • Bilen fungerar hyfsat igen
  • Jag ska återigen åka med min samåkerska till jobbet. Trevligt med sällskap.
  • Jag får komma hem till min underbara familj när jobbet är slut!
Måndagslistan har jag hoppat på via Skrotmamman. Den skapades av Jenny för att starta veckan på ett positivt sätt. Tänkte jag skulle testa ett tag i alla fall! 

Happy Monday alla glada!

8 kommentarer:

Katarina sa...

Usch, visst är det hemskt att man inte kan somna, när man tycker att man måste. Men jag tror att du får en tidig kväll idag också :)

Ha en bra dag!

Camilla sa...

Jag undrar vart John Blund var i går kväll för han var inte hos mig heller. Jag la mig också tidigt, men det gick inte alls. Klockan var närmare ett när jag somnade.

Bra idé med måndagslistan. Det ska jag fundera på, men jag börjar nog i smyg idag utan att blogga om det.

Anneli sa...

Jag tycker att det är en jättebra idé med en sådan lista. Man behöver tänka på vad man har mer och på vad man inte har mer sällan :)

Kim M. Kimselius sa...

Lovar att jag INTE ska se den filmen. Däremot ser jag fram emot att få höra vad du tycker om boken Flickan med glasfötter. Det låter som en spännande bok! Kram Kim

Estella sa...

Vilken bra idé med måndags-grejan... känns kanske aningen bättre då?

Skrotmamman skrotar vidare sa...

Nämen, vad roligt att du blev inspirerad via mig att plocka upp den! :-D Du vet att JennyN länkar till dig om du skriver att du gjort listan i kommentarerna under HENNES lista?

Katten på råttan, råttan på repet.
Men det är ju jättekul att du blivit inspirerad av att jag skriver den! Kul kul!

PS låter inte som en film för mig. Alltför läskigt! Själv gillar jag att det är Måndag (med stort M nu) första ordentliga måndagen efter alla helgerna! Wohoo! Rutiner, here I come!

Monica sa...

Usch, inga såna filmer sent, bara vackra saker innan läggdags rekommenderas. Har själv en "Gladbok", dotter Anna tycker jag är jätterolig med den och mågen med;-). I den skriver jag en bra, trevlig, rolig, positiv sak varje dag. Vad övrigt som än hänt. Läser ett år tillbaka i den och det är väldigt trevligt, jag kommer ju ihåg händelser runt om det jag skriver och det blir glada minnen. En fin liten bok ska det vara, noga utvald som är vacker att ta fram. Är inne på tredje året nu, får se hur länge jag gör så här. Ett par dagar är dock tomma men annars har det gått att hitta något positivt varje dag. Skriver kort dagbok också, säkert gjort det i mer än 30 år och läser det gångna året vid nyår. Mest förundras man över hur mycket man gör ändå och det är nyttigt att se så man fattar det går att ta det lite lugnare, sänka kraven lite. Och massor glömmer man som har hänt och jättebra med dagbok när man vill kolla upp något. Och sen är det blogg på det:-). Tycker faktiskt alltihop är bra, jag summerar och mycket blir klarare när det skrivs ned. Och allihopa är ju olika forum och tar inte mycket tid.

Leles värld sa...

Ok, den flimen ska jag absolut inte se! Jag tycker att det blir värre med åren eller kanske efter barnen men jag sitter konstant med kudden framför ansiktet då det vankas läskiga och hemska scener.
Lele

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...