onsdag 5 januari 2011

Skeptisk

Igår eftermiddag blev jag sugen på att hitta lite mer bra yoga-videor. Jag har två som jag gillar riktigt mycket och en annan som är en introduktion till Ashtanga-yoga. Jag gillar verkligen Ashtangayogan, men sättet som videon är uppbyggd på (en instruktör som visar hela rörelsen och sen en elev som ska utföra den) gör att den inte känns sammanhängande och det blir mycket väntande.
Därför gav jag mig ut på en spännande resa på nätet igår och letade inspiration till videor att eventuellt köpa. Jag tycker att det är riktigt svårt att hitta bra material. Ibland är det för lätt, ibland för svårt, eller inte alls vad jag är ute efter.
Till slut hittade jag en video som jag gillar och den visar också Ashtangayoga. Det enda negativa med videon är instruktören. Det är en man. Medelålders, spinkig och hårig. Not my cup of tea. Vanligtvis har jag mestadels sett kvinnor som intruktörer på dessa videor och det tycker jag går an. Jag ve inte varför jag reagerade så starkt på just denna instruktör. Det kändes liksom lite osexigt av nån anledning. Jag blev helt enkelt skeptisk.
Nu är jag inte den som är den. Jag ska testa videon och se hur jag tycker rörelserna är. Det är ju trots allt dem som är viktigast. Sen är det kanske strunt samma vem som visar dem?
Här kommer ett smakprov.Jag lyssnade lite på hur han förklarar rörelser och varför man ska göra yoga och jag tyckte att han verkade kunnig och duktig. Det blir antagligen att testa imorgon eller på fredag. Ska bli kul med nåt nytt!
Har någon annan nåt bra tips på yogavideor?

3 kommentarer:

Anna sa...

Nej jag har inga såna tips. Men bodde du här så skulle jag tipsa dig att gå en av våra yoga-kurser, då med kvinnlig instruktör. Ha en bra dag.

anna-en ängel i himlen, en liten på jorden & ett mirakel i magen sa...

Ja fast man är i vecka 25 känns det ändå långt till april. :-) men det är ju en bit på vägen. Tror det känns närmare när man når februari som är en kort månad.
Tur att jag har både förlossningssamtal och MVC denna månad så går januari lite snabbare.

Mrs Clapper sa...

Åh vad kul! Jag vill också yoga! Så jag lägger in en önskan om ett yogainlägg :D Vet inte alls mycket om det där!

Kram!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...