söndag 2 januari 2011

Så var det

Fredagen, alltså Nyårsafton, blev en lyckad tillställning efter mycket om och men. Som ni kanske minns skulle vi servera pannacotta till efterrätt. Till just denna behövde vi vaniljstång. På torsdag kväll åkte jag och handlade mat och letade efter vaniljstång. Det visade sig att det var slutsålt. Hela jäkla stan skulle väl ha vaniljstångsfest kändes det som. Tanten i affären sa att det var slut på ICA också men Willys eller Lidl kunde ju ha. Så jag åkte dit i ett huj, men ingen lycka (hade kunnat betta om min högra arm iofs att det inte skulle finnas). Jag ringde runt i panik till alla som skulle kunna tänkas åka till den större staden mitt natten och kunde då köpa vaniljstången där. Ingen lycka.
Så jag planerade en plan B. Planen var klar när syster J ringde och sa att det visst fanns vaniljstång på ICA, för de var där! Vilken skandal. Tanten på Coop kanske ville ha dem för sig själv och köpa dem när hennes skift var slut?
Där räddades pannacottan!

   Här är vårt årliga teparty på Nyårsafton.


Klart man posar med mamma :)
 

 Vårt dukade bord som väntar. Förrätt: guacamole med tortillachips. Varmrätt: Risotto milanese och lax. Efterrrätt: Panncotta

 N älskade pannacottan och bad till och med om mer.


N avslutar sitt nyår med en dans med sin favoritnalle.

Årets första dag var seg, men mysig. Jag sov nån timme på dagen. vi värmde upp rester från gårdagen och jag tittade på "Stjärnorna på slottet" och läste ut en bok samt påbörjade en ny. Det kändes som en lagom dag. Årets tråkigaste dag.
Nu har årets tråkigaste månad officiellt startat, januari. En meningslös månad enligt mig. Inga spännande högtider, inga roliga upplevelser brukar hända nu.
Å andra sidan, för att motverka det negativa, brukar jag tänka att det är årets första vårmånad. Långsökt? Jag vet. Men tänk. Nu är det nedförsbacke till längre dagar, vårsol, vårblommor och till slut sommar. Så visst kan vi kalla januari för vår?

7 kommentarer:

Anna sa...

Din dotter är så sööt!!
Snygg duk på bordet.
Januari är bara en överlevnadsmånad anser jag.
Ha en skön söndag.

Katarina på Filippinerna sa...

Att sakna en ingredisens som man tycker är livsviktig, just då, kan ju verkligen göra att man vänder upp och ner på sina bekantskapskrets, telefonkatalogen osv. Tur att det ordnades upp!

Vad gullig hon är er dotter! god fortsättning!

Anna sa...

Vaniljstångsfest :)

Saltistjejen sa...

Å vad mysigt ni hade men vilken knastant som ljög om vaniljstången!!!
Jag gillar ert tea party! :-)
Haha jag gillar nyårsdagen mycket. Förr var man ofta kanske lite bakis men nu de senare åren har jag oftast mest bara tyckt det är en sådan där otroligt lugn skön dag utan måsten. Me like!
Och januari är en bra månad. Jag gillar den! Då vänder ljuset äntligen lite och man kan börja längta till våren. Dessutom fyller jag år! DET är skoj! Fortfarande trots att jag blir sååå gammal! ;-)
Kramar!!!

Kim M. Kimselius sa...

Älskar januari, då är det inga måsten, då kan jag koncentrera på skrivandet och bara vara. Tycker om det positiva i ditt inlägg, att du ser januari som vår trots att det är vinter. Men visst har du rätt, för redan nu är det ljusare än bara för en vecka sedan och idag värmde solen riktigt skönt på promenaden. Låter som ni hade en jättetrevlig Nyårsafton. God fortsättning. Kram Kim

Monica sa...

Vad gulliga mor och dotter är:-)

Trillingnöten sa...

Anna: jag kan bara hålla med om att hon är söt och att duken är fin :) Tack! Sköt om dig!

Katarina: Ja, verkligen! Jag funderade på att använda vaniljsocker, men så tänkte jag om man ska lyxa till det är det bättre att göra det ordentligt!

Anna: hehehe! kan tolkas kanske :)

Kim: Jo, det är nog sant. Inga måsten. Fast jag tycker lite om måsten :) God fortsättning!!

Monica: Vad gullig DU är :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...