lördag 15 januari 2011

Mindre trevligt

Fredagsmys i alla ära, men när jag kom hem hittade jag en trevlig räkning på byrån i hallen. Nämligen den fruktade elräkningen.
Det är den dyraste elräkningen vi någonsin fått, upptäckte jag ganska snart. En mindre trevlig start på helgen med andra ord. Den var så dyr att jag trodde att jag skulle svimma när jag såg den. Dubbelt så dyr som normalt. Jag vette tusan vad som hänt (förmodligen är jag inte ensam om en dyr elräkning heller).
Kanske skulle börja elda på vardagsrumsgolvet? Låtsas att vi bor i en tepee i vilda västern. Eller koka soppa på en spik. Dra ur alla kontakter. Inte ladda ett skit. Sitta i mörker och glo hela kvällarna, utan TV, utan musik eller dator. Levande ljus. Jag undrar om det skulle göra skillnad? Det borde göra det.
Jag hoppas verkligen att våren och värmen kommer väldigt snart. Väldigt snart. Jag menar typ igår.

Idag ska vi i alla fall bortse från räkningen och mysa. Inget speciellt att göra. Träffa syster C en snabbis på stan och överlämna brodern. Lite yoga. Lite lek med dottern. Kan ju knappast blir bättre!
Trevligt lördag!


7 kommentarer:

Anna sa...

När det är såna här kalla vintrar skulle man ha kakelugnar, öppna spisar och egen skog! Ha en skön lördag trots dyra räkningar. Nej...du är inte ensam om det.

my sa...

Usch och fy! Har ju läst lite om elpriserna på svt's nyhetssida osv. Inge kul alls.
Hoppas det blir varmt snart och att elpriset sjunker igen. Peppkramar!!

Mrs Clapper sa...

Samma sak här! Fick världens chock! Är ju van att bo i huset och kunna elda, men min elräkning var lika hög för min lägenhet som hela huset. Helt sjukt! Jag har dragit ner elementen rejält och dragit på mig en extra tröja istället nu...

Och ett värmeljus alstrar lika mycket värme som att ha en person till i rummet så visst gör det skillnad!

Monica sa...

Usch inget kul för er men elbolagen gör vinster:-(.

Malin - mamma till Lily sa...

Fy för höga elräkningar ( eller räkningar överhuvudtaget) Bävar nu för min som kommer komma denna månad :S

Vad kul med det du skrev, hoppas på det bästa!!:)

Lily har bara varit på dagis två ggr själv i två timmar per gång. Men det verkar ha gått bra.:)
kram

Anonym sa...

heheh jo de är dyrt men för 1/1 2010 blev vi varnade att elen skulle höjas med 100% på 1 år de första 50%under våren 2010 sedan resterande i januari 2011 så jag passa på o låsa min el redan i jan förra året men likförbannat höjdes den 200kr men man kan ju inte låsa moms o skatter så de va de som höjst man klarar sig aldrig
suckkkk

Anna sa...

Vi har också fått en skitdyr elräkning. Ännu en anledning att hata januari! Bara halva kvar nu ...

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...