torsdag 6 januari 2011

Två timmar senare

Nu fungerar det äntligen. Jag tror blogger fick tuppjuck av nåt slag för den laddade bara sidan där man ska skriva själva inlägget. Därför blev det bara rubrik sist.

Idag är det alltså bara en så där fyra dagar kvar till jag börjar jobba igen. Jobbångesten smyger sig på så sakta. Trots att jag gillar mitt jobb är det alltid lite små-ångest dagarna innan. Man vet vilket enormt arbete som ligger framför en hela terminen. Det är svårt att se ett slut på allt. Dagarna går i ett och det är ett under att hinner med allt man vill.
Vårterminerna brukar i alla fall kännas aningen bättre. Det går mot ljusare tider, människor (och elever och personal) brukar bli lite gladare och positivare och värmen är tillbaka. Dessutom, vem blir inte glad av att tänka på den underbara sommaren som ligger framför en? Med sol, värme, långa dagar, jordgubbar, blommor och gröna träd, mindre kläder att sätta på sig varje gång man ska ut (speciellt när man har barn).
Det är såna saker man får tänka på när både vinterdeppen och jobbångesten sätter in med full kraft.

Jag har i alla fall några fina dagar framför mig innan det är dags att gå tillbaka till vardagen. Vad sägs om lite middag och bio? Lite städning och tvättning? Träning och bra kost? Och några stunder med en god bok att njuta av utan att känna stress att man måste upp tidigt morgonen efter...
Det gäller att njuta av stunden och inte titta för mycket bakåt och heller inte för långt framåt. Ta varje dag som den kommer. Det är inte det lättaste, men man får jobba på det och försöka sitt bästa. Som Fritidsresor säger i sin reklam:  
Livet är inte dagarna som passerat utan dagarna man minns


8 kommentarer:

Estella sa...

Ja, man får tänka på våren och sommaren nu, och eventuella resor, för att orka med...

Katarina sa...

Våren är en härlig tid,, jag tycker det är nästan jobbigare att jobba då vårsolen börjat lysa,, det är då man vill hem fortare, börja stöka och böka med plantor i fönstret hemmavid, sedan ut med all bök hemma, våren vill man städa,, få rent,, fint,, för utomhus händer det så mycket.

Njut av de sista lediga dagarna, rejält!

Saltistjejen sa...

Å jag känner igen bilden på dig och M. Midsomras eller hur???? :-)
Så FIN bild!
Och visst är det underbart när det "vänt" och går mot ljusare och varmare tider igen. Även om de ligger en bit bort.
Kram!

Anneli sa...

Vårterminen är kortare och mycket skönare än höstterminen. Snart är det sommarlov, det går snabbare än man tror. :)

Anna sa...

Jag tycker ofta att det är värre att vänta eller tänka på jobbet än att verkligen vara där ... de flesta dagar iallafall :)

Trillingnöten sa...

Estella: Absolut!

Katarina: ja, det är sant! Å andra sidan tycker jag att man känner sig piggare och mer alert. Lättare att jobba på det viset!

Saltis: Vilket minne! Absolut midsommar. Längtar tillbaka :)

Anneli: Visst är det så! Verkligen.

Anna: Ja! Precis så tänker jag med!

Min plats i solen sa...

Jag hoppas att du njuter av de sista lovdagarna nu och inte låter ångesten ta över för mycket? För när man väl har kommit över den där första trösklen brukar det kännas rätt skönt när vardagen återvänder igen. När man vänder tillbaka dygnet igen och rutinerna återkommer. För även om ledigheten är ljuvlig och den verkligen behövs för att ladda batterierna och bara ta igen sig behöver man ju även den andra biten också. Vardagslivet. Själv tycker jag att vårterminen går mycket fortare. Det blir ljusare för varje dag som går. En dag inser man också att man kan släppa vinterjackan och vinterstövlarna. Solen skiner och man känner sig faktisk varm. Snön smäler, det börjar bli grönt, fåglarna kvittrar och dessutom duggar loven lite tätare. Allt känns lite lättare på något vis.

Ha en fin helg och en riktigt bra start på terminen nästa vecka!

Kram Lotta

Skrotmamman skrotar vidare sa...

Delade känslor här med. Längtar, väntar, saknar.... Men ändå inte. Men så igen.. Nio månader kvar här. Mindre. Sen ska liten börja dagis!!!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...