onsdag 12 januari 2011

Söta brev och glädjepaket

Jobbveckan kunde ju inte börja bättre! Eleverna sköter sig utmärkt. Det känns nästan som en helt annan klass ibland. Jag vet inte vad som hänt under jullovet. Alla ettagluttare kan numera läsa, vissa fantastiskt bra, några precis i början av sin läsarkarriär på stapplande bokstäver, men ändock läsandes. Tänk vad de lär sig snabbt de där små. I början av terminen känns det nästan som en omöjlig uppgift att få alla ettor att tycka om läsning, att lära sig alla bokstäver, att se nyttan av att kunna läsa. En bit in känns det möjligt att åtminstone hälften skulle kunna åstadkomma nån slags läsning vid terminens slut. Och nu är det 100% som kan läsa mer eller mindre. Otroligt.
Inte nog med denna underbara start. I skolan igår fick jag ett sött litet brev som en elev skrivit under lovet till mig. Det lyder så här:Det värmer verkligen ett frökenhjärta!

Idag när jag kom hem från jobbet fann jag också ett paket på byrån. Vad jag visste hade jag inget beställt från nånstans, jag väntade heller ingen annan post som skulle kunna dimpa ned på denna tisdag. När jag vänder på paketet ser jag att avsändaren är Lotta som skriver bloggen Min plats i solen. Jättespännande! Och när jag öppnade detta paket fann jag inte mindre än TVÅ DVD-filmer (Requiem och När jag blir stor ), ett jättefint skrivet kort om att hon ville skicka ett Glädjepaket så här i början på det nya året samt en två månaders hyrperiod för film på Lovefilm! Jag blev jätteglad!
Vilken fantastisk överraskning  så här i den, enligt mig, tråkigaste månaden på året. Vilka glädjespridare det finns i bloggvärlden : ) Inte det att man måste skicka presenter, men just tanken att pigga upp någon annan med ett kort, en vänlig kommentar eller en uppmuntran på annat sätt är något som verkligen uppskattas. Det måste jag själv bli bättre på. Tack Lotta!Nu kan ju veckan knappt bli bättre!

10 kommentarer:

Katarina sa...

Åh, vad härligt det måste vara att se dina elevers framsteg, att kunna läsa är ju något stort.. Vad gulligt att de nu kan skriva så brev till fröken! Härligt!

Wow, så rart av Lotta att skicka dig filmerna, nu har ni några trevliga stunder med filmerna framför er. roligt att få glädjepaket!

Ha en bra dag!

Monica sa...

Så roligt att de är så duktiga de små liven:-) är säker på att en inspirerande och duktig "fröken" bidrar stort:-). Ha en fin dag igen i skolan!

Camilla sa...

Härligt med en fröken som inspirerar till läsning. Du sparar väl sånna gulliga brev från eleverna.
Själv har jag en mapp i min mailbox som heter Beröm. Där sparar jag sånna där uppmuntrande mail som dimper ner ibland, jobbmail allså. Ibland när det går trögt kan det kännas skönt att gå in där och titta.

Stef sa...

Så roligt att få paket! :) Då blir man så glad! Och vilket gulligt litet brev du fick! Kramar

Alexi sa...

Guud sååå gulligt =D

Saltistjejen sa...

MEn vad GULLIGT!!! Vad roligt med paketet och även med det söta brevet från dina elever!
Ja du januari kanske inte är så dum ändå?? ;-)
Kramar!!

Mrs Clapper sa...

Vad gulligt!! Jag smälter... Och vilken kul present! Förstår att du är glad! KRAM

Ida-www.lippstick.se sa...

Vilken underbar start på detta året!
/Kramar Ida-www.lippstick.se

Anna sa...

Vilket gulligt brev!

Min plats i solen sa...

De där breven och teckningarna från eleverna är guld värda och värmer så gott i hjärtat. Vilket fantastiskt jobb att få möjligheten att varje dag påverka andra människors liv i en positiv riktning. :)

Vad roligt att paketet kom fram till dig ordentligt och att du tyckte om innehållet. Ibland behöver man få ett glädjepaket! :)

Sköt om dig rara du!

Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...