fredag 14 januari 2011

Fredagsmys

Fredag i dag. Som vanligt när man jobbar rusar tiden. Det känns oftast som att det är måndag och fredag. Resten av dagarna passerar förbi snabbt.
I går kom Ns nya Buzz Lightyear på posten. När jag kom hem introducerade vi honom och hon blev helt tagen. Hon hade den hela eftermiddagen och lekte med. Han fick sitta med vid matbordet och äta knäckemacka. Men tro inte att N hade glömt sin schampoo-Buzz! Han fick vara med och blev bästa vän med riktiga Buzz.
Den nya Buzz har dessutom ett Jetpack på ryggen med ett blått ljus och  lite vind som blåser i två flärpar i bak som gör att det ser ut som att han flyger (när man trycker på en speciell knapp). Helt perfekt!


Jag har också kommit in på en kurs på distans på Högskolan i Gävle. Jag ska läsa "Andraspråksinlärning och flerspråkighet". Den verkar väldigt intressant.
Början på en ny kurs är alltid aningen förvirrad. Det är böcker som ska skaffas (inte bara en utan en hel hög) och man ska tydligen "enrolla" sig på en Blackboard. "Enrolla" minsann. Finns det inget svenskt ord?
 I alla fall. Jag har letat på biblioteket och skickat efter fjärrlån och köpt en bok via Folkuniversitetet.
Jag kan tips om en superbra sida som jag själv använder mig av när jag köper OCH säljer kursböcker. Att bli medlem på Stubok är gratis och man skriver in ISBN på boken och kommer all viktig info upp. Du behöver in princip bara skriva i pris och skick. Perfekt! Jag har sålt massor med böcker där och hittat en hel del själv.

I eftermiddag kommer min lillebror och ska sova över. Tänk vad stora de blir! Mina syskon alltså. Min ena lillebror (han som kommer i dag) fyller hela femton i år. Min yngsta bror blir fjorton. Jag kan inte förstå det, jag kommer ju ihåg när de föddes liksom. Jag höll dem när de var pytte, pyttesmå. Bytte blöja, matade...
Det konstiga är ju att mina småsyskon blir äldre, men inte jag. Hur kan det komma sig?

9 kommentarer:

Katarina sa...

Ha en trevlig fredag kväll och vad roligt att få träffa "lillebror"!

Kram

my sa...

Vad underbart att båda buzz:arna fick vara med och leka! Jag var en såndär unge som hade haft ångest i flera dar över att gamla buzz kanske blev ledsen och avundsjuk på nya buzz. Så jag tycker det är cool med barn som inkluderar och är snälla! Tummen upp för din finfina tjej!

Hoppas du får en härlig fredag och helg med brorsan! kramar

Stef sa...

Awww vad roligt att hon gillade sin Buzz!!! Intressant att se vilka figurer dom små fastnar för! :)

Och jag vet precis vad du menar med att syskonen växer upp, min yngste lillebror har fyllt 17! Ahhhh! När man träffar dom nu så är det inte pojkar längre, det är vuxna män! Tre gånger så stora som jag och med basröster som gör att rutorna skallrar! Knepigt!

Kramar

Saltistjejen sa...

Haha vad kul att hon älskade Buzz!!!
Och den där kursen lät jätteintressant! Kanske kan du skriva mer och "lära oss" lite här på bloggen senare när du väl börjat gå den. Vore kul tycker jag.
Och roligt med besök!!!! Haha ja det är ju lite konstigt att alla småttingar blir så stora utan att vi blir äldre, det håller jag med om!!!! ;-)
Kram och njut nu av din helg!!

Anna sa...

Enrolla, haha. Jag har läst en kurs, flerspråkighet och språkkontakt eller nåt sånt hette den. Den var jättebra!

Emma sa...

Enrolla sig, hehe.

Vad spännande med din kurs, skulle jag kunna tänka mig framöver! Jag läser också på distans i år, lingvistik. Har köpt mina böcker på Amazon där jag brukar köpa böcker mest hela tiden,gammal vana. Kände inte till Stubok: Tack för tipset! (Söt hon är N med nya polaren -och att schampoo-Buzz inte glöms bort :-)

Mrs Clapper sa...

Hahaha! Vad söt hon är! EN riktig goding! :D

Min plats i solen sa...

Hej vännen!

Vad härligt att Buzz Lightyear har kommit och jag förstår hennes glädje. Det är nästan så att jag skulle vilja ha en själv efter din beskrivning. ;)

Vad spännande med din distanskurs. Grattis och lycka till! :)

Ha det så trevligt med lillebror ikväll och sköt om dig!

Kram Lotta

Anneli sa...

Men visst är det bra att bara andra åldras så att man kan förbli evigt ung. :)

Vad spännande med ny utbildning, lycka till med den!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...