söndag 30 januari 2011

Cravings

Igår fixade jag till slut en brunch bestående av scones gjorda på dinkelmjöl, stekt ägg, bacon och en kopp gott te. Min vanliga frukost brukar oftast vara en portion havregrynsgröt med bär och ägg. Så igår var det verkligen festligt.
MEN hör och häpna. På eftermiddagen började jag längta efter just havregrynsgröt och bär med mjölk! Det var verkligen första gången något sånt händer. Annars brukar det vara nån tanke på chokladkaka eller godis som härjar i min hjärna. Så varför gröt?
I dag hade jag tänkt att äta min efterlängtade gröt, men tyvärr tog mjölken slut igår. Måste inhandlas under dagen så att jag kan äta gröt innan jobbet imorgon. Kan knappt vänta på den där gröten.

Förutom grötångest hann jag med att titta på den första föreläsningen på min kurs "Andraspråksinlärning och flerspråkighet", en liten tupplur i soffan (det är lycka att kunna somna en stund när man vill), matlagning i form av köttbullar i grönpepparsås, yoga och ett gäng "Criminal Minds". Jag hann med att bli supernervös för att min kurs innehåller en salstenta också! Jösses. Den a 2 april ska jag sitta på Lärcentrat och skriva tenta. Det har jag inte gjort på mer än tre år. Först funderade jag till och med på att avregga mig från kursen. Jag kom på andra tankar. Jag är trots allt ingen fegis. Man ska ju utmana sig själv, eller hur?

8 kommentarer:

Anna sa...

Ja, man ska absolut utmana sig själv. Det där fixar du. Nu stundar utmaning städning ;-) Usch!!

Anna sa...

Salstentor, egentligen, är ju mindre jobb än uppsats. Det kommer gå jättebra :)

Katarina sa...

Oh, man kan ju bli sugen på lite av varje en helg, speciellt till frukost.

Det går nog bra med arbetet som ska göras,, du, det är ju länge till du ska iväg till lärcentrat :) Jag känner igen mig, men på något sätt brukar det gå vägen,, Jag blev precis klar med min senaste 15 kurs,, nästa börjar om någon vecka,, jag tycker det är roligare att plugga nu än när man var yngre,,

Hur omfattande är din kurs?

Ha de gott!

Kim M. Kimselius sa...

Absolut, det gäller att utmana sig själv hela tiden! Förstår din längtan efter havregrynsgröt. Det äter vi ofta här, både till frukost, lunch och middag. Ja, inte till varje måltid... Men för oss är havregrynsgröt en rätt som kan ätas när som helst på dagen, när vi inte har lust att laga någon annan mat.

Lycka till! Kram Kim

Anneli sa...

Utmaningar är bra. Det finns alltid nya roliga saker att lära sig :)

Monica sa...

Salstenta är kul;-) och en utmaning är bara bra, det klarar du så glöm allt om avregistrering och så skönt när den är gjord sen!

Skrotmamman skrotar vidare sa...

Det kommer gå galant! Allt som är okänt och främmande kan verka skrämmande innan man testat på det.

Funderar själv på att skriva högskoleprovet igen. Gjorde det sist för typ 8-9 år sedan. Kasst resultat. 8 timmar prov under tidspress. Inte min grej. Får black-out i skallen. Sist var det dessutom TVÅ mattedelar (en testdel) och det var tufft. Även om jag har "lätt" för matte.

Trillingnöten sa...

Anna; Hoppas städningen gick bra ;)

Anna; tack för den positiva inputen! Det är ju faktiskt sant!

Katarina: Visst är det konstigt att det faktiskt går vägen! Min kurs är "bara" 7.5 hp på halvfart. Jag orkar inte mer när jag jobbar så mkt. Perfekt för mig :)

Kim: Word! Absolut är det så att havregrynsgröt kan intagas när som helst.

Anneli: Hela världen är ett äventyr!

Monica: kul kanske jag inte kan hålla med om :) Kanske efteråt!

Skrotis: Oj, modig!! Jag har aldrig skrivit! Vågar inte, men kanske nån gång...nu blir jag lite sugen :)

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...