onsdag 19 januari 2011

Lill-lördagen är här minsann

Plötsligt är det onsdag. Bara så där. Lill-lördag. Jag och maken har infört onsdagsmys från och med denna vecka. Faktiskt! Jag brukar ju vara på jobbet aningens längre på onsdagar och då brukar jag inte orka träna när dottern lagt sig. Därför är det perfekt att njuta av en film tidigt på kvällen och mysa i soffan tillsammans. När jag kommer från gymmet annars är klockan halv nio. Då ska man duscha och greja och så blir klockan närmare nio. Då är det alldeles för sent att börja titta på film. Pensionären Trillingnöten måste gå till sängs vid tio. En halv film hinner man titta på en timme. Nae. Det går inte. Så det får bli onsdagsmys! Då har man nåt att se fram emot också mitt i veckan. Inget godis dock. Inte än. Fast, hör och häpna, i skåpet ligger en Marabou Mango-choklad och väntar. Orörd! Den fick jag i Marabous Chokladkalender online. Smaken kommer tydligen senare i vår, men de lottade ut ett antal på julkalendern och jag var snabb nog att få en (så klart! Det är ju choklad liksom!). Jag har stora förhoppningar för denna mumsbit. Nu är jag där igen! Tänker på godsaker.

I morse hade jag också enorm tur. Redan innan dagen börjat ordentligt. Av nån anledning startade aldrig alarmet som brukar väcka mig vid 5.30. Jätteskumt. Det visste jag ju inte så klart då. I alla fall inte innan jag räknade klockslagen som hörs från grannen. Vår granne har en jätteklocka (tror jag. Den låter väldigt stor dygnet runt) som jag skrivit om tidigare. Varje timme slår den antalet timmar. Högt och tydligt. Har man otur hör man den mitt i natten om man råkar vakna till lite. Det hände i morse. Hör man klockan är man tvungen att ligga vaken och räkna antalet för att se vad klockan är. I morse räknade jag antalet till sex! Vilket betyder att alarmet inte fungerat! Jösses. Det blev en snabb uppstigning för att kolla om det stämde (när man halvsover kan man ju av misstag räkna fel). Och klockan var sex minsann...
Tur i oturen att man har en granne med jätteklocka!

Glad lill-lördag!

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj vilken tuur med grannens klocka!!! Och OJ igen vad TIIDIGT du går upp!!!! jag vet ju att vi har sena vanor men det tänker vi inte så mycket på eftersom de flesta här omkring oss har det.
Att mysa mitt i veckan låter perfekt! jag tror man behöver det också inte enbart på helgerna.
Kram!!

Alexi sa...

Det är riktigt snyggt med tränade axlar. Min favoritmuskel ;). Det bra och viktigt med vilodagar, jag har bara inte lärt mig att njuta av dem helt :P. Hoppas du får en toppendag!

Anneli sa...

Detsamma, hoppas att ni får en riktigt mysig kväll!

Monica sa...

Låter jättebra med firande av lill-lördag, helt perfekt, det firade jag och kompisar under Uppsalatiden, här i Stockholm försvann det. Mitt i veckan att ha något att se framemot och så har man inte hunnit bli lika trött. På fredagarna kunde jobbet vara till 20-tiden för att avsluta hela veckan med det mest akuta i alla fall, ingen direkt ork att ha fredagsmys sen. Till onsdagen kan man handla lite under helgen och tänka ut nåt, sen är bara torsdag och fredag kvar om man inte som jag ofta blev, beordrad att jobba helgen också, huvva vad hemskt det var. Så där slutade jag.

Estella sa...

Vad bra med onsdagsmys! Vi brukar ha mys nästan varje kväll, men det är för att vi är soffpotatisisar och inte har några barn :-)

Apropå din fråga så är jag inte så nervös längre, det har gått över, men det kanske kommer tillbaka igen.

Kan du inte visa bilder på din bröllopsdag här på bloggen (eftersom du brukar visa bilder på dig själv). Om du vill alltså.

(Jag kommer visa bilder sen, men inga ansikten eftersom jag bloggar anonymt)

Kram

Anna sa...

Angående det förra inlägget så kände jag att mitt chokladsötsug minskade abrupt när jag tänkte på kombinationen mango och choklad. Det låter inge vidare. Men, du får rapportera om det var gott!

Min plats i solen sa...

Jag hoppas att ni har haft en riktigt mysig kväll tillsammans. :) Det gäller att ta tillvara på alla stunder som dyker upp, oavsett veckodag. Och onsdagsmys låter väl alldeles utmärkt. :)

Kram Lotta

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...