lördag 29 januari 2011

Samtal

Jag och samåkerskan (vi åker morgon och eftermiddag till och från samma stad) pratar konstant under våra resor. Det är nog aldrig tyst och samtalen varierar från dag till dag. Oftast kommer vi till slutsatsen att det nog vore bäst om hon och jag styrde världen. Vi har fantastiska idéer helt enkelt. Och why not liksom? Vem vill inte ha världsherravälde?

Igår morse flöt samtalet på som vanligt. Oftast börjar morgonsamtalet med hur himla kallt det är just idag och lite klagomål om det är måndag alternativt lite glädjetjut om det är fredag. Sen fortsatte vi vidare på det och hamnade på ämnet familjerådgivning - hitmen - zombiejägare i Norrland - UFOn - vegetarianer som bara äter "fula" djur - restaurang som promotar att äta söta djur som helstekt kattunge. Det sista kanske låter lite väl magstarkt för ett samtalsämne. Ni får då komma ihåg att allt är sagt med glimten i ögat och aningens ironi!

Ni ser ju. Hur kommer man från "Det är himla kallt idag" till att steka kattungar? Vad händer i våra hjärnor när vi åker bil på morgonen? Jag har ingen aning, men det kan blir ganska roliga och filosofiska samtal när vi åker tillsammans.

Idag är det härliga lördag. Jag funderar på ett göra en överraskningsbrunch för maken. Vi kom bort från våra lördagsbruncher när han åkte till New York och jag är på gång att återinföra dem. Dock har jag ju inte planerat denna direkt så jag får helt enkelt dra nåt ur min magiska hatt.
Ha en jättefin lördag!

5 kommentarer:

my sa...

haha, härligt! Visst är det skönt med människor som man kan snacka sådär helt galet med?! Om allt och inget på samma gång. Älskar sånnt! Fast stekta kattungar är nog inte riktigt min grej, hehe.

Heldagar på mitt jobb blir det rätt ofta, beror på hur stressig veckan är och hur många kollegor vi är som kan jobba. Men minste en gång i veckan, ofta två-tre.

Lycka till med brunchen! Själv ska jag åka iväg till ostarna nu. :)

Anna sa...

Härligt med go´a samtal, som kan ta vägen hur som helst. Ha en skön helg!

Stef sa...

Åh vad härligt med en Lördags brunch!
Hoppas det blir gott! Och sådana samtal är bara bäst´, man sitter i slutet verkligen och undrar hur man kom in på vissa saker haha!
Idag är det dop för min del! :)

Kramar

Monica sa...

"Min" professor i endokrinologi sa ofta att om han vore diktator, lät ju hemskt i sig, men det han genast skulle ta itu med var att avskaffa alla rabattkuponger, han avskydde det och de som stod och pillade med sånt i kassan:-)

Saltistjejen sa...

Haha låter som helt normala konversationer mellan två normala KVINNOR!!!! Om det varit män hade samtalet säkerligen mestadels kretsat kring elektronikprylar, sport och/eller lite skvaller. Haha" ;-)
Hoppas ni får en fin helg och att du har ngt gott i din magiska hatt!
Kramar!

Follow by Email

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...