söndag 17 juli 2011

Gårdagens list

Gårdagens...

roligaste: att damerna vann VM-brons mot Frankrike! Hur kul var inte det? Skitsmma att det inte blev guld, det blev fasiken en fin medalj! Mer än gubbarna, pilutta. Korka upp lite söndagschampagne vet jag.

godaste: Kvällsmyset i form av söta jordgubbar med en klick keso. Himla gott. Tänk att man aldrig tröttnar på jordgubbar. Jag kommer nog överdosera innan säsongen är slut.

tråkigaste: att biblioteket var stängt igår. Sommartider! Jag och dottern som skulle sitta och läsa en stund. Dessutom skulle jag hämta ut en bok som jag reserverat. Säga vad man vill om semester. Ibland är det trist att inte allt är öppet som det brukar.

överraskning: Det verkar som att dottern är helt frälst på Scoobey Doo. Jag köpte en film i en sån där billiglåda på affären. Hon har numera dissat Bolibompa totalt och suger i sig Scoobey-filmen morgon som kväll. Jag fick köpa en Scoobey-film till så att jag inte skulle bli galen på att se samma film om och om igen.

sommarprat: blev för min del Dilsa Demirbag-Sten. En fantastisk berättare med mycket klokt att säga. Till skillnad mot klagopelle Brunnberg som jag var tvungen att sluta lyssna på efter halva. Orka. Idag blir det Ann Petrén för min del.

jobbigaste: min workout på Bodyrock.tv. Mina ben gjorde fortfarande ont sen i torsdags efter gymmet, jag försökte undvika benövningar så mycket som möjligt, men det var svårt. Idag gör armarna OCKSÅ ont. Det är skönt när man tar ut sig helt på träningen!

sötaste: måste vara dottern som skapade en teckningsverkstad och ritade teckningar till mormor, morfar, farmor, farfar och så morbror som vi ska fira idag söndag. Hon har precis lärt sig att rita solar och det blev väldigt många solar i fantastiska färger.

sanning: efter regn kommer solsken. Igår kväll kom solen fram igen och idag skiner solen för fullt. Nu är det dags att värma upp vår jord igen!

mest fantastiska: jag gjorde en stor kastrull med köttfärssås i söndags. Igår tog det slut. Två kilo köttfärs räckte till tre personer i sju dagar. Jag gjorde köttfärspaj, köttfärssås och pasta och hemmagjord pizza med köttfärs. Billigt, gott och bekvämt. Idag måste vi alltså laga mat på riktigt igen.

craving: lösgodis och choklad. Mmmmm....och banoffee pie. DET ska jag ha på min födelsedag om en månad. Pajen alltså. Inte godiset. Kanske.

läsning: Atlas Shrugged. En tjockare bok tror jag inte att jag har läst. Jag är bara på sidan 150-nånting och den är över 1000 sidor lång. På engelska. I Pocket med supersmå bokstäver. Påminner mig om Bibeln lite grann. Än så länge är den lite seg. Men inte så seg att jag ska ge upp. Det kanske förändras nånstans i mitten av boken. Om en så där 300 sidor eller så.

undran: vad sjutton ger man en lillebror som fyller 15 år och som inte önskar sig nåt, i present?

14 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Ja, visst var det roligt att vi tog bronset - fast det trista var att jag missade matchen eftersom jag inte var hemma då. Nåväl, damerna klarade sig utan mig :)

Tyvärr, jag är urkass på att komma på bra presenter oavsett ålder eller kön.

Duktiga Tjejen sa...

Fast om allt skulle vara öppet som vanligt skulle det ju inte vara semester, och då kanske du oxå hade behövt jobba nu ;) Förstår vad du menar dock. I Sthlm är allt nästan öppet som vanligt, däremot är kollektivtrafiken fullkomligt usel. Mer än halverad trafik och ombyggnad överallt. Otroligt störande. Then again; förarna ska väl oxå ha semester... Vi borde dock inte behöva betala fult pris när bussen går var tjugonde minut istället för var sjunde! (och därmed blir väldigt proppad + man missar pendeln som oxå går halverad osv). Badkar klagar ;)

Min brorsa fyllde 16 sist, han fick boken "the game" och bio-check vilket var mkt uppskattat :) Så, bio-checkar eller presentkort på affär han gillar kanske?

Marina sa...

Här firades fotbollstjefernas brons - jättekul!!
Håller med om Brunnbergs sommarprat, det blev lite väl mycket klagolåt!

Steel City Anna sa...

Fin ny design på bloggen, härligt foto på lillan :)

Till en 15-åring, pengar eller presentkort? :) Tråkigt att ge men roligt att få.

Ann Petrens sommarprat var jättebra tyckte jag!

Emma sa...

Jag brukade avsky söndagar bara för att allt var dött. Det sköna är att vara ledig en helt vanlig måndag då alla andra jobbar ;-) Men semester i alla dess former är härligt när man har något att semestra ifrån

Jag äter alldeles för lite jordgubbar-inser jag nÄr jag läser din blogg. Det ska jag genast råda bot på!

Fin header!

Malin-Charlotta sa...

Älskar dessa listor som ni bjuder på. Kanske skulle kopiera och göra en själv ibland;-) Mmmm jordgubbar..skönt att höra jag inte är ensam om att överdosera. Kan inte sluta köpa, tänker att snart är säsongen över och då får jag försöka gå vidare in i hösten utan ..(hur ska det gå??!)

Present..hmmm.. håller med om att bio-checkar är toppen om han gillar film. 15-åringar brukar vilja göra massa saker, men saknar ofta klirr i plånboken. Och..önskar han sig inget särskilt, har han heller inga förväntningar eller krav, så då är nog tanken att ge en present det mest värdefulla. Lycka till!

Saltistjejen sa...

Vilken fin header!!! Haha så du gjorde om den du med! :-) KUL! Jättefina bilder på N! Och vilken lista! Ang Atlas shrugged så bröjade M läsa den för ett par år sedan men han kom alrig igenom den. Hoppas det går bättre för dig.
KRAM!

Camilla sa...

Två uppskattade presenter som min stora son fått är:
- en bordsfläkt
- en korg med blandade godsaker som salami, dessertostar, salta kex och godispåsar. Det går ju stoppa i vad mottagaren tycker om. Dessutom tror jag att det låg en peng i hans korg.

Hoppas du kommer på någon bra present till brorsan. Det är inte lätt i den åldern, speciellt inte killar.

Stephanie sa...

Angående det där med att inte veta vad man ska ge till en lillebror som fyller 15 år. Jag känner igen dilemmat. Min lillebror har i och för sig redan hunnit bli 17, men det blir bara svårare och svårare med tiden.

Har du kommit på nåt bra?

Unknown sa...

Jag älskar listor. Väldigt trevligt att läsa din.

Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen och tillbaka på jobbet sa...

Säger som ovan. FIN header! Härlig :-) Och fortfarande DU. Skönt med en positiv lista, påminner mig om att jag hade velat lyssna på sommarpratarna.... men så blev det som det alltid blir. Jag har noll koll ;-)

Presenter eller ickepresenter. Jag har börjat köra på upplevelser som inte är kontanter. Bio-checkar, eller (vid en "större födelsedag") något från typ Liveit.se.
Biocheckar brukar vara rätt lagom för tonåringar. Så kan man ju tanka olika stora belopp ;-)

Emmas Bokhylla sa...

Ah, harlig helg det later som! *vill ocksa ha godis*

Och vilken fin ny header du har!!

Martina sa...

Min bonusson har senaste åren (fyllde 18!! nu sist) önskat sig mest pengar och bio-presentkort.
Fast 18-årspresenterna gick mest i körkortstecken kan man säga :-)

Trillingnöten sa...

Husfrun: Ja, jag såg inte hela heller, men lite i alla fall!

Duktiga: Sant, samtidigt lever ju människor fortfarande och måste få hjälp :) Som bussar. Och sjukvård :)

Marina: Ja, många tyckte det. Utom han själv kanske :) haha

Steelcity anna: Tack! Jo det bidde pengar. Men han vill ju inte ha annat. han är så duktig på att spara!

Emma: haha, jag hatar söndagar fortfarande...finns ju inte att göra. Eller chans att göra. Jordgubbar måste du passa på att äta!

Malin: Men ta och gör en lista :) de är så roliga att läsa och skriva :) Jordgubbar kör jag också med hela sommaren och sen på hösten blir det abstinens!

Saltis: Det blev så :) Tröttnade på den gamla :) hahaha...Ja, än så länge är den vääääldigt seg, men det kanske blir bättre!

Camilla: Tack fr bra tips!!!

Stephanie: Då vet du hur det är! Så himla svårt...han fick pengar. Trist men välbehövligt!

Dorro: Tack!

Skrotis: TACK! :) Jag gillar också headern :) Ja, upplevelser är jag också mer inne på faktiskt. Folk har ju allt materiellt nu för tiden...

Emma: mmmm. godis....drömmer lite här nu. Tack!

Martina: Ja, det blir väl mer sånt till nästa år kan jag tänka mig! Perfekt att ge bort!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...