tisdag 5 juli 2011

Independence Day

I går firade vi 4th of July hemma i köket. Det blev ingen grillning för vädret var blåsigt, molnigt och allmänt kallt. Vi gjorde vårt bästa för att få lite stämning vid köksbordet i alla fall.


Lilla N roade sig under tiden hon väntade på att middagen skulle vara klar. Hon spelade air guitar och lyssnade på "Var ligger landet där bananerna bor" ungefär hundra gånger (nu kan hon texten till refrängen väldigt bra).

Det var svårt att hitta nåt amerikanskt i vår lilla stad, trots att det finns en fascination för allt från USA. Det närmaste jag hittade var Yankee Candles med lemonadedoft.


En liten presentbutik i stan säljer dessa. Och just igår hade hon 10% rabatt plus att hon bjöd på Dunkin Donuts Vanilla Coffee. Trots att hon hade rabatt blev ljuset dyrt. Väldigt dyrt för snåla mig. Det visste jag tyvärr inte om förrän jag kom till kassan. Jag hade tippat på en 30-50kr. Litet ljus. Det blev 113kr efter rabatten! Yikes!

Vi käkade hot dogs och coleslaw till main course och sedan åt vi jordgubbar i amerikanska färger.

Jag låter ljuset vara med igen. Så pass dyrt var det att jag vill visa upp det för all framtid. Det här ljuset kommer att vara med mig för resten av mitt liv. Varje högtid ska det fram.

Slutligen rundade vi av middagen med vattenmelon och Smore. Inte tillsammans. Var och en för sig så klart.


Hersheys choklad passar bara till smores tycker jag. I brist på grill använde vi värmeljus som fungerade minst lika bra! Grahamskexen var utbytta mot Brago och det gick fint det med. 

En jättefin dag med andra ord!
Jag vill också passa på att tacka för allt det fina stöd jag fick på mitt inlägg i går! Nu känns det ännu lättare att skriva! TACK!

12 kommentarer:

Alexi sa...

Men guud så gott det såg ut. Måste testas, och vilka jordgubbar ! Duktig du är =)..

Emmas Bokhylla sa...

Yummy, ser alldeles fantastisk gott ut!

Duktiga Tjejen sa...

Åh, nästa gång du kommer till Sthm får du gå på amerikanska butiken i Gamla Stan! De har massor med grejjer du nog skulle gilla. Och så har ju stora mataffärer alltid en amerikansk hylla (iallafall här i stan). Det ser ju dock ut som att du har införskaffat en hel del amerikanska grejjer, bra jobbat! Hoppas att dagen efter inlägget fortsatte lika fint!

Villa Frejas bokblogg sa...

Vilket härligt firande!
Jordgubbarna såg för söta ut :)

Malin sa...

Jättefina jordgubbar! Yankee candles räcker hur länge som helst så om du gillar doften så var det nog en bra investering. Doftar lika mycket efter flera år. Låter som ett trevligt firande, kanske ni är i USA vid den här tidpunkten nästa år?

Steel City Anna sa...

Haha, de där ljusen, jag fattar inte grejen med dem. De säljs överallt här och är ingefär lika dyra. Man kan köpa lampor och lyktor och små kakelugnar och byttor och allt möjligt skapade enbart för att man ska kunna sätta in det svindyra ljuset i dem. Det finns affärer som BARA säljer dessa ljus Ibland blir jag lite lockad men sen tänker jag att det är ju för sjutton bara ett ljus. Nåja, nu får du ha ljuset för all framtid, kanske tända några minuter om dan så det räcker länge :)

Steel City Anna sa...

Piffiga jordgubbar glömde jag säga :)

Saltistjejen sa...

Vad härligt firande ni fick! Men GUD vilket dyrt ljus! Otroligt att de inte har priserna så man kan se dem INNAN man kommer till kassan också. Sådant gillar jag inte alls. Jag vill gärna se vad det kostar.
Hahaha smores! Så amerikanskt! Jag har dock väldigt svårt för Hersheychoklad måste jag erkänna och KAn verkligen inte äta det för jag tycker det smakar så vidrigt. Fast Ella tycker all choklad är god. Kanske är det ngt med amerikaner och amerikansk "barnchoklad" hahaha! Jordgubbarna var superfina! OCH Lilla N så himla fin!
:-)
KRAM!!

Monica sa...

Väldigt piffigt allting tycker jag med, kul att göra det mysigt. Ljusen är jag lite undrande över också, svindyra, tar tag i ett då och då och ser priset, ojdå:-) men nu tycker jag du ska tända det och njuta, nu när du har ett så lyxigt ljus:-) inte fel det heller, ibland kan det få lyxas:-)

Karin - FitnessochHälsa sa...

Vad mysigt och amerikansk ni fick till det! Det där kexet såg riktigt mumsigt ut!

Martina sa...

Ååh smores! Provade det förra sommaren i USA och blev såld direkt. Såå gott!
Måste fixa så vi kan göra det i sommar.
Finns Hersheyschokladen här i sverige?

Trillingnöten sa...

Alexi: Tackar! :) Mums var det!

Emma: Kan lova att det var lika gott som det ser ut!

Duktiga: Finns det en i Gamla Stan också?? Vi var på The English Shop i Söderhallarna och hittade Hersheys i alla fall...Ska kolla den i Gamla Stan nästa gång :)

Husfrun: De var söta och enkla att göra :)

Malin: Vad skönt att höra att de är långa i doft och brinntid! För jag ska ha den resten av livet!

Steel City: Nae, jag fattar heller inte. Jag betalar aldrig dyra pengar för ljus. Ett billigt värmeljus fungerar bra för mig :)

Saltis: Nej, jag är heller inte förtjust i Hersheys! Till Smores gick det bra i alla falla, men annars. Marabou ska det vara om det ska vara mjölkchoklad!

Monica: Jag ska lyxa till det verkligen med ljuset! Hahaha

Martina: Mmmmm, smores är underbart! Svar i din blogg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...