onsdag 27 juli 2011

På dejt

Igår var det tisdag och jag och maken var på dejt! Första gången på väldigt länge. Vi var sugna på att se "Pirates of the Caribbean" numero 4. Den har gått ganska länge nu, men det finns lite strötider kvar. Därför hände det att vi satt på biografen klockan 14.30 en tisdag. Det kändes lite skumt att gå på bio så tidigt, men samtidigt var det skönt att ha flera timmar efter bion att äta middag och gå runt en stund.
Den enda filmen som gick på kvällen var typ Harry Potter. Jag kan inte med Harry Potter. Det verkar som jag är den enda i världen som inte gilllar böckerna och filmerna. Motvals kanske jag är?

Piraterna var riktigt bra. Allt tack vare Jack Sparrow så klart. Han är ruskigt rolig och Johnny Depp gör en enastående prestation i rollen. Jag är glad att vi gick och såg den!
Efter bion åt vi på en restaurang i närheten. Det blev Jensens Böfhus. Maten där är riktigt god, men servicen är väl inte lika god. Vi märkte att de endast hade två stackars servitriser till en full restaurang. De skulle städa borden, ta emot gäster (man får inte gå in och sätta sig, utan får stå och vänta tills de plockar upp en och placerar), ta emot beställning, servera dricka och mat, ge notan. Det är mycket jobb för bara två servitriser. Jag har i och för sig hört nåt på nåt sånt där Uppdrag Granskning-program att de har dåliga arbetsvillkor på det där stället. Det stämmer nog. De såg väldigt stressade ut. Och kunderna får vänta olidligt länge.
Vi hade i alla fall en jättefin dag tillsammans jag och maken, och det var välbehövligt att komma från stan ett tag.

Sommarvädret är på väg tillbaka. Det är varmt, soligt och riktigt skönt. Idag kommer lilla systerdottern på besök igen och ska sova över. Denna gången är jag lite mer förberedd och vet hur jag ska tackla natten. Vi får se hur morsk jag är imorgon! Det ska bli roligt i alla fall.

Ha en fin onsdag mina vänner!

13 kommentarer:

sara sa...

Jag har varit lite sugen att testa Jensens. Trist med servicen, men jag har hört att maten ska vara god. Vad tyckte ni?

Marina sa...

Låter som en "helt ok tisdag", tycker jag! När det gäller Harry Potter, kan jag ju då erkänna att jag är troligtvis en av få som inte har läst någon av böckerna och bara sett delar av en av filmerna...men när jag blir stor, då kanske...;)

Min plats i solen sa...

Vad mysigt att du och maken kom iväg på er dejt och fick se piraterna till slut. Johnny Depp är stor favorit här i hemmet och gillar man d tidigare filmerna vet man ju vad man har att vänta. Några timmar med härligt äventyr och en Johnny Depp som glänser i rollen som Jack Sparrow. :)

Vad skönt att sommarvädret har återvänt hos er också. Här njuter vi av sol idag och hoppas på bad. :)

Ha en härlig dag och jag är övertygad om att det kommer att gå som en dans. Nu har du ju värsta rutinen. ;)

Kram Lotta

Jojjo sa...

Är inte heller något Harry Potter-fan. Men stort Johnny Depp-fan däremot! Så filmen var bra? Har hört så blandat om den men vill se den ändå, Jack Sparrow är ju helt fantastisk.

Härligt med dejt :) Har jobbat på ett sånt ställe med dåliga arbetsvillkor, fruktansvärt var det. Har bara ätit lunch på Jensens, riktigt bra då iaf!

Duktiga Tjejen sa...

Mysigt! Vi har bestämt att vi ska ha en dejt i veckan och vår första var också igår, haha! Meningen var att vi skulle in till stan och gå på restaurang, men jag var för trött och det slutade med att vi gick en promenad och sedan köpte pizza och åt i sängen framför film. Mysigt ändå. (dåligt samvete för pizzan, men jag gick 11-12km promenad och sprang 5km, så det kändes lite bättre än vanligt ändå).

Fler dejter åt folket! Man blir ju så glad. Jag är nyfiken på din man också, men han kanske vill vara anonym i din blogg?

Villa Frejas bokblogg sa...

Stackare att få jobba under sådan press.
Potter-böckerna har jag aldrig fastnat för men filmerna är sevärda ;)
Och sen är det självklart att någon ska simma mot strömmen - den här gången är det inte jag dock :)

Ida's Lippstick sa...

Det låter som en väldigt mysig tisdag!
Bio och mat! (råkigt med servicen) :-(
Hoppas du får en underbar onsdag! :-D
/ Kram Ida

my sa...

Härligt! Och skoj att ni också gillade filmen. Vi gick och såg den innan jag åkte till Sverige och vi gillade den skarpt. :)
Och visst är det schysst med en liten dejt då och då?

Beckis sa...

jag älskar Jack Sparrow! Har inte sett 4:an än dock. Johnny Depp är min favoritskådis och särskilt som pirat. =)

Malin-Charlotta sa...

Vad härligt med date! Kärlek ska vattnas med kärleksdroppar. Ofta <3

Och du är inte ensam på jorden att inte gilla "Potter". Det är inte heller min smak och ska erkänna att "Sparrow" inte är det heller. Haha! Va gillar jag då, tro? Jo, en av de bästa filmer som gjorts är: A walk to remember. Har du inte sett den, gör det! Det är ett kärleksdrama som aldrig lämnar dig..

Anneli Stålberg sa...

Mysigt med dejt med maken :)

Saltistjejen sa...

Härligt med dejt!!!! :-) Sådant behöver man verkligen ibland. Haha jag är tvärtom mot dig. Älskar Potter men kan inte riktigt med Pirates. ;-) Eller första filmen var riktigt bra, Johnny Depp är suverän, men sedan tycker mest det blir mycket mycket upprepning...
Härligt att ni fick en fin kväll ihop iallafall och att NI gillade filmen!
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Sara: Maten ÄR god! Verkligen! Och servicen är inte alltid dålig, men vi hade otur de senaste två gångerna...kul för barnen är det också faktiskt...de får målarböcker och så finns det nån lekhörna!

Marina: hahaha, samma här...orkar inte läsa dem, såg en film för typ tio år sen. Not my cup of tea

Lotta: Piraterna är fantastiska :) Inte så mycket själva handlingen, men väl rollerna. Natten gick över förväntan! Nu känns det super! :)

Jojjo: Jo, den är helt okej! Inte lika bra som första filmen, men vilka efterföljare är det? Det är helt värt bara att få se Johnny Depp som Sparrow!

Duktiga: Vilken kul idé! Kanske snor en dejt- i veckan- idén! Man behöver ju inte alltid GÅ UT. Man kan ju faktiskt laga go dmat hemma och stänga av TV och dator :)
Maken är lite anonym på bloggen. Han har ju inte valt att jag ska skriva om oss och honom direkt :) Man vet aldrig om han dyker upp så småningom :)

Husfrun: det är kul att simma mot strömmen ibland faktiskt :)

Ida: Tisdagar är fantastiska för dejter :) Kram!

My: Kul att ni också gillar piraterna. Det är toppen med en dejt ibland! Det är lätt att glömma bor hur viktigt det är.

Beckis: Kan bara hålla med! Jack är fantastisk :)

Malin: TACK för tipset! Jag måste kolla upp den filmen :) jag är alltid på jakt efter nytt! Och vilket fint sätt att beskriva kärleksdroppar :)

Anneli: Ja, verkligen! :) Skönt att du är frisk nu vännen!

Saltis: haha, ja, den där Harry är ju väldigt populär har jag hört :p haha...jo, jag ser kanske inte piraterna för den fantastiska handlingen, men väl för rollprestationerna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...