torsdag 9 december 2010

Detta är inte för mig

Nu är det den tiden på året som jag inte gillar speciellt mycket med mitt arbete. Jag har, precis som de två tidigare åren (och som jag skrev lite om förra året), ansvaret för Luciafirandet. No big deal, tänker ni säkert då. Då ska ni veta att jag i princip är tondöv och inte kan spela ett enda instrument. Jag ska alltså få 30 elever att sjunga ett antal sånger så att det låter hyfsat inför deras föräldrar. Förra året fick jag ryggskott på själva Luciadagen så jag kunde inte närvara...jag vet inte om det gått nå bättre om jag varit med om jag ska vara ärlig. För jag hatar verkligen detta. Det är inte mycket i livet som jag kan använda så starka ord om, men just det här är fruktansvärt.
Det är svårt att lära ut melodier utan att kunna spela till låtarna! Det är svårt att få det att låta bra utan musik. Till sommaravslutningen hade vi en musiklärare ett tag och som kunde spela till låtarna och det blev fantastiskt fint! Det skulle vi behöva nu kan jag säga.
Jag har tragglat luciasånger de senaste veckorna så att öronen blöder och jag nästan spyr när jag hör "Goder Afton" sjungas. På måndag smäller det och då måste det låta okej. Jag är nöjd med okej. Helst av allt skulle jag vilja göra nåt spektakulärt, fantastiskt, underbart av det hela. Dock inser jag att min kapacitet inom området är begränsad.
Jag är glad att det är över snart så att livet kan gå vidare med nåt roligare. Som julafton.

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! Oj! Förlåt att jag skrattar men jag kan förstå dig. Det är ändå lite kul att läsa om dian bekymmer här på bloggen. Själv sakanr jag ju lucia mycket men jag inser att det inte alltid är lätt med detta. Hopas iallafall att det går bra och att du slipper ryggskott och öronvärk! ;-)
Jag tror säkert det blir Okej! :-)
Kramar!

Camilla sa...

Som lyssnande förälder vill man också få det gjort :-) Nej vars, men man har inte så höga krav på luciafirande i skolan.
Det som dom gjort lite på mina barns skola är att ha lite rekvisita utöver de vanliga lussekläderna. Det är lite råttor som dansar, någon tomtefar som äter gröt osv. Sånt lättar upp och så är det inte så stora krav på sången.

Jag förstår din ångest för jag är också tondöv och fullständigt omusikalisk. Lycka till!

my sa...

Oj vad jobbigt! Men vilket ljushuvud var det som kom på att ge dig ansvar för luciafirandet i år igen om du avskyr det så mycket? Dålig delegering tycker jag! Särskilt när det gäller lucia, som ju är det BÄSTA som finns...haha.

Håller tummarna för att det kommer att gå bra!

Ett tips: du har inte någon CD eller youtubeklipp eller ljudfil med luciasångerna på? Att öva till inspelad musik går alldeles utmärkt och ungarna brukar tycka det är kul. Är kanske lite sent påtänkt nu om du inte redan har grejer till det, men åker du på samma jobb nästa år så säg till! Jag vet var man kan få tag på fantastiska interaktiva julmusikskivor för låg-, och mellanstadiet.

Lycka till!

Monica sa...

Förstår dig även om du kanske inte är helt tondöv;-) så är det en gräsligt svår uppgift, nästan omöjlig så du är väldigt duktig:-). Tipset om CD med musiken att öva till var ju jättebra! Sen kan jag inte förstå du inte en del av tiden haft en musiklärare som övat med dem. Synd det är så knappa resurser men hört om lärare som direkt fått hoppa in som idrottslärare och ta de lektionerna också som nyanställd för de "gamla" tyckte de var alldeles för jobbiga och nu kom en ung lärare som såg spänstig ut:-). Lycka till på Luciadagen och sen kan du pusta ut:-)

Steel City Anna sa...

Såg du måndagens avsnitt av Våra Vänners Liv? Du kommer känna igen dej :)

Kim M Kimselius sa...

Lycka till! Kram Kim

Malin sa...

Det går säkert bra, lite vana bör de väl ha sedan dagis...

Lycka till

Ida-www.lippstick.se sa...

Åhh stackare hoppas att det går över förväntan på måndag!
Lycka till!!
/ Kramar Ida-www.lippstick.se

Trillingnöten sa...

Saltis: Glad att jag kan vara till tjänst :p Bloggen är skön att avreagera sig på tycker jag :)

Camilla: Skönt att höra en förälders åsikt om det hela! :)

My: Tack för alla bra tips!!!

Monica: Precis så är det!

Anna: den ska jag kolla in!

Kim: Tack :)

Malin: Jo, man tycker ju det. Ändå är de lika förvånade varje år.

Ida: Hoppas jag med :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...